Maanantaina jatkettiin Bellan & Duon ravilenkkiä. Lämmin ilma alkaa kyllä tekemään sen, että Duon on tosi vaikea pysyä ravilla. Olo on kyllä itselläkin tuskainen, pitäisi ilmeisesti tehdä ravilenkit jo aamulla tai illasta. Päivällä ei ole kyllä paras hetki...

Illalla oli toinen kerta Anne Huittisen koulutusta Lempäälän Best In Areenalla. Oltiin Iiriksen kanssa hyvissä ajoin paikalla ja ilmeisesti osa edellisestä ryhmästä puuttui koska me päästiin heti tutustumaan rataan. Saatiin tuttuun tapaan rataprofiili paperilla ja sitten mentiin itse rataa katsomaan. Muutamaan kohtaan kysyttiin erilaisia vaihtoehtoja ja lähdettiin lämmittelemään Nemoa ja Fyraa.

Rata oli 21 estettä pitkä. Se oli virtaviivainen, mutta kyllä siellä jotain vääntöäkin oli. Fyra oli tosi reipas. Aluksi leikkasin takaakierrot ihan kokeilumielessä ja ne onnistui hyvin. Samaten pakkovalssi toimi puomin jälkeiselle hypylle. Itse rata oli oikein kiva ja tykkäsin koiran vireestä tehdä töitä. Palautettakin saatiin -taas- niistä kontakteista. Tämä kouluttaja ei ilmeisesti pidä nenäkosketuksesta ollenkaan sillä niin paskoiksi se meidän kontaktit haukkui. Kyllä nyt itsekkin tiedän että ne on vielä vaiheessa, Fyran kanssa ollaan paljon tehty pitoa eikä nopeita vapautuksia jonka vuoksi sillä ei ole mikään kiire alastulolle varsinkaan aalla. Sitä ei olla muutenkaan treenattu tänä vuonna kuin kerran kun se ei ollut talvella maneesissa ja keväällä se maalattiin. Jos se tietää tarkan paikan, mutta tulee sen hieman hitaasti niin ei sitä mun mielestä voi sanoa kontaktivammaiseksi?. Kun kieltäydyin laittamasta sitä makkaraa alastulolle jo edellisellä kerralla niin se ei ilmeisesti kouluttajaa miellyttänyt. Tässä asiassa kuitenkin pidän pääni enkä laita sitä namialustaa alastulolle -piste-.

Toisen kerran otin radan sitten hieman eritekniikoilla mm. poispäinkäännöksellä ja pyörityksellä. Vauhti pätkille kokeilin myös persjättöä, mutta kuten Annekin totesi sopii Fyralle ja länderille yleisesti paremmin poispäinkäännökset tai leikkaukset. Toisella radalla otettiin sitten vielä erikseen keinua jota ei ollut tuolla treeniradalla ollenkaan. Kiva koulutus muuten ellei tuota kontaktien avautumisesta oteta mukaan. Kiitos Iirikselle seurasta ja kuuntelevista korvista

Tiistaina oli vuorossa jälleen aksatreenien vetämistä Iiriksen kanssa. Meillä on kyllä niin kiva porukka koulutettavia kentällä että sitä oikeasti välillä unohtaa olevansa hommissa. Ei ole tuo touhu ainakaan liian totista ja huumori on kaikilla pelissä mukana. Eipä tuolla varmaan tosikot edes pärjäisi meidän kanssa. Ennen treenejä oltiin perinteisesti Paavolan metsässä lenkillä, mulla oli tytöt mukana kun ulkona oli niin lämmin ettei pieni miäs olisi jaksanut siellä kävellä kovin pitkää matkaa. Koulutusten jälkeen otettiin kentällä olevilla esteillä samoja juttuja kun alkeiskurssilaiset. Takaaleikkausta ja irtoamista leluun/namikuppiin. Bellalla ja Duolla kesti hetken tajuta mikä on namikuppi sekä koska sinne saa mennä. Pitäisi vissiin niidenkin kanssa tehdä useammin namikupilla. Duolla ei ollut edellenkään rimoja vaan se juoksi aitojen läpi. Lopuksi otin Fyran kanssa vielä aata, puomia sekä keinua. Keinua otettiin taas päähän juosten sekä avustajan kanssa laskien sekä pari kertaa ilman avustajaa. Jäähdyttelyt vielä yhdessä ja naperot sai juosta pitkin Pilvenmäen parkkipaikkaa...

Keskiviikkona tehtiin veljenpoikien kanssa retki Elonkiertoon katsomaan eläimiä. Mukaan pääsi myös mamma ja Fyra. Siellä oli muutama muukin auto parkkipaikalla kun perille päästiin ja hetken kuluttua sinne tuli myös tarhalaisia. Pojat oli ihan kiinnostuneita eläimistä, mutta kyllä ne vanhat työvälineet: traktorit, puimurit, äestimet jne. veivät voiton. Pojat on poikia Pidettiin huvimajassa pieni eväshetki kesken retken ja jatkettiin matkaa. Mukava reissu, ihan erilaista katsoa asioita lasten silmin.

Iltapäivällä heitin taas ravilenkit Duon ja Bellan kanssa. Onni polki pyörällä seurana ja minä roikuin hihnojen perässä. Oli taas tosi lämmin lenkille. Tytöt oli kotona ihan puhki, vaikka käveltiin ehkä normaalia rauhallisemmin. Duo nosti paremmin ravin, mutta pitämisessä oli vaikeuksia. Onnistui kuitenkin koko lenkki ravilla, vaikka tiukkaa se teki kaikilla...

Illalla Johanna ja Jacky tuli hakemaan meitä Fyran kanssa Turkuun. Nopeasti meni tämäkin kontakti ja flyball-kurssi. Yhteensä 4 kertaa matkattiin Hitti-areenalle Jänesniemen Elinan oppeihin.

Kontaktikurssilla oli teemana ihan rata jossa oli kaksi puomia ja aata sekä keinua. Toiset oli oikean kokoisia ja toinen puolikas pieniä. Esteille mentiin aina putken kautta. Fyran kanssa tehtiin kyseinen rata kaksi kertaa ilman mitään palkkoja ja aina se pysähty joka kerta. Nopeuttakin tuli niille, mutta vielä saisi olla lisää draivia. Saatiin nyt neuvoksi edelleenkin tehdä nopeita vapautuksia ilman pitoja. Aalla pidän hetken aikaa kättä tukena jotta vauhti pysyisi. Pari muutakin keinoa saatiin mitä voi jossain vaiheessa kokeilla mikäli ei saada ryömimistä aalla murrettua aiemmin. Keinua tehdään edelleenkin suorana juoksuna ja avustajan kanssa. Elinan mielestä meillä on hyvät kontaktit. Kertoi vain että sitten karsintojen jälkeen alat kunnolla treenaamaan keinua. Siinä vaiheessa olin että mitäh?. Ei tämä ole edes vielä kisannut Sellaiset 13 nollaa puuttuu niistä karkeloista... Elina oli kyllä taas niin taitava neuvomaan, että munkin mielipiristyi maanantain haukkujen jälkeen.

Kontaktien jälkeen oli taas flyball-kurssin vuoro. Nyt oli kaksi ryhmää yhdistetty ja päästiin hieman kisailemaankin. Ensin tehtiin lähetyksiä ja tuonteja. Sen jälkeen tuli joukkueet. Fyra & Jacky oli parina. Kaksi onnistunutta hakua ja tuontia. Nopein joukkue olisi voittaja. Kaverukset otti sitten ekan erän voiton ja pääsivät jatkoon. Jatkoradankin nämä kaksi vielä voittivat eli kaverukset pesivät kaikki, hyvä meidän team!.  Loppuun otettiin vielä laatikon painamista ja sen jälkeen koirat oli ihan raatoja. Ne oli ihan puhki ja me sitten lopetettiin siihen.  Me oltiinkin ainuita jotka jatkoi suoraan kontaktikurssilta, ei mikään ihme jos koneet hyytyivät jos muidenkin hyytyi jotka olivat vain pelkässä flyballissa.

Kiitokset Elinalle hyvistä kursseista ja Johannalle & Jackylle matka- ja treeniseurasta. Mitäs me seuraavaksi keksitään?