Maanantai meni ihan levätessä, en ymmärrä miksi nuo viikonloput on aina niin väsyttäviä? Silmänisku Ihan hirveetä... Sen verran sain sentään aikaiseksi, että käytiin Bellan & Duon kanssa ravilenkillä ja Fyra sai kiivetä mäkeä ylösalaisin.

Tiistaina käytiin ottamassa ennen Iiriksen ryhmää agilityä Fyran & Nemon kanssa. Kas kummaa kun me päästiin kentälle alkoi satamaan vettä, saatiin kuitenkin todella hyvät treenit aikaiseksi eikä se sadekkaan haitannut kuin korkeintaan ohjaajaa. Pakkohan se on sateellakin treenata, kisat kun voi olla millä tahansa säällä. Otettiin muutamaa hyppykuviota jossa teemana oli valssi ja takaaleikkaus. Leikkauksessa pidin namikuppia hypyn takana, Fyra ei vielä kovin hyvin kestä päälle juoksemista. Iiris oli kuppipidike ja minä sain keskittyä siihen tärkeimpään eli ohjaamiseen Hymy Lopuksi vielä käveltiin pieni painilenkki yhdessä. Kiitos Iiris treeniseurasta ja avusta!

Keskiviikkona oli vapaapäivä, tosin nämä vapaat muistuttavat lähinnä orjapäiviä. Tänään oli vuorossa lattioiden pesua ja siivousta Silmänisku Onneksi herra on kesälomalla joten siitä saa ihan hyvän apurin mattojen kantamiseen. Iltapäivällä suunnattiin kaikkien koirien kanssa kohti Janakkalaa ja agility epiksiä. Olin ilmoittanut jo ennakkoon tytöt kisaamaan. Käytiin ensin lämmittelylenkillä jonka aikana Fyra hukkasi heinikkoon Ossi Oravan (vinkuva lelu). Se ei sitä sitten löytänyt millään vaikka monta kertaa pyysin, enkä löytänyt minäkään. Loppu reissun ajan Fyra pyysi multa koko ajan Ossia tai jotain muuta lelua, mutta eihän mulla ollut mitään mukana. Ilo olikin sitten torstaina suuri kun kuvioihin astui Ossi Orava nro. 2.  Fyra puuhasteli Ossin kanssa puoli tuntia yksinään. Ei parane kuitenkaan Mankille kertoa ettei tämä ole se sama Ossi...

Kilpailevien rata oli melko haastava. Siellä oli mm. pitkästä aikaan sellainen kohta jossa putki meni puomin alla ja seuraava este oli muuri. Käytännössä koiran piti itsenäisesti suorittaa muuri sillä ohjaaja ei sinne ehtinyt (ellei olisi mennyt puomin alta). Tämä tiesi molemmille koirille ongelmia ja niihän siinä kävi että Bellan ainoa virhe oli kielto muurilta... Jos olisin juossut ottamaan vastaan niin se olisi onnistunut, mutta se ei ollut hienoa... Duon kanssa rata meni heti alussa reidelle kun Duudson meno putkeen aan sijaan. Mua ei kiinnostanut yhtään ohjata sen jälkeen joten mentiin jotain ihan omaa rataa ja koira kuumisi. Pikkuisen omatunto kolkutti radan jälkeen. Bella sijoittui vitosella kolmanneksi ja saatiin palkinto. Tunsin itseni rankkuriksi kun olin juuri sillä hetkellä kävelyttämässä kaikkia neljää koiraa kunnes meidät kutsuttiin palkintojen jakoon. Tietysti kaikki länderit halusi palkintopallille ja Lucas tyytyi olemaan maassa. Hassut otukset...

Aksakisojen jälkeen menin hakemaan Mattia kaveriltaan Hämeenlinnasta ja ajettiin Iittalan kautta mökillle. Anoppilan väki oli siellä paikalla joten tuli hieman syötyä ja saunottua. Koirat oli tapansa mukaan aivan happynä mökkielämästä. Viime kesänä Fyra meni mökin alla ja rappusten välissä, mutta nyt se ei enää mahtunut sinne Hymy Onneksi... Fyra oli järjestänyt pientä häppeninkiä kun me oltiin saunassa. Ajattelin jättää koirat mökkiin kun kello läheni jo yhtätoista ja nopeasti pitki käydä pesulla. Kun meikäläisen pärstä oli terassilta kadonnut oli Fyra hypännyt pirtin pöydälle Yllättynyt ja varastanut keksin!. Ei se tuollaistakaan ole vielä koskaan tehnyt... Koirani antavat aina itsestään todella hyvän kuvan Silmänisku Kotiin lähdettiin puolen yön jälkeen ja täytyy sanoa että takaluukussa oli ihanan hiljaista. Mökki-iltoja pitäisi selvästi harrastaa useammin.