Loppu viikko meni aikalailla Fyran kanssa, tottakai muidenkin kanssa temmellettiin ja mentiin lenkkiä. Fyra vaan sai hieman enemmän huomiota koulutusten ja kavereiden merkeissä

Torstaina mentiin Fyran kanssa maneesitreeneihin. Tämä on Iiriksen ja Kaisan ryhmä. Me saadaan siellä vierailla aina silloin tällöin (kun oma ryhmläisiä ei tule tarpeeksi paikalle). Kyseessä on siis jatkokurssi, ovat aloittaneet noin vuosi sitten agilityn. Ryhmässä ei ollut kuin neljä koiraa paikalla joista yksi oli Fyra. Saatiin hyvin treenattua Iiriksen tekemää kinkkistä rataa jossa oli kuitenkin vauhtia. Fyra meni oikein reippaasti, rengas alkaa olemaan 99% varma vanhalla Pukon hankalalla renkaalla (väli on renkaan molemmin puolin noin 50cm). Hankala avokulman keppikulmakin meni mallikkaasti tosin ohjurit oli ekassa ja vikassa välissä. Olin todella tyytyväinen treeneihin Lopuksi otettiin vielä sitä keinua. Sitä ollaan treenattu varmaan puolen vuoden sisällä ehkä kaksi kertaa?.Nyt se pitäisi ihan oikeasti treenata kuntoon. Otettiin Janitan neuvojen mukaan. Ensimmäinen kerta Fyran lentokeinun jälkeen meni varovaisemmin mutta rohkaistui silmissä kahdella seuraavalla kerralla. Iiris oli nousupäässä laskemassa keinua. Otan  nyt itseäni niskasta kiinni tämän keinun kanssa ja lupaan treenata sitä aina silloin tällöin maneesikaudellakin.

Treenien lopuksi Fyra ja Nemo sai hetken aikaa leikkiä metsätiellä. Nämä kaverit kyllä keksivät keskenään kaikkea kivaa mm. hepankakkaakin syödään yhdessä vuorotellen Kiitos Iirikselle treeneistä!

Perjantaina oltiin sovittu Iiriksen ja Nemon kanssa lenkki Saareen. Otin vain Fyran mukaani. Kavereilla oli kyllä niin kivaa keskenään Ne jaksoi taas puolitoista tuntia viipottaa ja painia keskenään. Mukava noitakin kahta on seurata kun ovat tunteneet toisensa ihan pikkuisista asti. Tällä kertaa ei päästy järven jäälle kävelemään kun sinne oli tullut lunta polveen asti... Jospa sinne nyt joku tekisi viikonlopun aikana moottoripyöräkelkalla jälkiä. Kiitos Iiris lenkkiseurasta ja Nemolle Fyran juoksuttamisesta!

Saaren jälkeen kävelin Bellan, Duon ja Lucaksen kanssa kotimaisemissa yli tunnin lenkin. Oli niin ihanan rauhallista kävellä kolmen koiran kanssa. Taisi "vanhuksetkin"  nauttia kun yksi riiviö oli jäänyt kotiin lepäämään...

Iltapäivällä Johanna ja Jacky tuli hakemaan Fyraa ja minua ulkoilemaan. Tällä kertaa suuntana oli uusi lenkkimaasto Murronkulma. Murronkulmalla saatiin vielä seuraksi Minna ja koikkeri Rokka.

Kolme kaverusta saivat lenkkeillä keskenään. Tuttuja nämä ovat keskenään, mutta eipä olla koskaan vielä lenkkeilty yhdessä. Ehkä tähänkin tulee muutos Fyra oli selvästi hieman väskä aamuisesta juoksutuokiosta Nemon kanssa ja selvästi uudet lenkkimaastot veivät Jackyn ja Fyran nenää. Kolmikko kyllä kirmailikin keskenään. Fyra yritti tapansa mukaan liehitellä vielä Rokkaakin. Onhan se jo samanvärinenkin Kiitos Minnalle ja Johannalle lenkistä, otetaan piakkoin uusiksi!

Rokka ja Fyra

Jacky, Fyra & Rokka

 Kaikki kuvat © Johanna Kuusi

Lenkin jälkeen huilattiin puolitoista tuntia kunnes lähdettiin hakemaan Johannaa ja Jackyä Fyran kanssa. Lähdettiin kaverusten kanssa kohti Lietoa ja ensimmäistä rally-toko tuntia. Fyra ja Jacky viihtyivät hyvin keskenään takaluukussa tosin hieman ennen perille pääsyä Fyra olisi kovasti halunnut painia takaluukussa

Kurssin ohjaajana oli koiranomi Paula Speer ja itse kurssi kestää 4 kertaa. Halli on lämmin joka on meille luksusta. Tuli kyllä laitettua ihan liikaa vaatetta ylle... Kurssilla oli yhteensä 7 koiraa erirotuisia: amstaffista schipperkeen.

Ensin Paula selitti hieman rally-tokosta ja sen jälkeen alettiin hommiin. Paula aina aluksi esitti omalla bortsullaan ensin mitä treenataan ja millälailla. Tämä olikin hyvä havainnoin kannalta, jopa minäkin ymmärsin Aluksi otettiin seuraamista 3-5 askeleen suunnanvaihdoilla mitään ei käskytetty vaan koiran tuli seurata intensiivisesti. Välillä annettiin ns. Jackpot palkka jolloin koira sai enemmän herkkuja ja kehuja.

Otettiin liikkumista paikallaan eli koiran tuli olla koko ajan vierellä kun mentiin "laatikossa"  myötä- ja vastapäivään. Tämäkin onnistui ihan hyvin myötäpäivään sekä vastapäivään. Fyra kun on kuitenkin aika hyvä käyttämään takapäätä. Käytin pientä käsiapua (käsi alhaalla). Peruuttamista otettiin myös vierellä.

Lisäksi treenattiin paikkaoloa istuen, seisten ja maassa. Koiran tuli olla paikallaan kun kierrettiin ympäri, pompitttiin jne. Tässä voisi käyttää myös kuppia apuna jolloin siihen vapautettaisiin.

Viimeisenä otettiin seuraamisesta eteentuloa ja sivulletuloa. Rallytokossa tulee osata suoraan sivulle tulo (meillä opetettu kaikille vierelle tulo suoraan) sekä omien jalkojen takaa kiertäen. Tätä me sitten treenattiin ekaa kertaa ns. vanhanaikaisesti. Olin todella yllättynyt sillä Fyra hoksasi tämän heti Alkoi heti tulemaan sivulle myös takakautta pientä apua tietysti piti aluksi antaa.

Kyllä huomasi että tuollainen tunnin intensiivinen koulutus vei sekä koiralta ja itseltä mehuja. Tietysti Fyra oli ollut jo päivällä kahdella pitkällä kaverilenkilläkin riehumassa. Itse kurssista tykkäsin todella kovin. Hyvin ehdittiin tekemään kaikkea ja uutta opittavaa tulee todella nopealla temmolla. Tykkäsin myöskin Paulan tavasta tulla katsomaan jokaista koiraa myös yksitellen ja antamaan koirakohtaisia neuvoja. Kovasti odotan jo ensi perjantaita

Kotimatka sujui Johannan kanssa aika hervottomissa meiningeissä. Naurettiin -taas- aika paljon ja kaikkea tuli pölistyä maan ja taivaan väliltä. Kumma kyllä takaluukussa oli aika hiljaista paluumatkalla Kiitos Johanna seurasta!