Perjantaina olin tosi ahkera. Käväisin aamulla tunnin lenkillä koirien kanssa sekä itse salilla. Kymmeneltä olin sopinut Anun ja Noomin & Divan kanssa treffit Paavolan metsään. Tehtiin ensin jäljet. Minä tein Fyralle ensimmäisen peltojäljen ja Anu omille koirilleen. Käveltiin lähes tunnin metsälenkki Paavolan metsässä. Samalla yritettiin katsoa kadonneen koiran perään. Pieni pinseri oli karannut lenkillä ja seikkaili tuolla metsässä. Koiraa ei kyllä nähty eikä omatkaan reagoineet mitenkään. Toivottavasti tuo koira löytyi...

Lenkin jälkeen ajettiin jäljet. Fyran jälki ei ollut varmaan kuin 10 metriä pitkä. Halusin saada Fyralle hieman itseluottamusta lisää. Jälki sujui tosi hyvin Hymy Vitsit kun olin tyytyväinen, tätä täytyy vaan jatkossa tehdä enemmän. Tästä se kipinä alkoi... Touhu aamupäivän jälkeen pystyi hyvillä mielin menemään töihin illaksi.

Lauantaina oli taas työpäivä. Käväisin aamulla Fyran kanssa paikallisessa eläinkaupassa ostamassa pikku oravia ja siilejä lisää. Fyra kun tykkää aina lenkillä kantaa jotain suussa. Tälläisiä mukavia tapoja on tullut opetettua...

Töiden jälkeen oltiin taas Anun ja koirien kanssa sovittu treffit Paavolaan. Käytiin taas lähes tunnin metsälenkillä ja samalla pälyiltiin ympärille varmuuden vuoksi. No ei näkynyt koiraa, toivottavasti se oli jo omassa kodissaan. Lenkin jälkeen mentiin aksaamaan Pukon kentälle. Siellä oli ihan mukava rata rakennettu valmiiksi. Bellan ja Duon kanssa otin sen kerran (Bellan kanssa väärinpäin) enkä kauheasti prässännyt sunnuntain kisojen vuoksi. Saatiin tosi hyviä alkuja (olen niissä huono...). Fyrankin kanssa otin rataa ja se meni ihan hyvin kun ohjasin Silmänisku Täytyy muistaa edelleenkin että kyseessä on nuori koira ja jokainen este täytyy ohjata. Treenien jälkeen pieni peltolenkki ja kotiin nukkumaan. Kiitos Anulle perjantaista ja lauantaista! Cool

Sunnuntaina kello soi hieman kuuden jälkeen. Käveltiin aamulenkki ja kaskummaa kun matkan varrella nähtiin Johanna & pojat. Jotenkin ei yhtään yllättänyt Kieli ulkona Muitakin hulluja liikenteessä pyhäaamuisin. Lempäälään päästiin lähtemään puoli kasilta ja puoli ysin jälkeen oltiin perillä. Meillä kävi älytön tuuri sillä saatiin varjosta autopaikka eikä mun tarvinnut kasata häkkejä. Käveltiin lämmittelylenkki ja mentiin Fyran kanssa tiirailemaan rataa.

Ensimmäinen rata oli Katarina Virkkalan käsialaa. Mielenkiintoinen alku ja muutenkin tekninen rata. Bella meni koiristani ensin ja hyvä kun ehdin hakemaan sen autosta (lähti toisena). Radalta tuli yksi virhe kun edistin liikaa kepeille jolloin ennen keppejä oleva rima tippui. Muita virheitä ei tullut ja ihanneaikakin alittui vaikka rata oli ohjauksellisesti hieman ruosteessa. Duo starttasi noin viiden koiran kuluttua ja se kävi kuumana. Meillä oli täkeintä selvitä alusta jotta saisin itsevarmuutta niihin. Juu selvittiin hienosti puomille asti kunnes... Ensimmäinen kontakti virhe yli 4 vuoteen!!!! Duo hyppäsi Yllättynyt kontaktin yli. No omaliike meni jo edessä olevalle hypylle ja putki oli välissä. En käskyttänyt Duoa ollenkaan. Tämän jälkeen mulla oli ihan hirmuinen veetutus ja rata meni ihan läskiksi. Saatiin kuitenkin tulos, vaikka keinulta tuli kielto kun en vienytkään sitä silllain kuin piti. Aikaakin meni himpun verran yli kun seisotin aalla ja keinulla.

Toinen rata oli sitten Vesa Sivosen jälkeä. Sitä rataa veksailtiin niin paljon, että loppujen lopuksi alkoi aikataulutkin mättäämään yli kaksytminuuttia. Löysi se rata sitten vihdoinkin muotonsa ja päästiin rataan tutustumaan. Tosin Sivonen muutti jokaiselle säkäluokalle hieman rataa. Rata oli mielestäni teknisesti haastava. Oli käännöstä ja suoraa putkea. Meillä oli tavoitteena ottaa Duon kanssa se perkuleen puomin alastulo.

Tällä radalla Duo meni ekana (käännetty järjestys). Saatiin hyvä lähtö ja kolmas este oli puomi jonka kontakti oli aivan nappi!. Taisi se edellisen radan virhe olla se tilastosellainen... (Toivottavasti). Rata meni muutenkin todella hyvin. Oltiin koko ajan yhdessä hommissa ja sain parissa putken jälkeisessä viennissä tehtyä persjätöt. Erityisen tyytyväinen olin sylkkäriini ja sylkkäri-jaakotukseen. Onnistuin Cool Tosin yhdessä vaiheessa ohjaus oli sen verran myöhässä, että Duo tuli ja pomppasi mua vasten. Epäilin tästä tulleen virheen, mutta ei sitä sitten tullut kun koira hyppäsi minua vasten enkä minä siihen... Aikaa kyllä siinä meni, mutta fiilistellen nollalla maaliin. Bellalle tein ohjausvaihdoksen viime hetkellä. Saatiin hyvä lähtö ja sain hieman hetsattua. Sylkkäri ei toiminut Bellalle vaan se olisi pitänyt tehdä toisin. Onneksi oma pääni toimi radalla sen verran että vaihdoin sylkkäri-jaakotuksen valssiin ja se toimi Bellalle. Kepeillä Bella vinkui! Yllättynyt Tajusin kuitenkin itse malttaa odottaa ja Bella keskittyi pujottelemaan loppuun asti. Bellalle myös radalta nolla Nauru

1249934237_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Virallinen onnittelupusu "siskojen" kesken Pusu

Lopputuloksissa Duo sijoittui nollalla sijalle 2./30. (-8,61) ja Bella 5./30. (-7,04). Voin olla vain tyytyväinen päivän toiseen rataan Hymy Mieltä lämmitti se että pystyi keskittymään ja tsemppaamaan itseni toiselle radalla. Haastava keli (kuulemani mukaan +28 astetta hiekkakentällä) ja hermojen nollaus Duon nollan jälkeen. Pystyin tekemään nollan myös Bellan kanssa.

Tästä se taas lähtee!. Ihan kisainnostus pääsi puremaan. No edelliset oli toukokuun lopussa Tampereella joten oli meidän jo aikakin kisata virallisesti... Päivän kolmannelle radalle me ei oltu ilmoittauduttu joten jäähdyttelyn ja palkintojen jaon jälkeen päästiin kotimatkalle.

1249934166_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tapansa mukaan Fyra omi Duon voittaman lelun itselleen...