Sunnuntaina kello soi 4.35 ei paljoa naurattanut neljän tunnin yöunien jälkeen, mutta kummallisen virkeä olin kaikesta huolimatta. Käveltiin koirien kanssa puolen tunnin lenkki eikä ketään tullut suoraan vastaan ainoastaan yksi taksi jätti juhlijoita hieman kauempana. Kello kuusi haettiin vakkaripaikalta Iiris ja Nemo mukaan.

Saatiin rauhallisesti körötellä kohti Ylöjärveä ja Teivon ravirataa. Saatiin tosi hyvä parkkipaikka, se jäi aurinkoon mutta kaavailtiin että puut tekevät siihen varjon iltapäivälllä. Näin sitten tapahtuikin Oltiin oikeita muurahaisia kun kannettiin kolme häkkiä, miniteltta sekä tuhat pikku pussia kentälle. Sitä tavaraa oli niin paljon että olisi luullut että yövytään siellä ainakin viikko Pikku telttakin saatiin pystytettyä hyvälle paikalle parin isomman taakse. Tuttujakin näkyi heti. Käveltiin heti lämmittelyt Nemon kanssa joka aloitti meidän porukasta ekana. Varsinainen lämmittely tehtiin sitten kun Nemo lähti jäähdyttelemään meidän kanssa.

Itse kilpailupäivä alkoi meillä ensin Bellan osalta. Bella starttasi Kromlins KF-joukkueessa, tämä oli siis Krumme Furche kasvatti joukkue jossa kaikki oli KF-AVA-koiria: Reetta, Repa, Bella & Mymlan.. Rata oli oikein mukava, tuomarina oli joku ulkomaanelävä. Kerrankin lähtö oli oikeasti sijoitettu niin hyvin että pystyi näkemään kun oman joukkueen koira tuli maaliin. Lisäksi sai mennä odottamaan jo hyvissä ajoin. Bella teki ihan kivan radan vaikka meno olikin hieman tahmeaa. Nolla saatiin tulokseksi ja saatiin otettua hyvin kaikki kontaktitkin. Lopputuloksissa Bellan joukkue sijoittui lopputuloksissa sijalle 6./53. eli tosi hyvin meni, palkintosijakin oli aikas lähellä.

Bellan tutustumisen jälkeen tulikin sitten kiire.Kummallisesti tänä vuonna oli käynyt outo arpaonni sillä 6 länderijoukkuetta meni peräjälkeen. Tietenkin Bellan & Duon joukkueet oli peräkkäin. Onneksi välissä oli sentään 5 minuutin rataantutustuminen. Heitin Bellan häkkiin ja puin itseni Kromlins Blondies 2 joukkuetta varten. Ilma oli kymmeneltä jo tosi lämmin, sai kunnolla levittää koko ajan aurinkorasvaa ylle ettei iho käryisi pahemmin. Duon jätin Iirikselle kun menin tutustumaan rataan uudelleen.

Duon joukkue oli heti tutustumisen jälkeen. Jännitti ihan vietävästi se miten Duo meni pitkän lähes 4 viikon tauon jälkeen aksaa. Saati kestääkö paikat, onneksi hypyt oli vain 40cm korkeudella. Duon kanssa kävi pieni ohjausvirhe sillä se juoksi mun yllätykseksi 3. esteeltä suoraan kepeille ja lähti pujottelemaan. En yhtään kuvitellut että se hakisi keppejä, tosin ei tainnut ohjauskaan olla ihan kohdillaan. Saatiin tästä 10 virhepistettä (hyl) eikä radalta muita virheitä sitten tullutkaan. Oli niin kiva mennä radalla Duolla oli hyvä draivi ja itse olin niin onnellinen kun pääsin sen kanssa starttaamaan. Kromlins Blondies sijoittui jonnekkin 20. paikkeille?.

© Päivi Pöyhönen

Isojen tyttöjen ratojen jälkene oli hyvä mennä hieman kävelemään ihanan vilpoisaan metsään. Käytiin syömässä ja hengailtiin alueella. Näin Fyran Ruotsin Martta-siskonkin pitkästä aikaa. Kivanoloinen tyttönen hänkin oli. Kuvakin saattaa jostain kameran pohjalta löytyä.  Puolen päivän aikaan oli vuorossa Fyran mölli-rata Kromlins Fannimer-joukkueessa.

Kromlins Fannimer (sisarukset): Fyra, Rasse, Ana & Maya

Mölliradalla tuomarina oli Heini Stenberg. Rata oli oikein mukava ja virtaviivainen sellainen kun mölliradan kuuluukin olla. Radan suurin haaste taisi olla useammalle koiralle musta pussi.

Fyran joukkue starttasi ekan erän viimeisten joukossa. Mua jännitti ihan hirmuisesti. Siis ihan kamalaa!. Sitä ei pystynyt edes kunnolla katsomaan sisarusten menoa. Me mentiin kolmantena ja Fyra oli hyvin kuulolla koko radan. Se meni tosi kivasti ja hyvällä draivilla, pystyin jopa pitämään ohjauskuvioni sekä luotin edes hieman koiraani. Fyra sai radalta nollan Olin tyytyväinen.

Meidän joukkueessa oli jotain hämminkiä ajanoton kanssa. Rasselle ei saatu aikaa ollenkaan, vaikka se oli toisena koirana ja ajan pitäisi koko ajan juosta?. Rasse joutui 30 asteen helteessä uusimaan radan ajanvuoksi ja vanhalta radalta jäi virheet voimaan. Tulostaulua katsellessani huomasin ettei aika voinut pitää paikkaansa Fyrankaan osalta. Lähdettiin heti kun saatiin lupa eikä todellakaan kulutettu missään ylimääräistä aikaa. Silti aika oli 68 sekunttia? vaikka Maya sisko teki nolla 42s ja Ana yhdellä kiellolla 45s. En ymmärrä mikä tuo aika oli, mutta voin kyllä sanoa ettei me siellä niin kauaa oltu Jotain häikkää siis meidänkin ajassa kun mentiin heti Rassen perään. No oli miten oli niin meidän sisarusjoukkue sijoittui sijalle 5./18. Ilman Fyran ihme aikaa oltaisiin oltu aikas korkealla...

Fyran radan jälkeen päästiin hieman kiertelemään kojuja ja shoppailemaan. Mukaan tarttui paitaa ja lelua. Onneksi sain pidettyä suurimman shoppailijan sisälläni piilossa. Viimeisempänä eikä vähäisempänä oli joukkuekulkueen vuoro. Blondies 2 -kartalla oli tänä vuonna mukana suunnistus aiheella. Oltiin varmasti yhtä pihalla kuin viime vuonnakin Kivaa olikin vaikka oli ihan törkeän lämmin!.

Blondit Kartalla: Tilda & Jetti, Aliisa & Totti, Ansku & Duo ja Suvi & Aku.

Kotona oltiin lähemmäs seiskan aikaan ja  voin sanoa että olin ihan rikkipoikki väsynyt. Oli kyllä niin kiva päivä, että ihan harmittaa kun näitä on agirotuja on vain kerran vuodessa. Agirodussa tuntee oikeasti sen miksi tätä lajia harrastaa: koska se vaan on niin hauskaa! Kiitos kaikille asianomaisille mukavasta päivästä!, ensi vuonna taas