Keskiviikkona alkoi Duon ja Fyran aksatreenit Hitti-areenalla Jaakon opeissa. Tällä kertaa molemmat koirat on samassa ryhmässä ja matkaseuraakin ollaan saatu sillä Anu on Divan/Noomin kanssa samassa ryhmässä. Tosin tällä kertaa Diva tuli mukaan mutta ei aksannut ja jäi vielä matkasta kun lähdettiin kotiin. Voi kuinka kivaa oli aksata kunnon opissa ja niin että joku koko ajan katsoo sekä kommentoi. Älä Anu nyt ota itteesi, oot sinäkin hyvä ollut  ja agifestarit on ollut koko kesän ajan ihan huippuja.

Duo meni Jaakon radan ensimmäisenä ja Duo oikeasti toimi hyvin. Musta alkaa oikeasti tuntumaan, että se osaa nyt hypätä paremmin (lue: säästeliäämmin). Tosin meille suurin "ongelma" oli puomin alla oleva putki johon tultiin kovasta vauhdista Duo oli siellä putkessa joka kerta vaikka puomille piti mennä. Saatiin käskyksi opetella puomille kiipeämiskäsky. Onhan tuokin ollut aikaisemmin mielessä, mutta sama pää kesät talvet... Lopuksi olin vielä todella otettu kun Jaakko totesi meidän treenaan kesän aikana. Ollaan kuulma kehitytty eikä olla enää niin toivottomia tapauksia Tuo kommentti kyllä lämmitti mieltä koko illan ajan. Kesällä ei olla ihan hirveästi käyty omissa treeneissä vaan ollaan lähinnä aksattu Anun kanssa yhdessä ja pähkäilty asioita. Näköjään se on kannattanut

Fyra oli sen sijaan... Ööh, kovin innokas. Jotain hyvääkin, mutta jotain huonoakin. Alun putki hässäkät menivät hyvin, mutta suoralla irtoaminen tuntuu nyt vaikealta. Saatiin palautetta kädestä palkkaamisesta (heittänyt lelua kädestä). Fyra roikkui käsissä, käskyksi saatiin avustajan käyttö treeneissä (palkkaajana). Muutama tekniikka juttukin saatiiin mentyä ja ne meni ihan kivasti. Jaakko myös kommentoi mun ohjaamista että välillä ohjaan Fyraa kuin vanhaa koiraa ja välillä taas liian pentumaisesti. Mitenköhän sen keskitien löytäisi?.

Torstaina oli viimeinen kerta Lentsun tokoa Kupittaalla. Mulle tuli taas hieman kiire kun pääsin nioin myöhään töistä, mutta ehdittiin paikalle eikä myöhästytty kuin muutama minuutti. Ensin otettiin estehyppyä ja se alkaa oikeasti sujumaan Fyralta Meni tosi hyvin ja jäi hyvin esteen taakse. Tätä liikettä ei olla paljoa treenattu mutta eipä sitä näköjään edes tarvi. Tämän jälkeen katsottiin jokaisen seuraamista ja käännöksiä. Fyran seuraaminen on aika iloista (hyppii ja pomppii) mutta Lentsun mielestä tämä ei ole ongelma sillä koira on motivoitunut tekemään töitä. Käännökset alkaa olemaan hyvällä mallilla vasemmalle käännöstä pitää nyt hetken aikaa imuttaa namilla, mutta muut oli ihan hyviä. Viimeikseksi meillä oli alusta kisa. Jokaisella oli kolme yritystä lähettää koira alustalle ja pisimmän matkan saanut voittaa. Fyra toimi tosi hyvin ja se meni aina innokkaasti alustalle eikä se tuonut sitä mukanaan (jos kantoi suussa niin ei hyväksytty suoritusta). Loppujen lopuksi irtoamismatka taisi olla parinkymmenen metrin luokkaa ja taisi olla jo yli. Olisin voinut ottaa vielä pidemmältäkin matkalta sillä Fyra juoksi suoraan painamaan alustaa, mutta en uskaltanut. Kisassa tultiin toiseksi ja voiton vei Ansku ja schape Vitti.

Treenien lopuksi käveltiin vielä Roiston ja Jesperin kanssa Turun keskustan tuntumassa lenkki. Fyra sai myös hetken aikaa painia koikkereiden: Rasmuksen ja Rokan kanssa. Fyra on aikamoinen miestennielijä sillä alkaa oikeasti olemaan joka sormelle noita "poikakavereita". Kiitos Lentsulle ihan mielettömän mukavasta kurssista ja hauskasta asenteesta sekä tavasta kouluttaa. Tullaan takuulla toistekkin kurssille