Sunnuntaina lähdettiin aamupäivästä Fyran kanssa Poriin misseilemään. Aamulla kamppailin itseni kanssa, että lähdenkö vai enkö. Fyran turkki on edelleenkin aika kalju, nyt se on jo karkea mutta lyhyt. Forssassa oli aurinkoista ja lämmintä joten jätin kaikki sadevaatteet kotiin. Voitte arvata olisiko niitä tarvittu...?

Poriin päästiin kahdeltatoista ja meillä oli tunti aikaa ennen kehään menoa. Ajattelin kävellä tavaroiden kanssa raviradan lähes tulkoon ympäri, saisi Fyra hieman jalotella. Puolessa välissä ravirataa alkoi satamaan ihan kaatamalla. En ymmärrä mistä ne pilvet tuli?. Kamalaa vauhtia kehän luokse ja Fyra häkkiin. No Fyra ehti kastua ja minä kastuin vielä enemmän Päättämätön Inhoan vesisadetta tietyissä tilanteissa... No kuuro jatkui pidemmän aikaa ja tuomari keskeytti kehän. Nurmikko alkoi kirjaimellisesti lainehtimaan vedestä. Aikataulut oli lopulta tunnin myöhässä ennen kuin me päästiin kehään. Tuomari päätti vielä pitää tauon ennen meitä...

Tuomarintauon aikana yritin liikuttaa Fyraa, mutta neiti prinsessa oli yllättäen sitä mieltä että märkä lilluva nurmikko ei ole hänen juttunsa. Fyra oli kirjaimellisesti kuin muuli kun yritin roudata sitä perässäni. No onneksi tajusin ottaa temppuilun käyttöön ja tehtiin temppuja jolloin Fyrakaan ei huomannut inhottavaa märkää nurmikkoa. Minä tietysti tapani mukaan stressasin tässä vaiheessa ihan sikana. Juuri ennen tauon loppumista tuli paahtava helle, sellainen oikein pistävä aurinko joka hieman kuivatti nurmea.

Meillä oli tuomarina todella tiukka belgialainen täti Rita Reyniers joka aikaisemmille roduille jakoi kaikenlaista väriä. Ei ollut kauhean suuret odotukset kun kehään mentiin.

Kehässä Fyra liikkui todella hyvin. Koko märkä nurmikko episodi jäi kehän ulkopuolelle. Häntä kaarella Fyra tepusteli kehässä, se taitaa oikeasti tykätä esiintymisestä...?. Täti laittoi meidät seisomaan telttakoppiin eikä minulle tullut mielenkään nostaa koiraa pöydälle joka oli sivussa (sateessa kastunut) Tuomari tuli suoraan Fyran luokse ja katsoi maassa hampaat. Eihän me tuollaista oltu koskaan treenattu Yllättynyt Minä olin Fyran edessä seisottamassa enkä ollut missään kosketuksessa koiraan. Fyra seisoi kuin patsas koko hampaiden katsomisen ajan ja täti kyllä katsoi kitarisoihin asti. Pikkuisen oli ylpeä Nauru ja sama patsas olemus oli vielä toisenkin kerran kun Tuomari tuli luokse. Sain klikattua todella hyvissä kohdissa ja Fyra tiesi tekevänsä oikein. Sen jälkeen mentiin vielä kolmio ja saatiin erinomainen nauha käteen. Samalla Fyra sai toisen sertinsä ja oli ROP Cool

Tuomari oli kyllä todella tiukka kun arvostelua lueskelin. Arvostelu oli meinaan varmasti huonoin mitä me oltiin koskaan saatu. Taisi Tuomari kuitenkin tuntea länderin rotuna ja piti Fyraa erinomaisena rotunsa edustajana.

1249330466_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Fyra Porin Kv 02.08.2009 PN-1, Sert & ROP

14 months. Nice type. Good proportions. Typical head. Correct scrissot bite, but missing one P2. Could have slightly more forechest. Good tailset. Typical angulated. Good coat texture is coming. Moves well, but has to stabilize.

Ryhmän jätettiin väliin sillä saatiin toinen vesikuuro niskaamme ja kastuttiin uudelleen. Tässä vaiheessa omistajan oli sen verran kylmä, että päätettiin lähteä kotiin pitkän päivän päätteeksi.

Illalla käytiin vielä Anun kanssa lenkillä Paavolan metsissä ja koirilla oli ihan kiitettävästi virtaa. Juoksivat kuin kahjot mättäältä mättäälle ja loppu vaiheessa lenkkiä saatiin jälleen vesikuuro niskaamme ilman sadevarusteita...