Maanantaina oli maneesitreenit. Sattumien jälkeen meitä oli ainoastaan kolme ihmistä treenamassa ja yhteensä kuusi koiraa joista puolet oli mun Tietysti mulla oli vielä koulutusvuorokin tällä kertaa. Onneksi sain raahattua Tolpan mukaan hallille kantoavuksi sekä koirien roudaajaksi. Hyvin koulutettu Tolppa Löysin sellaisen toosi vanhan radan jonka olin suunnitellut muutama vuosi sitten. Päätin että treenataan nyt se. Saatiin tosi nopeasti kannettua 7 hyppyä, keinu, 3 putkea ja kepit maneesiin. Taisi radanrakennukseen mennä alle 20 minuuttia. Radalle olin suunnitellut kaksi n. 15 esteen rataa. Tällä kertaa me kaikki oltiin minejä. 

Itse treenit kokonaisuudessaan meni tosi hyvin. Mulla oli kyllä suuria keskittymisongelmia viimeisellä radalla kun huomasin kellon juoksevan ja painostin itseni onnistumaan. No eihän ne onnistumiset paineen alla tule... Kaikki koirat toimivat pääasiassa hyvin, paitsi Duo oli ihan kahjo. Se meni taas kuin höyryveturi eikä liiemmin välittänyt musta. Vikalla radalla se sai sentään jo korvat päähänsä. Bella oli ekalla radalla oikein pätevä koira, mutta toinen meni vähän penkin alle kun Bella vaan irtosi jonnekkin ihan muaalle minne piti. Fyra oli taas niin Mankeroinen. Eka rata oli todella hyvä, mutta toisella se sitten ilmeisesti jo kuumi. Fyra katseli Duon menoa ja se ilmeisesti otti siitä hieman nokkiinsa. Fyran vuoron tullessa se juoksenteli ihan omiaan ja meni ihan omiaan. Fyra hetkeksi pois ja uudelleen. Homma toimi nyt paljon paremmin Fyra karkasi treeneissä koko ajan keinulle ja loppu vaiheessa käskin jo Tolpan seisomaan silä suunnalla ettei sattuisi mitään pahempaa lentokeinua... Se hölmö vaan haluaisi hieman kiiepillä esteillä... Kiitos paljon treeneistä Ulla ja Iiris!

Tiistaina mulla oli vapaata ja silloin lähdettiin aamupäivästä kohti Halikkoa ja Leena Piiran vastaanottoa. Mulla oli varattu aika kaikille neljälle koiralle. Kaikki koirat jopa Bella mukaanlukien meni innoissaan moikkaamaan Leenaa. Fyran piti käydä nuolemassa ja kiipeämässä Leenan syliin useampaan otteeseen. Käsuttelyn aloitti Bella. Bella oli ihmeen jumissa Sen lapojen seutu oli kuin betonia. En ymmärrä miksi se oli tuollaisessa kunnossa. Onko osasyynä Duon taklaukset vai muutamat puomit joista ollaan tiputti alas? Jaloilleen kylläkin, mutta eipä tuollainenkaan hyvää tee kropalle. Leena sai hyvin avattua jumit ja Bella nautiskeli koko ajan käsittelystä silmän lurpsuen. Välillä kun sattui niin raapi mua etutassuilla sormille... Tämä on Bellan tapa muutenkin saada huomioita. Bella on kova käyttämään etutassuja. Bellan jälkeen vuoroon pääsi ongelmatapaus Duo. No se nyt ei tullut minään yllätyksenä että Duo oli aikaspahassa kunnossa. Odotan enemmänkin aikaa jolloin tapahtuisi ihme ja siitä ei löytyisi mitään suurempaa. Tälläkin kertaa Duon rintaranka oli ihan kivikova. Lentokeinut ja yleiset hörhöilyt on taas tehnyt tehtävänsä. Hyvin Duo antoi käsitellä itsensä vaikka välillä näki selvästi että nyt sattuu.Fyra pääsi tyttöjen jälkeen ja Mankeroisen lantio oli vinossa. Oikean puolen lantio oli jumissa ja se meni kierteellä selkänrangan yli vasemmalle puolelle. Piira totesi että huomaa Fyran tekevän vasemmala puolella paljon hommia sillä se oli paljon kireämpi. Lucas pääsi vimppana ja poika oli ihmeen hyvässä kunnossa. Ainoastaan kaulanikaman 2. nikamasta löytyi paha jumi. Todella outo paikka, mutta Duo on muutaman kerran kielloista huolimatta vetänyt pientä miästä korvasta... Aika reiluja kavereita!.

Kolmen tunnin istumisen jälkeen olin kankea kuin mikä. Pitäisi varmaan joskus antaa käsitellä itsensäkin. Se vaan nyt on niin ettei itsellä ole niin väliä, kunhan vaan koirilla on kaikki hyvin... Kiitos Leenalle koirien hyvästä huollosta!