Tiistaina oli vuorossa mun ja Iiriksen pitämä aksakurssi. Olen edelleenkin sitä mieltä ettei musta ikinä tule kouluttajaa, se vaan ei ole mun homma. Tosi hienoa kun osa ihmisistä on siinäkin niin taitavia. Kävin päivemmällä Duon kanssa ravilenkin jonka kesto oli noin 30 minuuttia. Se oli niin onnellinen kun se pääsi mun kanssa kaksin. Ensin koko ravista ei meinannut tulla mitään sillä sen piti koko ajan keikistellä mun edessä... Kun se lopulta ymmärsi että kyse on ravilenkistä se meni taas kuin höyryveturi edellä.

Ennen aksakurssin vetämistä käytiin Iiriksen kanssa Paavolan metsässä lenkillä. Nyt meillä oli aikalailla tasajako sillä Iiriksellä oli kaksi koiraa ja mulla kaksi: Bella & Fyra. Duon jätin ihan tarkoituksella porukoille ettei sen tarvi tullaan hötsäillä autossa ja Lucas sai olla sen seurana. Treenien jälkeen otettiin pientä aksailua. Tietysti juuri silloin alkoi satamaan vettä oikein kunnolla eikä mulla ollut mitään sadeermeitä mukana... Itse en uskaltanut ottaa oikein mitään koska maanantaina oli ollut Piira. Pikkasin otettiin irtoamista ja lopuksi keinua. Keinua otettiin pähän juosten Fyran kanssa. Kun alettiin kantamaan esteitä pois loppui vesisadekkin Lopuksi vielä Pilvemmäellä kävelyt ja loppuverkka sitten Kuustossa kaikkien koirien kanssa.

Keskiviikkona oli sitten vuorossa Hitti-areenalla kontaktikurssin toinen kerta. Tällä kertaa aloitettiin keinulla jossa jokainen koira kävi vuorotellen. Fyran kanssa tehtiin sitä suoraan juoksua jossa loppua kohden alkoi tulemaan parempi vauhti. Mun pitäisi myöskin hetsata Fyraa sillä tavalla etten itse olen niin aktiivinen osapuoli. Otettiin irotamista ja ohi juoksua. Elinakin hetsasi Fyraa ja se olikin heti parempi. Lisäksi treenattiin omatoimisesti keinunalastulolle hyppäämistä joka saisi tapahtua polven korkeudesta asti. Tämä saatiin kotiläksyksi samaten kuin ne suoraan juoksut keinulle. Lisäksi tulisi nyt myös rämistellä erilaisia keinuja.

Lopuksi otettiin vielä nopeita vapautuksia puomilla. Kaksi u-putkea molemmin puolin ja aina nenäkosketuksesta vapautus eteen putkelle. Fyra on tällä tavalla saanut todella paljon vauhtia alasmenolle. Samaa tulisi tehdä myös sille aalle jota ollaan tehty tosi vähän. Fyran kanssa nyt paljon vapautuksia ja kun näyttää siltä ettei ota kunnolla enään nenää niin sitten taas pitoa enemmän.

Yksi vaaratilannekkin saatiin kurssilla aikaiseksi. Meinasin oikeasti saada sydärin. Hetsasin Fyraa isolle puomille ja Fyra lähti puomille. Kurkkasin onneksi taakseni ja hallin samasta sivusta lähti Fyran perään nahka collie. Nappasin Fyran nopeasti pois kontaktilta syliini. En edes halua tietää mitä siinä olisi voinut tapahtua. Olisi voinut pikkaisen harmittaa kun nuo kontaktit on tällä hetkellä hyvässä vaiheessa. Onneksi Fyra ei ehtinyt edes tajuamaan tilannetta, mutta mun sydän löi varmaan kahtasataa. Olen muutenkin (sattuneista syistä) tosi arka ja tarkka tuollaisten tilanteiden kanssa.

Aksailujen jälkeen meillä alkoi ihan uusi juttu nimittäin Flyball-kurssi Tähän lajiin en ole suuremmin tutustunut mitä nyt olen joskus netistä katsonut. Hieman mietitytti mitä Fyra tälläisestä sanoo, mutta innoissaan se oli tapansa mukaan... Ensin treenattiin laitteen painamista ja Elina palkkasi koneella. Fyra meni todella hienosti painamaan laitetta. Samaa otettiin vielä yhden hypyn kautta ja edelleenkin mankeroinen oli taitava.

Omatoimisesti ja lopuksi Elinan kanssa treenattiin 4 hyppyä. Niiden korkeudet määritellään pienempien koirien mukaan ja kun kurssilla oli pari russelia rimojen korkeus oli 25cm. Otettiin eka omatoimisesti niitä hyppyjä. Koiran piti irrota namille/leulle ja tulla samaa reittiä takaisin. Kokeilin aluksi namilla ja se onnistui sikäli ihan hyvin, mutta Fyra toi taas sen namialustan mulle joka kerta... Elinan kanssa kokeiltiin sitten lelulla ja se toimikin sitten tosi hyvin. Päästiin loppujen lopuksi kaikki 4 hyppyä ja Fyra vielä loikki ne takaisin lelusuussa. Tämä oli Fyran mielestä tooosi kivaa.

Parin tunnin ahertamisen jälkeen ohjaajat oli ihan kuitti ja kyllä nuo koiratkin aika raatoja oli Kotona Fyra meni heti nukkumaan omaan häkkiinsä taisi olla hieman toiminnallinen reissu. Oli kyllä kiva päivä ja molemmat kurssit on hyviä. Tietysti Elina on myös hyvä opettaja. Kiitos myös Johannalle ja Jackylle. Ilman teitä me ei oltaisi Flyball-kurssille menty ja me houkutettiin teidät kontaktikurssille, kätevää Ensi viikkoa taas odotellessa...