Sunnuntai vietettiin Janakkalassa. Päivä oli mitä mukavin, aurinko paistoi ja paljon tuttuja naamoja joiden kanssa rupatella. Muutama starttikin päästiin menemään Bellan & Duon kanssa. Molemmilla radoilla tuomarina toimi Henri Luomala.

Ensimmäinen agirata meni ihan käteen molempien kanssa. Oma olotila oli tosi laiska ja alivireinen pitkästä aikaan jopa jännitti normaalia enemmän. Molemmat tytöt sai radalta hylkäyksen joten länderimestaruuteen meidän mahkut oli jo menetetty ensimmäisen radan jälkeen (kahden radan yhteistulos). Bellan kanssa hyllytin 8. esteellä tosin meno alkoi takkuamaan jo 5. esteellä keinulla. Bella pomppasi alastulon ylitse vaikka yritin kovin vedättää sitä alas. Ei auttanut vaan mummokoira hyppäsi ilmaan. Tämän jälkeen itseäni sapetti ja unohdin kokonaan keinun jälkeisen elämän. Pistin Bellan putkeen niin kuin pitikin, mutta en sillä tavalla kuin olin suunnitellut. Tämän jälkeen meno meni ihan sooloiluksi ja Bella hylkääntyi. Kerättiin kimpsut & kampsut ja mentiin suoraan maaliin. Duon kanssa ei käynyt sitten yhtään paremmin. Olin taas sijoittunut alussa ihan typerästi (miten perinteistä...). Duo lähti hyvin mutta meni 3. hypyn ohi suoraan 4. putkeen. Oma rintamasuunta ja ajatus taisi olla liika putkessa. Siitä sisuuntuneena sain koottua itseni ja me mentiin Duon kanssa koko loppurata puhtaasti. Olin itseeni tyytyväinen sekä päähäni, pystyin nollaamaan ja jatkamaan niin kuin mitään ei olisi tapahtunut.

Toinen agirata oli mielestäni haastavampi kuin ensimmäinen tai sitten minulla oli muuten vaan muisti ongelmia. Aika moista varmistelua oli molempien koirien kanssa. En luottanut yhtään kumpienkaan keppeihin joten jouduin tekemaan muutaman puoli valssin. Tosin Jaakko sanoi keskiviikon koulutuksessa että olisi ne mennyt kepit oikein jos olisin vain tehnyt lähettämällä... En vaan luota koiriini. Molemmille tuli kuitenkin tuolta radalta nollat ja sijoitukset peräkkäiset 8. & 9./46. Duo hieman parempana. Tosin mummon suoritukseen olin tosi tyytyväinen,  Bella-mummo meni mielestäni tosi hyvin ja pystyin jopa jätämään sen kahden hypyn taakse odottamaan Duon aikaa söi muutama läheltä piti tilanne mm. putken väärä pää. Radan jälkeen tuntui silti tosi hyvältä kun sain pitkästä aikaan molempien kanssa tehytä nollan samalla radalla. Tytöiltä puuttuu vielä yhdet nollat SM-kilpailuihin. Ei ihan mahdoton tehtävä

Oli kyllä niin mukavaa nähdä paljon tuttuja ja uusia länderistejä. Tosin oma keskittyminen saattoi juuri herpaantua sen vuoksi kun paikalla oli niin paljon tuttuja naamoja. Anskun kanssa juttelin vielä niin myöhään että huomasin meidän vuoron olevan kolmen koiran päästä. Ehkä sen vuoksi sainkin itselleni kunnon taistelufiiliksen toiselle radalle Bellan kanssa. Tunnetusti pystyn parempiin suorituksiin mitä kovempi kiire itselläni on...  Adeinan kanssa käytiin pariin otteeseen kävelyllä yhdessä ja meillä oli sitten kuusi länderiä Kävelyllä kyllä todettiin niiden kaikkien kuuden olevan ihan erilaisia. Kyllä ländereissä on niin erinäköistä koiraa, ehkä sen vuoksi rotu onkin niin hauska. Ei ainakaan tule toista ihan samanlaista kloonia vastaan... Kiitos kaikille mukavista kilpailuista ja seurasta. On meillä yhdistyksessä hieno henki ja rento meinikinki!.