Maanantaina alkoi pitkästä aikaan oman seuran treenit maneesilla. Tänä talvena jokaisella on ainakin kerran koulutusvastuu jolloin mm. katsoo radan valmiiksi ja kommentoi sitä. Ensimmäisellä kerralla meille radan toi Miia. Rata oli Marjo Heinon hypäri Tampereelta, radan löydät tästä. Rataa ei ihan kokonaan rakennettu ainoastaan 12.putken jälkeinen neljän hypyn hässäkkä jäi paitsi, muuten rata oli kokonaisuudessaan.

Tuntui tosi oudolta pitkästä aikaan mennä kunnon rataa valoisassa ja tilavassa maneesissa Itse en ehtinyt kauhean hyvin katsomaan muiden rataa sillä piti hieman kiirettä tyttöjen kanssa. Medejä oli reeneissä 4 kpl joista kolme oli mun... Kunto oli aikamoisella koetuksella   Fyra meni koiristani ensin sillä minit lopetti ohjurillinen koira. Fyra oli tosi reipas ja meni mielestäni todella hyvällä sykkeellä radan. Palkkasin ekan kerran esteellä numero 6. Sen jälkeen jatkettiin loppuun asti. Suurin ongelma mulla oli 9.-12. esteellä Fyra meni sen verran kovaa etten saanut kunnolla etumatkaa esteellä numero 10. jonka vuoksi putki meni väärään päähän. Kun tarpeeksi luotin koiraani niin sain hyvän etumatkan ja muistin pitää käteni alhaalla putken ensimmäisen pään kohdalla niin koira ohitti hyvin putken. Olin tosi tyytyväinen taaperoon Fyran kanssa otettiin vielä Tolpan avustuksella radan reunassa keinua, se meni pöydän avulla ihan hyvin. Olen ihan liian vähän treenannut keinua... Viimeksi elokuussa???

Duon kanssa meni yhden koiran mentyä meidän välissä. Duo oli ihan kahjo sillä pyöri sekä silmät että herneet päässä. Kieli ulkona se viipotti taas menemään pahempia höyryjä. Malttia ei ollut yhtään jolloin se ampui keppien kakkosväliin... Duon kanssa 9-12. väli onnistui toisella kerralla jo ihan hyvin kun uskalsin jättää koiran suorittamaan 9.-10. kiertoa itsenäisesti. Kaarrettakin saatiin pienemmäksi kun otin niistona vastaan 9. esteeltä. Toivottavasti Duo hieman rauhoittuu jatkossa maneesilla sitä ei kukaan ohjaa kun se käy kuumiessaan niin kovaa käsille Bella kiehui Tolpan kädessä ja katseli Duon menoa sain mennä Bellalla heti Duon perään... Oma kunto oli aika piipussa siinä vaiheesa. Bella oli kovin innoissaan kun ei se ollut päässyt aksaradalle Mikkelin kisojen (03.10.) jälkeen. Bella meni tosi hienosti paitsi 12. putken jälkeen irtosi komeasti esteelle numero 18.... Bella on kyllä sellainen höyryveturi. Kun se jotain lukitsee niin menee sinne vaikka läpi harmaan kiven...

Aikaa jäi vielä sen verran että saatiin mentyä peilikuvana rata uudelleen. Olin niin tyytyävinen kun onnistui hyvin takaaleikkauksessa 11.-10. esteellä jopa Fyran kanssa Kyllä mankeroinenkin osaa kunhan vain luotan siihen tarpeeksi. Oli kyllä tosi kivat treenit pitkästä aikaan. Kiitos Miialle radasta ja neuvoista!.

Tiistaina käytiin iltapäivällä pitkästä aikaan Hunnarilla lenkkeilemässä saatiin seuraksi Anu, Noomi & Diva. Oli niin ihanaa lenkkeillä kauniin lumeisessa maisemassa. Hyvää ylämäki treeniä tuli tehtyä sillä ko. paikka on entinen laskettelumäki. Duo jaksoi taas touhottaa se repi keppejä ja oksia minkä ehti. Duudson nautti elämästään leikkauksen vuosipäivänä. Kiitos Anulle ja tytöille lenkistä!.

Illlalla oli Dogitiimin viimeinen tokokurssi kerta. Me mentiin Fyran kanssa paikkaan lokakuun lopussa ollutta kertaa kun ei päästy Piiran vuoksi paikalle. Aiheena oli merkki ja hyppy. Merkkiä tehtiin muutamalla eri tavalla. Ensin hilluttiin merkin takana ja lähetettiin koira merkille. Tässä pitäisi myös muistaa käyttää sitä -seis- sanaa. Se tuppaa usein jäämään välistä Fyra osasi tämän ihan hyvin. Sitten otettiin ihan kiertona ja palkattiin luokse. Tätäkin voisi ottaa merkin kanssa ohjelmaan sillä kyllähän me ollaan kaikkea muuta kierretty.

Vuoron lomassa otin Fyran kanssa temppuja, seuraamista ja luoksetuloa. Fyra oli kovin innoissaan koko ajan. Kovasti se halusi tehdä hommia. Viimeiseksi otettiin hyppyä. Tässä Fyra näytti ensimmäistä kertaa diivan alkeensa. Tokoeste oli ollut sikalassa säilytyksessä ja sen kaksi lautaa oli sikojen karsinasta oettuja. Se hieman lemuisi ja Fyra oli sitä mieltä ettei hieno neiti voi tuosta haisevasta hypätä! (vai johtuiko se mustista laudoista?). Käskin hyppäämään niin Fyra kiersi esteen taakse odottamaan. Muuten hyvä, mutta se hyppy jäi välistä Kyllä se loppujen lopuksi sen suostui hyppäämään ja se meni hyvin Kiitos Anulle koirakoulusta!.