Maanantaina oli vuorossa ensimmäiset maneesitreenit. Paikkana oli sama maneesi jossa ollaan edellisetkin vuodet treenattu. Kivaa päästä tuulelta ja sateelta suojaan Huonona puolena on sitten se,  että esteitä kannetaan mennen tullen. Tämäkään ei ole ongelma mikäli porukkaa on tarpeeksi kuten ensimmäisellä kerralla. Viime vuosista viisastuneina meillä on nyt ensimmäistä kertaa käytössä muutama apuväline (vanha maitokärry ja sulo-roskis joka sisältää kaikki rimat...).

Talvikaudella jokainen on treenivastuussa muutaman kerran eli tuo radan treeneihin ja pitää järjestystä yllä. Ensimmäisen kerran vastuu oli Miialla. Miia oli vallinut Anne Saviojan radanpätkän vuodelta 2007. Ihan koko rataa ei otettu vaan numerolle 15 asti. Lisäksi putki nro. 2. oli korvattu pussilla.

Talvikaudelle olen maksanut kahden koiran paikan eli yksi koirista joutuu huilimaan joka kerta. Ryhmään kyllä olisi mahtunut se puuttuva yksi koira, mutta kolmen koiran ohjaaminen maneesissa jossa on rajattu treeniaika on aika hankalaa. Sen vuoksi tälläinen järjestely. Ensimmäisellä kerralla huili vuorossa oli Fyra. Fyra oli kekkuloimassa mukana, mutta sai ainoastaan katsella muiden menoa. Johanna sitä piteli Bellan suorituksen ajan hihnassa katselemasas. Ei kuumi kyllä yhtään, mutta tärisee Se oli selvästi hieman hämillään kun ei päässyt radalle ollenkaan. Hyvä homma Duon kanssa vastaavaa katselua en aio tehdä, sitä huutoa ei jaksa kukaan kuunnella.

Meidän treenit Bellan & Duon kanssa sujui hyvin. Sain radan tehtyä molempien kanssa nollana läpi. Mummo koira meni kyllä muutaman kerran 6. putken väärään päähän. Täytyy taas erikseen mainita, että mummo pysyi erinomaisesti paikallaan Duo otti aika kovin kierroksia, mutta kuunteli silti tosi hyvin. Lopuksi otin vielä molempien kanssa kontakteja erikseen varsinkin Duon kanssa tein niitä nopeita vapautuksia sekä siivekkeiden kiertoja. Hyvin ehti 7 koiraa treenaamaan kahdessa tunnissa kun kannettiin ja vietiin esteet takaisin pihalla olevaan varastoon. Kiitos kivoille treenikamuille onnistuneista treeneistä!.  Tällä porukalla on kiva treenata, ei ole liian vakavaa meininkiä