Tiistaina päästiin ensimmäistä kertaa Fyran kanssa Dogitiimin uudelle tokokurssille. Ryhmä on kokoontunut jo muutaman kerran, mutta meillä on aina ollut jotain. Lähinnä kyllä työ on haittanut harrastusta. Tunnin aiheena oli ruudun loppuosa sekä tunnari.

Ruudun loppuosaa treenattiin niin että vietiin koira ruutuun suorittamaan paikalla makuuta ja Anu käskytti meitä tekemään kuvio. Loppuvaiheessa Anu käski kutsumaan koiran luokse. Mun ensimmäinen kerta meni tosi jäykästi Ihan kuin olisi muutaman seipään nielassut. Hyvin Fyra hakeutui sivulle seuraamaan mutta se haltuunotto olisi voinut olla hieman rennompi Toinen kerta meni jo paremmin, mutta en oikein kunnolla kuunnellut käskyttäjää vaan ennakoin aika pahasti käännökset... Olin kylä tosi tyytyväinen Fyran paikalla makuuseen pakkasilmalla. Hyvin pysyi, vaikka pelkäsin koko ajan sen lähtevän liikenteeseen. Tunnaria otettiin piilottamalla. Fyra haki oman tikun todella hyvin ja reippaasti. Toisella kertaa hieman nypin ruohoa sieltä sun täältä hämäykseksi ja taas se nousi hyvin!.

Omia vuoroja odotellassa tehtiin seuraamista, kaukkareita, temppuja ja leikittiin. Tykkäsin todella paljon Fyran asenteesta tehdä hommia. Se on nyt juoksun jälkeen ollut vähän tahmea, mutta nyt se oli entisellään Koulutuksen jälkeen käveltiin vielä pieni kaupunkirinksa.

Mulla oli koirat tiistain ilman päivähoitoa. Koirat oli kyllä porukoilla, mutta Tolppa oli lähtenyt laivalle joten ne sai siellä kekkuloida keskenään. Iskä oli käynyt niitä päivällä päästämässä pissalle ja samaten töiden jälkeen. Kaikki muut oli juossut ulos, mutta Bella oli tärissyt mun vanhassa huoneessa sängyn päällä. Ei ollut auttanut namit eikä mitkään muutkaan temput sisällä oli ja pysyi... Kuvitteli varmaan että hänet jätetään pihalle jos ulos menee En tiedä johtuiko koirien virta siitä että ne oli ollut päivän yksin vai mistä. No jokatapauksessa ne oli ihan pöhköjä. Duo alkoi kesken lenkin leikkimään hihnassa Fyran kanssa. Sisällä se meno jatkui ja kaikki lelut haettiin lattialle. Kaiken huippu oli pieni miäs. Äijähän tunnetusti aika laiskanpulskea varsinkin aamuisin ja iltaisin. Tiistai-keskiviikko yönä kaikki oli toisin. Keskellä yötä Lucas (!)  haki vinkupallon ja leikki sen kanssa yksinään... Tietysti se tuli vinguttamaan palloa sängyn päätyyn korvan alle. Ei se tuollaistakaan ole vielä koskaan tehnyt. Kyllä oli maailman kirjat sekaisin

Eilen innostuin taas naksuttelemaan Fyran kanssa. Tämä mun naksuttelu on aika hauskaa. Pitäisi varmaan lukea joku opus siitä ensin. Viimeksi kun opettelin naksuttamista opetin Fyran pakittamaan tunnarikapulan nähdessään Ilmeisesti naksuttelin hieman väärään aikaan... Nyt otettiin ihan temppuja ja naksuttelin vahvistukseksi. Saas nähdä mitä me kohta ollaan taas opittu väärin...

Tänään käytiin aamusella Iiriksen ja Nemon kanssa Elonkierrossa lenkkeilemässä. Alkaa muuten olemaan todella pitkälle hämärää. Nytkin oli pakkasesta maa huuruisena, mutta silti oli todella hämärää. Koirilla oli tosi kivaa, vaikka lenkki jäikin tällä kertaa hieman lyhyemmäksi kuin yleensä. Kiitos Iiris!. Illalla mentiin ex temporena aksatreeneihin maneesille. Siellä oli keväällä alkaneen jatkokurssin treenikerta. Siellä oli todella vähän koiria paikalla joten me mentiin Fyran kanssa ylimääräisenä paikalle. Loppujen lopuksi meitä ei kuitenkaan ollut kuin neljä ihmistä ja viisi koiraa. Oli niin ihanaa olla vain yhden koiran kanssa liikenteessä kun pystyi hyvin keskittymään omaan vuoroonsa. Rata oli Kaisan suunnittelema, ilmeisesti se oli osaksi kisarata 2-3-luokan radasta. Fyran kanssa kaikki meni todella putkeen. Se oli todella innostunut ja vauhdikas saatiin jopa tehtyä kaksi virheetöntä ja ihan hyvää rataa. Tosin radalla ei ollut kontakteista kuin puomi eikä keppejä ollut. Näiden treenien jälkeen alkoi jopa tuntumaan siltä että kyllä me vielä joskus sinne kisoihin asti päästään Tälläisiä treenejä tilaan lisää ja mieluusti jokaisen koiran kanssa!.