Maanantaina käytiin ottamaan Fyrasta viralliset valiokuvat. Kiitos Johanna Jacky antoi Fyralle valiopussin jossa oli kaikkea kivaa mm. herkkuja: tikkuja ja nugetteja sekä sellainen pinkki flamencolelu. Se oli Fyran mielestä tooosi kiva ja värikin oikein sopiva Fyra pääsi kokeilemaan myös Jackyn keinun korvike kapistusta ja kiipesi sinne ongelmitta.

Illalla lähdettiin Palveluskoirien kentällä agiepiksiin. Pitihän sinne viedä kaikki tytöt kun skabat oli niin lähellä. Olisin halunnut ilmoittaa kaikki koirat kahteen starttiin,Fyran kaksi kertaa mölleihin ja isot tytöt kilpaileviin kahdesti. Se ei kuitenkaan onnistunut, samassa luokassa sai startata vain kerran. No kysyin vielä voisiko Bella & Duo mennä mölli-mineissä, mutta sekään ei onnistunut. Möllimedeihin en niitä viitsinyt laittaa kun Fyra oli siinä luokassa ja kilpailijoita oli vain kolme kappaletta. Fyraa en viitsinyt laittaa kilpailevien radalle koska siinäkin kisaajia oli vain neljä joista puolet oli mun. Olisi mennyt starttivälit tosi niukiksi. No säästinpä sitten muutaman euron rahaa, mutta hieman harmitti kun kyseessä oli kuitenkin vain epikset eikä koiria ihan sankoin joukoin ollut paikalla.

Fyra pääsi radalle ensimmäisenä ja tuomarina toiminut Ulla oli tehnyt ihan passelin mölliradan. Estevälit oli taas tosi pitkiä, mun pitää ihan oikeasti treenata tuollaisia pitkiä estevälejä. Fyran kanssa oli lähdössä hieman ongelmia kun takana Nemo ja Jacky tapasivat toisensa. Fyrakin olisi halunnut sinne Fyra pysyi lähdössä ja otin sen kahden hypyn jälkeen vastaan. Pituuden ohi me mentiin kokonaan kun jätin koiran selän taakse. Fyra pinkoi ohi ja en edes heti huomannut sitä ja jatkettiin matkaa suoraan putkeen. Tästä saatiin vitonen ja hylly-merkintä. Aan kontakti oli ihan ok, vaikka kontakti oli mattopohjainen ja hieman liukkaantuntuinen. Palkkauksen jälkeen ajatus oli taas hieman kateissa ja saatiin heti seuraavalta hypyltä kielto. Loppu rata menikin sitten ihan mukavasti ja maaliinkin päästiin sekä toiseksi sijoituttiin

Johannan kameraan tarttui Fyran ekat aksakuvat, hassua katsoa Fyraa kuvissa kun on tottunut Bellaan & Duoon.

Huipulla melkein huimaa.

Hypyissä alkaa olemaan jo tyyliä

Kaikki kuvat © Johanna Kuusi

Fyran jälkeen areenalle pääsi Bella & Duo. Rata käytiin aikatasoituksin ja se oli ihan mukava mentävä. Bella stressasi hieman lähdössä koska paikalla oli hieman villimenoa eli koiria oli lähtö- ja maalialueella sikinsokin. Ja joku ärähti niin Bella meni hieman pupu pöksyissä, mutta reipastui kuitenkin loppua kohden. Kontakteista ei radalla ollut kuin aa jota en nyt sitten palkannut. Bella teki loppujen lopuksi ihan kivan radan.

Duon kanssa oli tosi kiva mennä se oli taas hieman kuuma, mutta meni todsi kuuliaisesti. Duolle myös radalta nolla. Lopputuloksissa meidän koirille kaksoisvoitto Duo oli eka ja Bella toinen.

Tiistaina käytiin päivällä Johannan ja poikien kanssa lenkkeilemässä lähimetsässä koirilla oli taas aikamoista älämölöä. Nopeasti ne kuitenkin rauhoittuu. Kotona huilittiin hetki ja lähdettiin Iiriksen ja Nemon kanssa Paavolan metsään lenkille. Lenkin jälkeen mentiin koko köörin kanssa kentälle. Maalattiin aa-este toiselta puolelta ja hiekoitettiin se. Ilalla oli vuorossa meidän vetämä alkeiskurssi ja siellä on koko ryhmä täynnä päteviä aksakoiria. Meillä taisi olla hieman liian helpot treenit Treenien jälkeen otettiin vielä kaikkien omien koirien kanssa paitsi Lucas joka oli maskottina. Irtoamistreeniä sekä keinua. Irtoamistreeniä oli kiva tehdä pitkästä aikaan. Sitäkin tulisi tehdä säännöllisesti vanhojenkin koirien kanssa. Käveltiin vielä lenkki yhdessä ja koirat saivat kirmailla vapaana.

Keskiviikkona meni sitten koko päivä ohjelma uusiksi. Heräsin aamulla enkä heti kiinnittänyt Duon outoon olemukseen mitään huomiota kun nostin pöydälle eikä nami kelvannut eikä Duo päässyt yrityksestä huolimatta sohvalle huolestuin kovin. Tietysti ne kasvaimet tuli ekana mieleen ja käveltiin heti lyhintä reittiä porukoille. Duo ei nostanut edes häntää vaan se vain roikkui ja muutenkin mieli oli tosi apea ja alakuloinen.

Soitin eläinlääkäriin ja Jukka otti meidät taas vastaan ylimääräisenä. Tutkittiin koko koira ja anaalitkin tyhjennettiin. Syyksi löytyi vasemman takajalan revähtymä, revähtymä on ihan ylhäällä ns. pallolihas. Vasen puoli oli kova ja turvonnut. Lisäksi ristiselästä löytyi pientä arkuutta. Onneksi meillä on Piiralle aika maanantaina.... Ei muutakuin 10 päivän särkylääkekuuri & lepoa. Sellainen kuukausi aksataukoa. Riippuu toki miten koira paranee. Hiukan otti pannuun, en tajua missä se on mennyt?.  Onko rasittunut pikku hiljaa vai?. Mitään poikkeavaa esim. törmäystä en ole huomannut. Tällä hetkellä olen tyytyväinen että ne SM-kisat jäi sen yhden nollan päähän sitten vasta ärsyttäisi....

Illalla mentiin omiin aksatreeneihin Bellan & Fyran kanssa. Miia oli katsonut Jokisaaren Minnan radan joka oli tosi kiva. Mieli ja oma olotila parani huomattavasti vaikka aluksi ei olisi paljoa kenttä edes kiinnostanut. Kiitos Miialle radasta ja muille treeneistä!.

Muuten lomaviikko on mennyt nopeasti. Olen viettänyt paljon aikaa ulkona sekä kummipoikani (veljenpoika) kanssa. Ollaan maalattu kentällä aa ja omalla pihalla aitoja ja keppejä. Sekä imuroitu autoa ja kaikkea muuta hyödyllistä. Poika on kova tekemään hommmia