Keskiviikkosta muodostui surunpäivä. Ei kukaan olisi voinut tälläistä tapahtuvan. Vietin rauhassa vapaapäivää kun aamulla sain Johannalta viestin että Nicky oli edellisenä iltana liukastunut ja satuttanut ilmeisesti mahansa. Siinä puhelimessa juteltiin ja mietittiin mahdollisia venähdyksiä. Tuntia myöhemmin sain puhelin soiton Johannalta. Nickyn vatsasta oli löytynyt iso kasvain ja he olivat saaneet jatkolähetteen Halikkoon. Viiden tunnin kuluttua syttyi taivaalle uusi tähti. Nickyn vatsan alue ja keuhkot oli täynnä pesäkkeitä. Mitään ei ollut tehtävissä.

Ei tälläistä voi ymmärtää kuinka nuorelle koiralle voi tapahtua näin?. Ei mitään merkkejä mistään, terve koira viedään lääkäriin ja sitten paljastuu jotain ihan muuta. Useasti Johannan kanssa puhuttiin Duon syövästä sekä mahdollisista pesäkkeistä ja siitä miten huolestunut olin Duon tilanteesta. Tällä hetkellä mietin miksi Duo sai toisen mahdollisuuden, mutta Nickylle ei sitä suotu?. Elämä on epäreilua. Olen niin pahoillani Johanna. Kumpa tämä kaikki olisi vain pahinta painajaista.

Itse tutustuin Nickyyn jo pienenä pentuna. En edes tarkalleen muista koska hänet näin ensimmäisen kerran. Vuosien varrella tästä koirasta tuli yhä tärkeämpi. Nähtiin monia kertoja viikossa, käytiin lenkeillä ja samoissa treeneissä. Kovasti ihailin tuota komea raamista colliepoikaa. Kaikista kovin ihailija oli kuitenkin Fyra joka jumaloi Nickyä pienestä pennusta lähtien.

Tästä se kaikki alkoi heinäkuussa 2008. Fyran ensimmäinen kontakti Nickyyn.

Puolentoista vuoden aikana noille kahdelle kaverukselle kehittyi ainutlaatuinen suhde. En ole koskaan nähnyt mitään vastaavaa kahden koiran välillä. Fyra jumaloi Nickyä. Koneella on kymmeniä ellei satoja kuvia joissa Fyra katsoo kunnioittavasti Nickyä. Joka kerta kun Fyra tapasi Nickyn juoksi Fyra häntä heiluan pusuttamaan. Pusutteluja käytiin useita kertoja lenkin aikana. Välillä myös Nicky itse tuli kerjäämään Fyran huomiota.

 

Lenkillä mentiin aina kylkikyljessä.

Alla oleva kuva on Fyrasta ja Nickystä viimeisimpiä. Tässä kuvassa on jotain niin kaunista.

Nuku rauhassa Nicky ( Fi & Ee & Lv & Lt & Balt Mva, BH, TK2 Woolmill's DeBrau Jever) 17.12.2003-09.12.2009