Perinteiseksi muodostuneet pääsiäiskilpailut tehtiin pitkäperjantaina Helsingissä. Valinnanvaraa olisi ollut monena eri päivänä ja paikkakuntina joko Turku tai Helsinki. Tällä kertaa osallistuttiin Helsingin kisoihin ja lomailtiin loppu pääsiäinen.

Kisoihin valmistautuminen ei mennyt ihan parhaaseen malliin. Annoin koirille torstaina siankorvat, Fyra sai tosi ison possunkorvan josta Lucas sai vain pienen palan. Kahdelta yöllä alkoi rumba... Kahdeksaan mennessä oltiin käyty about 7 kertaa ulkona. Fyran maha meni ihan sekaisin, ensimmäiset kaksi kertaa maha oli vielä ok, mutta sen jälkeen lensi. Ihana yö Kahdeksasta kymmeneen sain nukkua väsymystä pois ja Fyran ripuli loppui kokonaan. Yksi yö ja sen jälkeen ihan normaalia kakkaa. Onneksi...

Todella "pirteinä" lähdettiin puolikaksitoista kohti Helsinkiä. Olin ajellut kymmenen minuuttia kun huomasin aksakenkien jääneen kotiin. U-käännös ja lähtö uusiksi. Hyvin alkoi Kisapaikalle päästiin silti vielä ajoissa, lähemmäs kolme varttia ennen ratoja. Aikaulut oli tässä vaiheessa jo yli 40 minuuttia jäljessä. Ehdittiin hyvin kävelylle ja rupattelemaan tuttujen kanssa. Molemmat tytöt oli ilmoitettu kahteen starttiin B- ja C-kisaan.

Ensimmäisenä käytiin C-kilpailu joka oli hyppis. Tuomarina Anne Viitanen. Ihan mukava rata ei mikään paha. Pimeitä putkikulmia ja takaakiertoja. Oma vireeni oli ihan kateissa, olin toosi löysä. Yksi rima tippui kun otin Duon haltuun riman päällä (tyhmä minä!) ja lopulta hyllytin koiran jo 5. esteelle. Mulle tuli ihan oikosulku, en muistanut minne mun piti mennä. Lähdettiin pois radalta ja saatin ensimmäinen pääsiäismuna (jokainen hylly radan tehnyt sai munan). Bellalle sama löysyys jatkui, huono ja huolimaton takaakierto jonka seurauksena Bella tuli välistä. Mentiin sitten yhden virheen jälkeen hakemaan lisää munia... Hylkyratoja ei saanut muutenkaan jatkaa loppuun asti aikataulujen vuoksi.

B-kisa oli oli myös Viitasen käsialaa ja sekin oli ihan mukava. Virtaviivainen ja menevä. Oma asenne oli taas se heikon lenkki. En saanut kunnon vaihdetta päälle, löysä olo ja ohjaus. Duo starttasi omistani ekana. Rata alkoi ihan hyvin, mutta 9. esteelle saatiin kielto. En heti ymmärtänyt miksi se ei irronnut pituudelle. Juteltuani Kaisan kanssa tultiin siihen tulokseen että vinossa olleen keinun jälkeen mentiin suorassa linjassa oleville hypylle ja pituudelle. Duo ilmeisesti bongasi putken oikealta ja kuvitteli  menevänsä sinne. Parille muullekkin tuli samassa kohdassa virhe. No jatkettiin radalta maaliin ja haettiin se kolmas pääsiäismuna ohjaajalle

Bellan radalle hain sitten jonkinlaista asennetta. En nyt sentään neljää pääsiäismunaa halunnut viedä kotiin, vaikka ne hyviä olikin. Bellan kanssa rata meni ihan kivasti, muutama hidastava valssi joka oli sitä varmistelua. Kontaktit oli ihan hyvät, itsenäisesti se ei niitä pysty menemään ja sain taas vedettää ne. Tuloksena kuitenkin nolla (-3,01) ja sij. 9./65.

Kisapaikalla oli ollut myös kuvaaja ja bongasin pari omistani. Kuvat on ottanut Jukka Pätynen.

Kaikki kuvat © Jukka Pätynen

Päivän tuloksiini saan olla ihan tyytyväinen, vaikka ne ei mitään huippuja olletkaan. Selvästi huonosti nukuttu yö vaikuttaa kisasuoritukseen... Duon kanssa olisi saanut olla asennetta enemmän, ihan harmitti kun en pystynyt olemaan sille kunnon ohjaaja. Bellalta puuttuu vielä yksi aginolla ja Duolta kaksi nollaa SM-kisoihin.

Nyt täytyisi suunnitella kisakalenteria eteenpäin jotta saataisiin tulokset kasaan. Nyt huolen aiheena on vain Duon korvat Se voi olla osasyy miksi olin hieman stressaantunut sen kanssa perjantaina. Duon kovalehdet mätii, siis ne on ihan kamalat. Joku allerginen reaktio johonkin, mutta mihin?. Nyt ollaan putsattu Betadinellä ja laitettu canofiteä lehtiin. Ovat hieman paremmat kuin loppu viikosta, mutta eivät vielä kunnossa. Saadaan hakea antibioottikuuria alkuviikosta...