Maanantaina Fyra aloitti Dogitiimin tokokurssin. Edellisellä oltiin keväällä ja nyt tuntui taas siltä että voitaisiin tämänkin eteen jotain tehdä

Ensimmäisen kerran aiheena oli alokasluokan liikkeet. Ensin mentiin ihan virallisesti kehään ja tehtiin tarkastukset ja otettiin luoksepäästävyydet. Nämä menivät vielä ihan hyvin... Sitten alkoi satamaan vettä ja tunnetusti länderi ei ole vesikelien koira. Fyraa hieman inhotti paikallamakuussa joka tuntui ikuisuudelta. Ihan loppuvaiheessa se nousi seisomaan omalle paikalleen, mutta ei liikkunut. Toinen koira (ei ihan vierestä) tuli katsomaan Fyraa ja Fyra siirtyi luokseni. Tätä pitää kyllä treenata häiriön alla paaaljon enemmän. Ei viissiin riita kerta kaksi puolessa vuodessa?.

Sen jälkeen jokainen koira meni ykstellen "kehäänn". Tehtiin kaikki liikkeet putkeen ja koiraa sai palkata mikäli halusi. Seuraamiset sujui ihan ok:sti. Kontakti pysyy hetkittäin tooosi hyvin, mutta kun paikka lähtee vinoon niin samalla kontakti häviää. Saatiin läksyksi neliökävely. Sitä pitäisi treenata viikolla.

Liikkeestä maahanmeno on kuulma tosi hyvä ja näyttävä  Tippuu kerta laakista maahan niiltä jaloilta. Liikkeestä seisominen on mallilla, mutta hieman vielä vaiheessa. Otan nyt hetkeksi sen käsimerkin käyttöön ja häivytän sen pois. Tai sitten kokeilen taas taakse lelulle vapautusta. Luoksetulo toimi. Tulee hyvällä vauhdilla luokse, mutta vierelle hieman vinoon. Korjauksen jälkeen hyvä. Palaset tulisi vaan yhdistää palapeliksi. Lopuksi otettiin vielä hyppyä ja se toimi. Ei olla sitä treenattu pitkään aikaan, tosin Fyra hieman ennakoi istumista kun palaan luokse.

Hyvät tokot tihkusateesta huolimatta, Kiitos Anulle hyvistä vinkeistä!.

Tiistaina siirreltiin esteitä kisapaikalle. Kaikki ei varmasti tajua miten suuri työ pienellä seuralla on järjestää kisat. Jos ne olisi omalla kentällä niin kaikki olisi vielä helppoa, mutta esteet kannetaan kilpailupaikalle Siirrettiin esteet lavoille ja vietiin yksi kuorma valmiiksi parakkiin varastoon. Fyra pääsi esteiden siirron ajaksi Johannan autoon pitämään seuraa Jackylle ja Ricolle Pojat ei kyllä laittaneet yhtään pahitteeksi kun Manki meni sinne takaluukkuun hieman pusuttelemaan. Korvat vaan pyöri kuin propelli päässä. Esteiden siirron jälkeen käytiin Fyran kanssa vielä tutkimassa seuraavan päivän kisapaikkaa. Käytiin hieman siellä leikkimässä ja tekemässä yhdessä kivaa. Samalla tuli seurattua myös pesäpallopeliä.