Sunnuntaina lähdettiin koko porukalla kohti Nastolaa ja agirotua. Tolppa lähti ihme ja kumma mukaan ilman suurempia suostutteluja. No olihan tämä hänen 5-6 agirotu kerta. Olisin varmaan mennyt jo lauantaina paikalle, mutta olin tietenkin töissä... Huuto Aika hiljaista oli liikenne vielä seitsemän aikaan aamulla. Sää muuttui koko ajan synkemmäksi mitä lähemmäksi Nastola tuli. Forssassahan paistoi lähtiessä aurinko joten jätettiin kaikki sadevehkeet kotiin (ihan kun ei oltais Lappeerannan SM-kisoista opittu mitään...)

Auto saatiin aika hyvälle paikalle tosin se taisi olla vaunupaikkoja Silmänisku No meillä oli auto, mutta ei sitä vaunua... No kukaan ei ainakaan tullut mitään sanomaan ja tuttujakin nähtiin onneksi heti. Minä tietysti lähdin matkaan ilman kännykkää (jäi laturiin) joten pikkasen oli orpo olo kun ei yhtään tiennyt mistä pitäisi ihmisiä hakea.

Mentiin puolen tunnin lämmittelylenkki ja totesin sen aikana etten aijo häkkejä viedä edes kehänlaidalle. Sen verran kova tuuli kävi ja vesisateen mahdollisuus oli koko ajan yllä. Kilpailevien rata oli mielestäni tänä vuonna aika haastava kun ottaa huomioon että kyseessä on epävirallinen kilpailu jossa on monen tasoisia koiria. Ennen kaikkea joukkueviestin tarkoitus on olla mielestäni hauskaa ja vauhdikasta!.

Duo kilpaili Pösön jälkeläisjoukkueessa (Kromlins Eka-Vekarat) jossa oli kolmesta eri pentueesta pennun (Pösöllä on 4 pentuetta). Duo edusti Jazzmo D-pentuetta, Reetta & Repa (Krumme Furche V-pentuetta) ja Opri (Studsbollens B-pentuetta). Duon rata meni ihan kohtalaisesti vaikka olin itse ihan jäätynyt lumiukko koko radan ajan. Tyhmiä kaarroksia ja varmistelua. Radalta saatiin typerä vitonen: kielto keinulta. Duo oli porhaltamassa kohti aata ja minä seisoin monttu auki enkä tehnyt mitään... Muillekkin tuli virheitä joten joukkueen saldoksi saatiin 55 virhettä. Aikahan olisi riittänyt voittoon, mutta virheet laitettiin aikavirheeksi niin meidän joukkue oli loppujen lopuksi paras länderi joukkue sij. 7./47.

Bella kilpaili Blondi-joukkueessa Silmänisku (Kromlins Blondies).Meidän joukkueessa oli Suvi-Tuuli & Aku, Aliisa & Totti sekä Tilda & Jetti. Mehän tietysti pukeuduttiin jo rataa varten lyhkäsiin minihameisiin ja toppeihin Kieli ulkona.

Meikäläinen oli taas oikea emäblondi. Olin jotenkin ajatellut meidän rataantutustumisen olevan puoli yksi enkä ollenkaan tajunnut kun Jassu kertoi muiden olleen jo rataantutustumisessa että se oli ollut meidän tutustuminen. Siinä sitten seisoskeltiin kentän vierellä ja katseltiin muiden menoa. No siinä kävi sitten ilmi että meidän joukkue on seuraava ja mulla oli Fyra kädessä. Tein varmaan uuden 800m ennätyksen kun juoksin hakemaan Bellaa autosta. Olin varmaan aika järkyttävä näky kun harpoin isoja askelia pitkiä rappusia pitkin siinä lyhyessä minarissa. No onneksi en tullut itseni takana... Loppujen lopuksi ehdin ihan hyvin, sain jopa 40s. levätä ennen starttia (Jetti meni ensin).

Mun rata meni ihan plörinäksi. Mun oli tosi vaikea keskittyä siihen ohjaamiseen kun tuntui että hame nousee koko ajan korkeammalle. Ihan tiedoksi että lyhyessä mekossa ei kannata harrastaa agilityä mikäli haluaa kelpo tuloksia Nauru Hyllytin Bellan kahdesti kun se vaan lähti irtoamaan eteen ja taisi sieltä puomin alastulokin tulla sekä se sama keinun kielto mikä Duon kanssa. Virheitä sain kuitenkin tulostaululle 10 liikaa enkä tiedä mistä ne sitten tulivat. Varmaan pikkuhousujen vilauttelusta? Silmänisku Muilla joukkueenjäsenillä taisi olla samoja ongelmia hameiden kanssa... Yhteistuloksissa Blondit kipusivat sijalle 14./47. eli toisiksi paras länderijoukkue. Ei hassummin...

Radan jälkeen ehdin hetken aikaa katsastelemaan muiden ratojen meininkiä kunnes aloitettiin ehostaminen pukukulkuetta varten. Paljon koruja, meikkiä, hajuvettä, laukkua... Koirille vaaleanpunasta pantaa... Oltiin tosi söpönnäköisiä. Tosin me ehdittiin lähes tunti palelemaan kentällä kun luultiin pukukulkueen alkavan aikaisemmin. Hiukkasen ihmeteltiin missä ne muut on Kieli ulkona Kerättiin kyllä aika hyvin huomiota jollei muuta... Pukukulkueessa me saatiin varmaan eniten huomiota, oltiin ihan omassa elementissä. Päästiin 52. pukukulkueeseen osallistuvien joukosta 6. parhaan joukkoon ja taidettiin loppujen lopuksi olla toisia. Mies tuomareita oli tuomaristossa kuulma liian vähän Silmänisku Mielestäni aika hyvin sillä kun oltaisiin hieman nähty vaivaa niin oltaisiin keksitty vaikka mitä lisää. Jalkoihin tuli muutamia kivoja rakkoja kun niillä pistokkailla joutui kävelemään niin pitkän aikaa... Mitä sitä ei kestäisi kauneutensa eteen?.

1247087193_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kromlins Blondies vm. 2009 (Ansku & Bella Aliisa & Totti, Tilda & Jetti ja Suvi-Tuuli & Aku)

Pukukulkueen jälkeen meidät vielä pyydettiin erikseen kuvattavaksi ASB-lehtä varten. Saa nähdä minkäläinen upea otos siellä on...  Kovalla kiireellä ehdin vielä katsomaan Fyran sisarusten möllijoukkueen. Hyvinhän nuo sisarukset menivät kun ottaa iän huomioon. Paikalla oli hyvin Fannimer-pentusia 10:stä pennusta 7 oli paikalla, ainoastaan Ruostin Kalle sekä Tarmo & Maya puuttuivat porukasta. Harmi vaan kun olin koko ajan menossa jonnekkin suuntaan etten ehtinyt paremmin juttelemaan kenenkään kanssa. Ruotsista tullut Martta-siskokin jäi rapsuttamatta Otsan rypistys

Viime hetkessä tuli kierrettyä vielä Fyran kanssa myyntikojut. Fyra halusi itselleen ketunhännän joten ipana sitten tietysti sai sellaisen... Lisäksi ostin toisen vetoleikki talutushihnan jossa oli pantakin mukana.

Täytyy kyllä sanoa, että tämän vuoden agirotu oli ehkä yksi parhaimmista missä olen koskaan ollut. Oli niin hauskaa että naurettiin mahakippurassa koko päivä. Tälläistä sen agilityn ja etenkin agirodun tuleekin olla. Ensi vuonna taas... Mitäs silloin keksisi...? Cool