Tehokkaasti tulee kyllä käytettyä kesäloma. Mulla oli sellainen tehtävälista (jota kaikki nauroi) mihin laitoin ylös kaikki mitä mun pitää tehdä loman aikana. Siinä oli varmaan lähemmäs 20 kohtaa ja mä olen tehnyt ne lähes kaikki Multa ei puutu enään kuin astianpesukoneen korjaus jonka saatan jättää jollekkin miespuoliselle hommaksi...

Maanantaina ja tiistaina käytiin hieman aksailemassa Iiriksen ja Nemon kanssa. Molempina päivinä käytiin ensin lenkkeilemässä Paavolan metsässä lähemmäs tunti. Fyra & Nemo painoi menemään ihan kiitettävää vauhtia. Mättäät vaan lenteli taisi siellä välillä porukan jatkona käydä myös Duo ja Lucas. Bella taisi vain seurata sivusta tai käydä komentamassa jos meno meni liian villiksi. Maanantaina tehtiin Anne Huittisen rataa jota me tehtiin viime valmennuksessa. Otettiin pari sellaista kohta mitkä haluttiin tehdä onnistuneesti. Samalla kokeiltiin myös kiertoihin ja kulmahyppyyn kahta eri tekniikkaa. Lopuksi vielä poispäin käännöstä. En tiedä oliko Fyra treenannut jossain salaa, mutta se osasi mielestäni aika hyvin asiat Toki siellä oli jotain pieniä kauneusvirheitä, mutta käytännössä se oli aika sujuvaa menoa. Sain myös pelästyä toden teolla sillä, Fyra lähti ihan hulluna juoksemaan rengasta kohden. Rengas oli tietysti maksikorkeudessa ja minä olin ihan hiljaa ja annoin koiran itse ratkaista tilanteen. Yleensä jos alan huutamaan niin sitten ainakin se hyppäisi rengasta päin tms. Fyra juoksi ja pysähtyi ennen rengasta katsoi ylös + alas +ylös ja BOING! hyppäsi renkaan ja ihan oikeasta kohdasta

Tiistaina treenatiin sittten keinua, puomilla irtoamista sekä pimeitä putkikulmia. Otettiin hieman samoja juttuja kuin alkeiskurssilaiset joiden treenit me pidettiin. Isot tytöt otti sitten jotain ihan pientä kuten  kontaktien alastuloa sekä muutaman pimeän putken. Lucaskin kokeili pimeitä putkia, se oli aika hauska Kiitos vaan Iirikselle alkuviikon aksailuista!. Fyra käski vielä kertomaan että, laittoi Nemolta saaman timanttiluun hienoimpaan "onnenpantaansa".

Maanantaina ja keskiviikkona jatkoin myös raviteemaa. Käytiin Fyran ja Bellan kanssa juoksemassa Paavolan Pururadalla ja sen läheisyydessä kolmen vartin lenkki. Meno oli aika kevyen oloista, vaikka oli tajuttoman lämmin. Pururatojen jälkeen heitin vielä Duon kanssa flexin kanssa ravilenkin. Saman tein keskiviikkona Bellan & Duon kanssa. Duon ravi on mielestäni nyt tosi helppoa. Tosin Bellan kanssa se meinaisi välillä "hajota" joten en ehkä vielä heitä yhteislenkkejä kovin usein ravi mielessä.

Keskiviikkona oli sitten kontaktikurssin kolmas kerta. Teemana oli häiriöt lähinnä otettiin pelkkää aata. Fyra sai pari kapulaa alasmenolle koska sen pitäisi rytmittää aa peremmin. Harjalle tuli muovi sekä yksi alasmenolle. Vauhti kasvoi joko hetsauksesta tai yhdestä hypystä. Otettiin nopeita vapauksia sekä lopuksi myös ohijuoksuja. Juoksin ohi-< palasin palkkaamaan -> juoksin ohi + tiputin lelun-> palasin taakse palkkaamaan ja juoksin kolmannen kerran ohi ja vaputin lelulle. Vapautuksissa Fyralle voi käyttää palkkaa mikäli se on lopuksi nopea vapautus. Muuten (pitotreeniä) sitä ei voi kauheasti käyttää koska se menee lelusta ihan koomaan. Ainkain siitä vinkuvasta leluhiirestä tai sitten se pitäisi olla huonompi lelu. Nopeiden vapautuksien jälkeen vaihdettiin takaisin pitoon ja se meinaisi karata kontaktilta. Mutta alkoi taas pysymään kun tajusi että nyt on vuorossa pitoa. Omalla ajalla otettiin keinun huipulle juoksemista, alasmenon tömäytystä sekä puomia kokonaisuudessaan.

Aksojen jälkeen alettiin sitten treenaamaan Flyballia. Siinä otettiin irtoamista neljän hypyn takaa sekä vaihtoja: samalla hypyllä kaksi koiraa samanaikaisesti -> toinen tulee takaisin ja toinen lähtee. Irtoamiset onnistui hyvin kunhan vaan muistin alkaa kutsumaan koiraa heti. Fyra jopa toi mulle joka kerta lelun Vaihdot onnistui hyvin Jackyn kanssa mutta kahden samanperheen russeleiden kanssa se ei sitten sujunut niin hyvin. Totesin ettei kannata edes yrittää, Fyra rupesi ottamaan aika hyvin kierroksia. No oikeassa Flyballissahan joukkueen koirat on tuttuja. Kyllä musta tuntuu että se tykkää tostakin tosi paljon. Tosin se hieman ihmetteli miksi se juoksi Jackyn kanssa eri suuntaan Illalla oltiin taas tosi väsyneitä ja Manki painoi myös heti yöpuulle. Kiitos Johanna keskiviikon reissusta, eipä noita ihan yksin jaksaisi...  Suuri kiitos myös siitä ihanasta kuvakehyksestä ja Fyran kuvasta!

Tänään torstaina. Käytiin sitten päivällä Johannan ja poikien kanssa Paavolan reunoilla lenkkeilemässä. Ilma oli lämmin, jopa kuuma. Sellainen ilma josta mä en enään niin paljoa pidä kun ei voi mitään enää puuhastella kunnolla koirien kanssa. Käytiin samalla myös kentällä nopeasti ottamaan keinua. Fyra otti alastulon hyppäämistä, sekä suoraan päähän juoksua sekä koko keinua niin että Johanna laski ylösmenolla. Lopuksi Johanna pakotti mun ottamaan keinu kokonaisuudessaaan ilman apuja. Laitettiin pyyhe alastulolle jotta ääni hieman madaltuisi, ihan varmuuden vuoksi. Mä olin ihan paskajäykkä ja kauhuissani. Näin jopa viime yönä painajaista että se lentää kuin leppäkeihäs sen keinun. Onneksi Johanna valoi muhun uskoa ja potki persuksille. Otettiin loppujen lopuksi keinu kokonaisuudessaan ilman apuja kolme kertaa. Joka kerta se tuli ihan nätisti. Jäi kontaktin rajalle seisomaan kun huomasin keinun lähtevän laskemaan. Ei ongelmia!. HUH!. Eka kerta oli ihan kamala, mä tyyliin en osannus edes juosta ja olin tosi outo muutenkin. Toistot alkoi jo normalisoimaan munkin käytöstä. Tosin olen edelleenkin vielä kauhuissani Nopeutta siihen saadaan varmasti kun tulee lisää varmuutta. Se on nyt hyvä että menee sen järkipäässä eikä kamalaa vauhtia rynnien. Kiitos Johanna henkisestä tuesta!