Torstaina olin vapaalla. Tuli hieman nukuttua pidempään ja käytyä kaupoissa. Päivällä kikkailin Fyran kanssa keppien kanssa. Olen nyt alkanut verkkoja siirtämään ohjureiksi. Kaksi ohjuria olen laittanut keskelle ja viikonloppuna laitan kolmannen. Tavoitteena on viikon kuluessa olla ohjureissa ja sen jälkeen ottaa niillä vähän aikaa. Tämän jälkeen alkaa vähennys. Tällä hetkellä kepit on tosi nopeat ja paljon paremmat kuin Bellalla & Duolla. Katsotaan jatkuuko kehitys yhtäsuotuisana. Lisäksi otettiin pihalla kaikkien koirien kanssa vauhti kiertoja sekä ruutuja.

Torstai on perinteinen Turku päivä. Niin kuin tänäkin torstaina, vaikka pitkään mietin päivällä lähdenkö vai enkö. Oli jotenkin niin väsynyt ja rähjänen olo. No matkalla Turkuun pysähdyin kaksi kertaa kun ei yksinkertaisesti meinannut silmät pysyä auki ei sitten millään. Perille päästiin kuitenkin hyvissä ajoin ja hetken aikaa saatiin Lentsua odotella.

Minä aukaisin tuttuun tapaani suuni, minkä vuoksi saatiin ensimmäiseksi pitotreenit... Sain opetettua Fyralle "tosi" kivan tempun. No minähän en ole naksun käyttäjä, mutta päätin sellaista alkaa käyttämään. No nyt olen saanut sen verran naksuteltua, että tunnarikapulan nähdessään ja pitotreeniä tehdessä. Fyra lähtee makuulta peruuttamaan pomppien taaksepäin... Ilmeisesti olen hieman klikannut myöhässä No saatiin tähän apua ja ajattelin nyt ainakin hetkeksi unohtaa sen naksun. Käytännössä palkkaan ja kehun liian myöhään. Nyt odotellen että koira kääntyy muhun päin ja kehun samalla lähden kävelemään taaksepäin ja palkkaan kädestä edestäni. Tehdään sitten niitä pitotreenejä ja niitä namin heittelyjä erikseen. No tämän seurauksena Fyra innostui tosi paljon lisää siitä kapulasta.

Toisena harjoiteltiin ruudun loppuosaa. Eli koira ruudussa seisomassa käsketään maahan ja Lentsu käskytti kaavion ja lopuksi koira sivulle. Fyra toimi hienosti, mutta minä kuuma kävelin kuin humalassa suuntieni kanssa No saatiin kuitenkin lopuksi yksi tosi hyvä treeni.

Lisäksi otettiin alustaa. Tähän kehiltetiin sellainen temppujuttu. Koira juoksee alustalle ja läppäsee. Ohjaaja liikkuu taaksepäin ja palkkaa koiran edestä kädestä. Sitten sama uusiksi. Koiran pitäisi itse alkaa ehdottomaan läppäsyä ilman käskytystä ja siitä tulisi sellainen kiva juoksujuttu. Tätä täytyy nyt treenata tehokkaasti.

Lopuksi oli vielä paikallamakuu. Tämä onnistui nyt hyvin. Ilmeisesti muutaman kerran treenaus on vahvistanut asiaa eli näitä juttuja tulisi oikeasti treenata niin voisi jotain tulostakin syntyä jossain vaiheessa....

Illalla Fyra pääsi ainoana koirana luokseni, muiden jäädessä "mummolaan" hoitoon.  Tämä tekee aina välillä meille kaikille ihan hyvää. Fyra saa olla ainoana koirana ja minäkin pääsen joskus vähän helpommalla. Yhden koiran kanssa käveleminen on aika luksusta!.