Maanantaina tosiaankin tultiin puolen päivän jälkeen Fyran kanssa reissusta kotiin. Minä suuntasin suoraan töihin ja illalla vielä aksatreeneihin maneesille. Täytyy sanoa, että kummasti jaksaa 4 tunnin yöunilla ainakin alkuviikosta Treenien vastuuvuorossa oli tällä kertaa Johanna ja rata näytti tältä:

Koska treeneissä oli tosi vähän porukkaa niin päätin sitten treenata kaikilla kolmella koiralla. Puomi oli tällä kertaa matalilla jaloilla. Duo meni omista ensimmäisenä ja se meni tosi nätisti radan tosin toisella toistolla se juoksi niin kovaa puomille että sen etujalka petti alta tai oikeastaan oikea etujalka tippui koko puomilta ja Duo veti turvat puomille. Tippui aika mielenkiintoisesti maahan, mutta ravisti pari kertaa turkkiansa ja jatkoi matkaansa Onneksi oli matalat puomin jalat niin pudotus ei tullut niin korkealta. Saattaa olla Piiralla taas hommia joulukuussa... Fyra otti maneesissa ihan hirveästi kierroksia. Luulin sen olevan väsynyt viikonlopun reissusta, mutta ei... Manki meni hienosti, mutta kerran lopetti kepit kesken kun menin 12. hypyn oikealta puolelta. Korjauksen jälkeen onnistui. Meno maneesilla tuntui tosi kivalta ja keskittyminenkin alkaa valeraskauden jälkeen palautumaan. Mummo koira meni pari kertaa radan puhtaasi läpi tosin taisin sen kanssa kerran blokata niin pahasti kepit että mummo ei päässyt pujottelemaan. Mun NIIN pitäisi muistaa tämä... Ei rynnätä!. Kiitos aksaporukalle kivoista maanantai treeneistä. Olo oli ilalla aikas väsynyt...

Tiistaina ja keskiviikkona tein pientää nypintää. Fyran turkki on viimeksi nypitty kokonaan alas viime joulukuussa. Sen jälkeen sitä on nypitty koko ajan. Nyt turkki meinaa räjähtää käsiin, mutta en sitä ennen messaria uskalla nyppiä. Joten vedin sitten vaan kyljet alas. Toivotaan että selkä ei ihan räjähdä käsiin kuukaudessa... Pientä nypintää sai myös Bella. Nyt sen turkki on tosi hauskannäköinen kun se on puoliksi otettu sieltä täältä... Eli käytännössä keskivartalo nypittynä. Pitäisi sekin saada työstettyä loppuun lähiaikoina. Kurjaa kun ei enään tarkene ulkona nyppiä, sisällä tuo homma on hieman ärsyttää vaan karvaa on kaikkialla. Tiistaina tehtiin myös perinteiset ravilenkit.

Keskiviikkona käytiin koirien kanssa mäkikävelyllä läheisessä sorakuopassa. Kivuttiin mäkeä neljä kertaa ylös. Sen jälkeen päästin vielä koirat vapaaksi läheisessä pikku metsässä. Olin kuulevinani jotain ääniä, mutta luulin niiden tulevan pääni sisältä. Olen hieman säikky välillä. Olisi kannattanut uskoa sisäistä ääntäni sillä kesken polkua kun mun koirat juoksi pitkin mättäitä tuli vastaan  iso musta sakemanni uros vapaana. Mun ensimmäiset sanat oli: Herranjumala!. Sen jälkeen mentiin ja kovaa. Bella & Duo lähti heti mun taakse, mutta Fyra & Lucas lähti urosta kohden. Nätisti juoksivat vastaan, mutta mulla oli ihan paniikkipäällä. Sain kuitenkin huudettua ne itseni perään vaikka Lucas taisi hetken aikaa vielä pörrätä uroksen edessä ennen kuin lähti meidän mukaan. Sitten alkoi onneksi uroksen omistajankin ääni kuulua vaikka äijää ei näkynyt missään. Mun sydän löi varmaan kahta sataa siinä vaiheessa.

Torstaina lähdettiin sitten Turkuun heti mun töiden jälkeen Hitti-areenalle Jaakon koulutukseen Fyran ja Duon kanssa. Mummo ja Lucas jäi porukoille hoitoon illaksi. Oli kyllä kivat treenit ja paljon tuli taas opittua omista koirista. Fyra teki taas sellaisen virheen mitä kukaan muu ei ollut koko viikkona tehnyt. Yhden hypyn se blokkasi väärälä puolelta vaikka koira luontaisesti hyppää sen vasemmalta niin Fyra tuli oikealta kun mun pää kääntyi... Tiukka leikkaus kepielle joissa houkutuksena putki oli omille koirille mielenkiintoinen. Kokeiltiin eri vaihtoehtoja, mutta paras niistä oli kuitenkin leikkaus. Jännä juttu kun molemmat koirat on kuitenkin NIIN erilaisia. Duon kanssa sain onnistumaan jopa viski-leikkauksen kunhan vaan ajoitus oli oikeassa...

Perjantaina oli sitten huilipäivä meille kaikille tai ainakin koirille. Tein ravilenkit kaikkien tyttöjen kanssa kahdessa eri erässä. Ensin vein Fyran ja pumpin jälkeen Bellan & Duon. Tosi kivaa kun pysyvät jo ravilla ilman erillistä käskyä, ei tarvi koko ajan komentaa raville.