Tämä viikko tulee olemaan täynnä menoja, mutta vierivä kivi ei sammaloidu No on tullut taas vähän hamstrattua kaikkea, mutta ensi viikolla onneksi jo vähäsen helpottaa.

Eilen (maanantaina) käytiin Anun ja bortsujen: Noomin & Divan ja Ricon (Noomin poika joka on hoidossa) kanssa vähäsen aksaamassa. Tytöt treenas ja pojat Lucas & Rico katseli. Tasan ei käy onnenlahjat... Otettiin yhtä alkua joka oli ollut Forssan kisoissa muutama viikko sitten. Kokeilin kaikkien kanssa jaakotusta ja vekkiä sekä Bellan kanssa vielä valssia. Täytyy sanoa että kyllä Duo kääntyy ihan superhyvin!. Siis oikeasti se on oppinut ehkä hyppäämään lyhyemmin tai sitten omassa käskyttämisessä on tapahtunut muutos. Bellan kanssa ei vekki oikein onnistunut radan yhteydessä joten sille sopi paremmin jaakotus tai valssi. Fyra kokeili kaikkia ja täytyy sanoa, että vauhtia alkaa jo olemaan. Korvatkin alkaa pikku Mankilla olemaan ihan hörönä joka suuntaan Kepeille otettiin avokulmia ja ne onnistui hyvin. Fyra otti ohjureille ja sitä on pakko hidastaa ennen keppejä, muuten se ei yksinkertaisesti taivu 2. väliin oikein. Pieni suhina niin jarruttaa sopivasti.

Ratatreenien jälkeen otettiin vielä hyppyjumppaa. Tässäkin tytöt on selvästi kehittynyt, enää ne ei ole niin etupainotteisia kuin ennen. Varsinkin Duosta olen tosi tyytyväinen sillä se oli aikaisemmin ihan räpellystä. Treenien jälkeen lähdettiin vielä kolmen vartin remmilenkilli. Hyvin se meni vaikka koiria oli taas koko tien leveydeltä: Kiitos Anulle treeniseurasta, tuli taas niin hyvä mieli!

Tänään käytiin tokoilemassa Dogitiimin kurssilla. Ennen kurssi kävin Bellan & Duon kanssa 40 minuutin ravilenkillä joka sujui ihan hyvin. Molemmat pysyivät hyvin ravissa kunhan vauhti oli vaan tarpeeksi kova. Ennen tokoa käytiin Iiriksen, Pipsan & Nemon kanssa lenkkeilemässä. Mulla oli ainoastaan Fyra mukana ja Manki oli taas niin pollea kun pääsi yksin reissaamaan. Nemo ja Fyra leikkivät taas kuin hullut, tanner tömisi ja mättäät vaan lensi. On noita vaan hauska katsoa. Tällä kertaa Fyrakin jahtasi Nemoa yleensä se on aina toistepäin...

Tokossa oli teemana seuraaminen. Me saatiin neuvoksi ottaa käännöksiä sekä vaihdella palkkausta. Välillä oikealla kädellä tiputus tai vasemmasta kainalosta tiputus. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu että se nami rauhoittaa hieman paremmin tilannetta. Lisäksi seuraamisessa hihnassa Fyra välillä edistää jolloin mun on vaikea kääntyä tähän saatiin neuvoksi laittaa hihna selän takaa oikeaan käteen.

Seuraamisen jälkeen otettiin häiriöseuraamista jokainen kiersi vuorotellen oman ryhmän koirat. Paikallaolevat treenaasivat paikalloloa, kaukoja, katsomista tms. Ensin kierrettiin ja toisella kertaa Anu oli häiriönä lelun kanssa. Fyra meni tosi hyvin, se ei vilkuillut yhtään kavereita Lisäksi otettiin suuntia kupeilla. Tämä toimi hyvin kun kupit oli tarpeeksi suuria eikä Fyra saanut niitä suuhunsa Tässäkin voi harjoitella liikkestä seisomista kun pysäyttää merkille (seuraten) ja jatkaa matkaa jonka jälkeen ottaa suunnat. Tosi hyvä idea!.

Lopuksi otettiin paikallamakuu joka ei todellakaan mennyt putkeen. Ensin tuli kauhea tuulenpuuska ja Fyra häiriinty ja nousi. Nouseminen tapahtui vielä toisenkin kerran kun kuului joku pamaus raviradalta. Mun sappi ja nuppi meinaisi melkein keitää, mutta ei auta muuta kuin treenta. Tätä liikettä ollaan liikaa väistelty. Kiitos Anulle treeneistä ja Iirikselle lenkkiseurasta!