Maanantaina mentiin koirien kanssa Palveluskoirien kentälle jossa järjestettiin epäviralliset agiltykisat. Lucas pääsi maskottina mukaan ja tytöt pääsi sitten ihan tosi toimiin kentälle. Käveltiin Tolpan kanssa lämmittelylenkki kentän lähistöllä ja kävin ilmoittamassa koirat. Bella-mummo pääsi mölli-medeihin Fyran kanssa Kilpaileviin medeihin pääsi vuorostaan Fyra ja Duo. Tämä päätös sen vuoksi etten uskaltanut ottaa riskiä kestääkö mun pääni kolmea koiraa samassa luokassa jossa on alle kaksi kättä osallistujia?. Ensi kerralla sitten

Möllit pääsi ekana ja Bella-mummo 9vuotta 10 kuukautta pääsi aloittamaan luokan. Mummo oli hieman ihmeissään, nyt se meni huomattavasti paremmalla innolla kentälle kuin edellisellä kerralla. Edellisellä kerralla kisoissa oli hieman villi länsi meininki mikä selvästi stressasi mummoa. Mummo oli ihan pihalla kun rata oli pelkkää suoraa eikä mitään kiemuroita ollut. Selvästi se tuntui ajattelevan missä ihmeessä hän nyt on Otettiin sitten typerä kielto putkelta kun yritin saada etumatkaa enkä näyttänyt mummolle tarpeeksi hyvin putkea joten se hiippaili mun perässä. Sen jälkeen rata meni kivasti ja palkkasin puomin alastulon.

Mummo hyppää niin ettei varmasti rimat kolise.

Makkarat?! MISSÄ???

Fyra pääsi viiden koiran jälkeen. Sain hieman huilata ja ladata akkuja. Jalat oli kyllä edelleenkin aika tönköt perjantain pumpista, pitäisi varmaan ahkerammin venytellä...?. Fyra lähti tosi hyvällä draivilla ja liikkui mielestäni hyvin. Puomin alas tulolla palkkasin kolme nenää ja sen jälkeen vapautus putkeen. Takaakierrossa mun veto ei onnistunut ollenkaan, en tehnyt yhtään töitä vaan vein Fyraa kuin Bellaa ja Duoa. Se sinkosi kuin ohjus kaukana olevaan putkeen. Laskeutui hypyltä alas ja meni sinne suoraan korjauksen jälkeen onnistui hyvin. Jälkeenpäin ajateltuna mun olisi pitänyt mennä esteiden toiselle puolelle ja tehdä esim. poispäinkäännös. Tulokseksi saatiin siis 10 (hylly) jolla taidetttiin sijoittua sijalle 4.

Täältä tullaan!

Hmm... Länderi on notkea ja rima pysyi ylhäällä!

Kukkuu! Manki täällä

Vauhdilla mennään!

kuvat ©  Kati Aaltonen

Kilpailevat pääsi radalle möllien jälkeen. Siinä sitten tuomari ollut Ulla olikin sitten tehnyt kinkkisen radan. Sai ihan oikeasti miettiä miten veisi koiraa tai sitten mä en vaan osannut. Mulla meinasi kyllä tulla hiki tutustumisessa kun en yhtään tiennyt kuinka Fyra sen tulisi menemään.

Fyra pääsi radalle heti ekana ja se lähti ihan sairaan hyvin. Sain tosi hyvin lähetetty sen vaikean hypyn jälkeen kepeille ja tein vielä kepeille takaaleikkauksen. Fyra pujotteli ihan sairaan hyvin. Edessä oli u-putki mutta sinne ei menty vaan vasemmalle hypylle. Fyra kylki hyvin ja sein tehtyä hyppyjen välissä vielä poispäinkäännöksenkin. Koko loppu rata meni samallalailla lennokkaasti, muistaakseni ennen viimeistä putkea se kääntyi hieman väärään suuntaan?. Mun huono leikkaus?. Tulokseksi saatiin nolla

Duo pääsi muutaman koiran jälkeen ja se kiehui ihan yli äyräiden. Alku meni ihan kivasti mutta kepeille se ei meinannut irrota ollenkaan ja sen vuoksi takaaleikkaus oli huono. Keppien päässä se sitten bongailla putkea ja lopetti tokassa vikassa välissä pujottelun... Otettiin alusta uusiksi. Sen jälkeen palkkasin sitten puomin kun se oli tarkoituksenakin. Puomin jälkeen vapautin liian nopeasti ja Duudson lähti parta hulmuten kaukana olevaan putkeen... No hylly alla jo valmiiksi.

Lopputuloksissa Fyra voitti kilpailevat minit ainoalla nollalla Aika taisi alittua jotain lähemmäs -17 sekunttia... Ia oli 1-luokalla 54s ja Fyra aika oli 37s kieppeillä ja radan pituus oli n. 150m. Kelpo vauhtia se Mankeroinenkin pääsee kunhan kartturi pysyy ajan hermolla koko ajan

Kunniamainintana täytyy sanoa että omat alkeiskurssilaiset. Nämä kurssilaiset ovat siis käyneet yhteensä 7 kertaa aksaamassa ja olivat mukana ekaa kertaa mölli-kisoissa. Kurssislaisista yli puolet oli edustettuna hyvin tuloksin Paljon onnea hyvistä radoista Minnalle, Lotelle ja Katille!. Siitä se lähtee!, koutsi on hyvin ylpeä!