Sunnuntaina lähdettiin aamupäivällä tyttöjen kanssa Janakkalaan agilitykisoihin. Olin elämäni ensimmäistä (ja viimeistä?) kertaa ilmoittanut tytöt kolmeen starttiin eli meikäläinen sai juosta 6 kertaa radalla. Kun luokkajärjestys oli vielä niin että kaikki medi-radat oli peräkkäin sain juosta ihan oikeasti Silmänisku Fiksumpi olisi tietysti jättänyt lauantaina salilla jalkapäivän väliin, mutta en minä...

Matkaan pakattiin tällä kertaa kaikki sadetamineet mitä kaapeista löytyi. Matkalla Portaan tykönä tuli jo niin paljon vettä ettei auton pyyhkimet meinannut riittää. Hetken aikaa mietin, että käännynkö takaisin kotiin. En halua riskeerata koiriani tuollaisella ilmalla. Varsinkaan Duoa joka ei todellakaan osaa mennä rauhallisesti. No kaksi hyppyrataa ja yksi agirata joten ajattelin mennä sadesäällä pelkät hypärit mikäli näin olisi ollut.

Janakkalassa ei pahemmin vettä satanut koko päivänä, ainoastaan muutaman kerran tihutti. Ilma oli sitten sitäkin hikisempi Kieli ulkona Hiki valui ja meikäläisen flunssa ei ainakaan päässyt paranemaan. No onneksi agiradalla ei välttämättä tarvita ääntä.

Ensimmäinen kisa oli hyppyrata ja Martti Salosen käsialaa. Rata oli mielestäni varsin mukava. Oikein sopiva meille. Sain Bellan kanssa tehtyä ihan hyvän nollan vaikka muutamassa kohdassa aikaa kuluikin. Duon kanssa sain mennä viimeisten joukossa ja sain yllättävän hyvin tsempattua itseni radalle. Duon rata oli loppu vaiheessa lähellä hyllyä sillä ajauduin väärälle puolelle ja jouduin soveltamaan radan ex temporena. Taisin siinä apuakin huutaa kesken radan Nauru Tuloksena taistelu nolla jolla sijoituttiin kaskummaa sijalle 2./33. Bellan ollessa nolalla 6./33.

Toinen ja kolmas rata oli Allan Mattssonin käsialaa, länderituomari hänkin Silmänisku Rata oli mielestäni oikein mukava kun vain luottaisi omiin koiriinsa. Päätin viime hetkellä tehdä suunnitelman muutoksen juuri ennen radalle menoa. Liika varmistelin tälläkin kertaa. Bellalle tuloksena kuitenkin nolla vaikka rata ei mikään kaunis ollutkaan. Duon kanssa sain hyvän vireen aikaiseksi, mutta en päästänyt Duo kepeille vaan pidättelin sitä. Duo haukkui ja riekkui ja saatiin kaksi kieltoa. Se siitä nollasta ja tupliksesta. Loppuradalla jätettiin vielä muuri välistä ja tulokseksi saattin hylsy.

Kolmannelle radalle ohjaajan paukut oli ihan loppu. Olin ihan sika väsynyt ja puhki. Tämä oli sitten agirata ja kaikki kontaktitkin pääsivät radalle. Bellan kanssa yritin tsempata itseni, mutta saatiin keinulta vitonen kun valssasin hieman huonosti enkä odottanut tarpeeksi Bellan askellusta jolloin se pomppasi. Duon kanssa rata meni alussa jo plörinäksi kun se pääsi tekemään tosi ison kaarroksen. Aan kontaktin jälkeen leikkasin liian voimaakkaasti hypylle jolloin Duo tuli muurin ohitse. Tulokseksi hylly ja mentiin nopeinta reittiä maaliin puomin kautta.

1250611533_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Bella & Duo

Fyra toimi koko päivän kisamaskottina ja se onnistui tehtävässään hyvin Hymy Muutaman lämppäri esteenkin otin sen kanssa ja hyvin se pysyi hanskassa. Päivään olin kaiken kaikkiaan ihan tyytyväinen vaikka ne kaksi ekaa starttia olisi kyllä riittänyt meikäläisen kunnolle. Erityisen tyytyväinen olin Duon ohjaamiseen sillä nyt tuntui siltä että me oltiin ainakin suurin piirtein samalla radalla. Bella sai ensi vuodelle tupliksen, uusissa säännöissä ei kyllä puhuta mitään hypäritupliksista. Varmuuden vuoksi haetaan myös "normaali" tuplis jossain vaiheessa Cool