Jos olen vuodet 2007 & 2008 kirjoittanut epäonnistumisista ja sairauksista tai lähinnä Duon sairaslomista meni vuosi 2009 näiden osalta todella hyvin Aikaisemmien vuosien murheet: 2007 Duon takaosan pettäminen ja vuoden 2008 Duon syöpälöydös. Ei vuonna 2009 Duon tilassa tapahtanut mitään radikaalia, mitä nyt muutamat etutassujen ontumiset omien hurjastelujen vuoksi. Samalallailla oli myös muiden koirien terveys: Bella oli koko vuoden erinomaisessa kunnossa mistä kertoo jo se että Muori on vuodessa lihonut 1kg lisää Bella painoi pitkään melkein 6-vuotiaaksi alle 7 kg, pahimmillaan paino oli 6kg tietämissä. Nyt painoa on vanhemmiten (ruoan vaihtamisen jälkeen) alkanut tulemaan. Pari viimeistä vuotta Bellan paino on ollut 7,5kg tietämissä mutta uusi luku on 8,5kg!. Pienihän se silti on kevyt ja linnunluinen, mutta ihanaa kun painoa on edes hieman lisää ja ruoka maistaa. Fyra on onneksi säilynyt sairastumisilta eikä Lucastakaan ole kurkunpääntulehduksen lisäksi vaivannut muukuin loppu vuodesta diagnosoitu suolistotulehdus.

Viime vuodelle meillä ei ollut suurempia toiveita. Suurin toive oli Duon tilanpsyminen vakaana ja kuntoutus. Eipä agilitystä saati kilpailemisesta uskallettu edes paljoa haaveilla viime vuoden vaihteessa. Tälläisiä tavoitteita olin asettanut vuodelle 2009 (kirjoitettu 04.01.2009)

 • Bella: agility: Pääsy SM- ja MM-karsintoihin 2008 (SM-kisa nollat on jo täynnä). Muutama palkintosijoitus ja jatkaa samaa varmaa menoa. Sijoitus SM-kisoista mikäli sinne lähdemme...?
 • Duo: Toivon terveyttä, toivon kädet peukaloita myöden ristissä ettei etäpesäkkeitä tulisi... Duon kanssa eletään niin että jokainen päivä voi olla se viimeinen, koskaan ei tiedä mitä tapahtuu... agility: päästä kisaamaan muutamia startteja ja nauttia kisaamisesta yhdessä. Näyttelyt: ehkä kesällä Fyran seurana joku näytelmä?
 • Lucas: Pojalle toivon muutamia tokokisoja Johannan kanssa. Niissä poika voisi pitää hauskaa saparoheiluen. Muulla ei ole niin väliä ;) Agin aloitus tauon jälkeen on käynyt mielessä, mutta katsotaan katsotaan Näyttelyt: ....?
 • Fyra: Fyralle laitetaan tavoitteeksi kunnon koirakansalainen. Treenataan agilityä & tokoa hymy huulilla. Laitetaan sitten kisaamistavoitteet vuodelle 2010... Näyttelyt: näissä tullaan pyörimään joitakin kertoja.

Tavoitteet tuli aikalailla saavutetua. Bella olisi päässyt SM- ja MM-karsintoihin, mutta kumpaankaan ei sitten lähdetty. Jälkikäteen ehkä hieman harmitti mutta turha sitä on jälkeenpäin jossitella. Duon kanssa päästiin lähes puolenvuoden tauon jälkeen kisaamaan ensimmäisen kerran helmikuussa eikä terveydessäkään tapahtunut muutosta välillä oli parempia hetkiä ja välillä huonompia. Nyt en enään ajattele asiaa niin paljoa kuin ennen. Lucas pääsi kisaamaan muutaman tokokokeen Johannan kanssa ja Fyra pääsi muutamiin näyttelyihin ja käväisi muutaman kerran ulkomaillakin.

Kilpailutulokset tiivistettynä vuonna 2009:
 • Bella: agility: yhteensä 24 virallista kisaa joista 10 nollatulosta ja 3 hylkäystä. Kaksi tuplanollaa saatiin vuoden aikana tehtyä. Palkintosijoja 1 kpl 2 vuoden ja 8 kuukauden tauon jälkeen Bella voitti sij. 1/23. Tampereella 23.05.2009 luokkansa nopeimmalla ajalla agilityradan . Osallistumisoikeus SM- & MM-karsintoihin 2009.
 • Duo: agility: yhteensä 24 virallista kisaa joista 6 nollatulosta ja hylkäyksiä 10. Palkintosijoja 6 (2. x2 ja 3. x4).  Länderimestaruus sij. 2./17. Sai enimmäisen tuplanolla Mikkelissa lokakuussa (edellisestä 2 vuotta...) Ensimmäiset kisat helmikuussa lähes puolen vuoden tauon jälkeen. Pahanlaatuinen kasvain leikattiin munasarjasta syksyllä 2008.
 • Lucas: Kilpaili Johannan kanssa yhden tokokisan.
 • Fyra: Esiintyi tammikuussa Turun Kv-näyttelyssä viimeisen kerran pennuissa ja tuloksena ROP-pentu. Virallisia näyttelyitä kertyi yhteensä 11 kpl joista 7 kpl oli Suomessa. Näistä tuloksena oli yhteensä  9 x ERI, 8x PN-1 ja 1x PN-2 yhteensä 5 x Suomen Sert, 2 x Latvian Sert & 1 x Eestin Jun-Sert ja 1 x Va-Sert sekä 3x Cacib ( 1x Suomi ja 2 x Latvia). Yhteensä  7x ROP ja 1 x VSP. Lisäksi Fyra sai elokussa Eestin Baltianvoittajanäyttelystö tittelin BaltJv-09.

 

Kilpailu tavoiteet vuodelle 2010:
 
Suuria tavoitteita en pettymysten pelossa uskalla asettaa. Tavoitteena olisi kisata saman verran tänä vuonna kuin edellisenä vuonna, mikäli koirilla pysyy terveys kunnossa. Ennen kaikkea toivon mukavaa ja hauskaa yhdessäoloa.
 • Bella: agility: Pääsy SM-kilpailuihin.  Muutama palkintosijoitus ja jatkaa samaa varmaa menoa. Pientä jäähdyttelyä...
 • Duo: Ennen kaikkea terveys on kaikista tärkeintä... Mennään päivä kerrallaan. agility: Päästä Sm-kilpailuihin pitkän tauon jälkeen. Rentoa menoa ja mielummin tuloksia kuin hylkäyksiä... Näyttelyt: ehkä kesällä jonnekkin? Ulkomaille?
 • Lucas: viettää maskotin virkaa, mutta on avoimin mielen kaikkeen mikäli jotain mielenkiintoista osuu kohdalle
 • Fyra: Toivon kisaamista useammassa lajissa, mutta ennen kaikkea olisi kiva aloittaa agilityssä kilpaileminen. Viimeistään syksyllä?. Näyttelyt: Tavoitteena saada Fyrasta kesän/syksyn aikana Fi Mva, muutamia ulkomaanmatkoja suunnitelmissa. Katsotaan, katsotaan