Lauantaina lähdettiin aamupäivällä kohti Saloa jossa käytiin agilitykilpailut. Paikka oli tosi hieno, tykkäsin kovin. Se oli koulun kentällä joka ilmeisesti toimi myös urheilukenttänä. Hyvä pohja ja hyvät lenkkimaastot. Autonkin sai mukavasti puiden alle varjoon. Sää oli hieman erikoinen, välillä oli kuuma ja välillä kylmä kun aurinko meni pilveen.

Bella & Duo oli ilmoitettu kahteen starttiin. Ensimmäinen oli agirata jonka tuomarina hääri Henri Luomala ja hyppiksellä Marjo Heino. Mummo koira taisi jälleen suivaantua kun ohjaajalta kysyttiin hänen kuullen koska hän jää elekkeelle. Tästä suivaantuneena mummo teki nollan jolla sijoittui sijalle 2./25. Mummon rata oli ihan hyvä, kontaktit toimi ja tassut osui kaikille pinnoille hyvin. Pari kertaa mummo meinasi mennä väärille esteille. Pahin oli aalla kun piti jatkaa vinosti oikealle aan alastulolta niin Mummo meinaisi mennä aan alla olevaan putkeen (vasemmalle) en ymmärrä miksi se sinne yritti mennä niin kovin. Hienosti Bellalle sijoitus pitkästä aikaan!.

Duon kanssa oli taas sellaista menoa että pöh ja höh!. Toinen rima tippui kun otin vastaan ilmeisesti tein taas jotain väärin?. Laskin ilmeisesti käden tai jotain muuta vastaavaa?. Hyllyksi rata muuttui viime metreillä kun Duo meni aalle aan alla olevan putken sijaan.

Hyppis oli sitten vaativa ja minä mietin millälailla ohjaisin koirani. Kävelin varmaan saman kohdaan  kymmeneen kertaan läpi ja päädyin lopulta kierrättämiseen. Bella-mummon kanssa mulle iski paniikki kun

 olin jättämässä mummoa niin joku tuli Bellan takaa vaunujen kanssa katsomaan ajanottoa. Bella hieman ahdistui eikä asiaa auttanut yhtään se kun olin jättänyt Bellan ja kävellyt toisen esteen luokse niin joku ratahenkilö lähti kiikuttamaan tuloslappua ja jälleen Bellan takaa. Taas se ahditui vielä enemmän. Itse mummokoiran rata oli ihan ok, vaikka ei se ihan parasta ja kauneinta menoa ollut. Muutama pitkä kaarros sinne ainakin syntyi. Tulokseksi kuitenkin nolla ja sij. 4./24. Mummon kolmas tupla.

Duon kanssa sitten tein tyhmän munauksen. Aloin ennakoimaan kepeillä seuraavaa suoraa putkea ja yritin ottaa etumatkaa sillä seurauksella että Duo tuli toiseksi viimeisestä välistä pois... Toinen virhe tuli viimeiselle putkella kun Duo yritti mennä putkeen painon ja kankaan välistä.

Fyra teki kisapaikalla muutamia hyppyjä ja alastuloja. Mankeroinen myöskin yritti mun huomaamatta tilata buffasta makkaraa. Katselin tulostaulua ja sillä välin Manki oli kävellyt luukulle kettulelu suussaan ja pällisteli siellä. Heilutti hienosti häntäänsä kun hänet huomattiin ja lopulta hyppäsi ikkunaa vasten kurkkaamaan sisälle. Kaippa se yritti ketulla tehdä makkarakauppaa

Mummo ja saalis

...Niin ja mummo koira saa jatkaa liitelyjään niin kauan kuin jalat kantaa sekä mieli on virkeänä. Bella-Mummo selvästi sisuuntuu moisista puheista...

Kisojen jälkeen käveltiin vielä Anskun & Hepun kanssa jäähdyttely ja mentiin Piihoviin syömään jossa oli myös Raumalaisia: Terhi & Tiina. Oikein mukava kisapäivä pitkästä aikaan, tälläisen loppupalaverin voisi melkein ottaa tavaksi

Sunnuntaina lähdettiin Fyran kanssa Jämsään. Jämsä tuli mukaan kuvioihin ihan ex tempore. Vartti ennen viimeistä ilmopäivää laitoin elämäni ekan netti-ilmon menemään. Tosin kuvittelin Jämsän olevan Lahden suunnassa joten ylläri oli kova kun Johanna alkoi puhumaan Jyväskylästä... Ihme ja kumma sain Matin mukaan näyttelyyn. No onhan se joskus ollut Duon kehiä katsomassa ja muutaman kerran ulkomaillakin, mutta on se aina ihmetys Mua jännitti ihan sairaasti, en tajua miksi se oli heti niin paljon jännittävämpää kun jotain oli ns. katkolla.

Tämä näyttely kun oli Fyran ensimmäinen avoimen luokan näytelmä ja samalla eka valioitumismahdollisuus. Onneksi Johanna oli edellisenä päivänä ollut paikalla (josta muuten Jacky sai kotiin tuomisena PU-2 sijan ja vara-Sertin) ja kertoi ettei kannata vajota epätoivoon kun tie tuntuu vievän keskelle ei mitään. Löydettiin perille ja autokin saatiin hyvälle paikalle parkkiin. Forssasta lähtiessä oli ollut lämmin mutta Jämsässä oli sitten jo vilposaa. Tuuli kävi niin kovaa että tukka meinaisi lähteä. Tummia pilviäkin alkoi kertymään ja sadetihku alkoi heti meidän kehän jälkeen.

Ländereitä oli paikalla kolme kappaletta. Kaikki narttuja, Pila ja Taika junnuissa ja Fyra avoimessa. Tuomarina toimi suomalainen Irina Poletaeva, täti oli kyllä tosi tiukka ja tutki koiran todella perusteellisesti. Huomasin kuitenkin hänen katsovan jo Fyraa positiivisesti kun mentiin kehään ensimmäistä kertaa. Tuli heti parempi mieli, että hän voi jopa Mankista tykätä. Fyra sai lopulta pitkän arvioinnin jälkeen erinomaisen ja koska muita erin saaneita ei ollut sai Fyra kymmenen Sertin ja valioitui Koska uroksia ei ollut paikalla kruunattiin Fyra vielä ROPiksi. Kotimatkalla käytiin perinteeksi (?) muodostuneella länderikahvilla paikallisella Shellillä josta jatkettiin me jatkettiin matkaa Ideaparkkiin.

© Adeina

FI MVA & BALTJW-09 Fannimer Angelica 

kuvat yllä © Johanna Kuusi

Kotiin päästiin hieman ennen seiskaa ja matkaan oltiin lähdetty kymmeneltä. Illalla mentiin vielä koko köörin kanssa treenamaan aksaa Iiriksen ja Nemon kanssa. Käveltiin ensin lenkki Paavolan metsässä, kyllä huomasi että Duo, Bella & Lucas oli täynnä virtaa päivän jäljiltä... Varsinkin Duo sai kovia hepuleita. Kentällä treenien aiheena oli nuorisolle: itsenäinen pujottelu. Tätä treeniä pujottelukurssilaiset treenasi ennen meidän kontaktikurssia. Radalla olleet kaksi hyppyä pidettiin koko ajan 45cm korkeudessa. Liian harvoin tulee pidettyä rimoja "tapissa". Duolle ja Bellalle treeni oli hyvää palauttavaa ja palkattiin isot tytöt namikupilla ja nuoriso leluilla. Toimi hyvin!.

Toisena aiheena oli nopeat alastulot ja tätä treenattiin kaikkien kanssa puomilla. Putki eteen ja puomin sivusta alastulolle ja nopeasti vapautuksia putkiin. Paikat selvini ja vauhti kasvoi mikä oli tarkoituksenakin. Lopuksi otettiin vielä Fyran & Nemon kanssa keinua niin että pöytä oli alla. Loppu ohjelmassa oli vielä jäähdyttelyä josta meinasi tulla pupujahti kun rusakko lähti vierestä, mutta onneksi Fyra  & Nemo painivat vain keskenään eivätkä huomanneet. Kiitos Iirikselle iltatreeneistä!.