Maanantaina piti olla maneesiaksat, mutta pakkasukko laittoi illan lukemaksi -17astetta joten kylmään maneesiin ei ollut asiaa. Treenit peruttiin illan osalta, ei ole kauhean tervettä mennä tuollaisella ilmalla treenaamaan. Ihmiset siellä varmaan pärjäisi jos laittaisi tuplavaatetukset ylle, mutta koirat siellä rikkoisi paikkansa. Yritin kovin mennä tyttöjen kanssa ravilenkkiä hissunkissun, mutta ei siitä mitään tullut. Tyttöjen tassut paleli niin kovin että käännyttiin parinkymmenen minuutin jälkeen takaisin kotiin. Ihan tylsää kun ei voi tehdä mitään ulkona vaan möllöteltiin sisällä ja puuhailtiin jotain omaa kivaa.

Tiistaina oli töiden jälkeen vuorossa Elina Karhumäen luento harrastuskoiran fyysinen harjoittelu ja lajikohtainen kuormittavuus lajeina pk-lajit ja agility. Luento oli todella hyvä ja saatiin vielä kotiin kunnolliset ja hyvät materiaalit. Yleensä tunnen itseni maailman huonoimmaksi koiranomistajaksi, mutta täytyy sanoa että tuon luennon jälkeen tunsin itseni hyväksi Olen aina ollut skitsona omien koirien kunnosta ja sen vuoksi olen pitänyt tytöille jo useamman vuoden "kunto-ohjelmaa" mihin merkitään ravilenkit, lepopäivät sekä mäkikävelyt jne. Myöskin säännöllinen lihashuolto Piiralla on kuulunut ohjelmistoon vuodesta 2007. Jos laatisi kunnolliset kunnonkohtutus ohjelmat perus- ja kilpailukaudelle niin sitten kyllä pitäisi lopettaa työt Ihan kaikkea ei pysty/ehdi tekemään, mutta hyvällä mallilla omilla koirilla on tuo puoli. Nopeasti meni 2,5h ja olisi voinut enemmänkin kuunnella. Kiitos vaan Ullalle ja Pussikoirielle tilaisuuden järjestämisestä!.

Keskiviikkona mulla oli vapaa päivä. Mentiin heti aamusta pitkälle kävelylle kun pakkanen näytti pitkästä aikaan alle kymmenen. Lenkin ohessa käytiin tyttöjen kanssa mäkikävelemässä. Iltapäivällä kävin hieman tekemässä joululahja ostoksia ja ne onkin sitten lähes tulkoon kokonaan tehty. Kerrankin ajoissa liikenteessä ja ilman stressiä Iltapäiväksi oltiin sovittu Loten ja Danielin kanssa lenkki Hunnarille. Mulla oli ensimmäistä kertaa koko kööri mukana. Sai Lucaskin tutustua paplari poikaan. Hienosti meni lenkki eikä äijillä ollut mitään sanomista keskenään. Lucas on hieno miäs Antaa suosiolla tytöt muidenkin nuuskittavaksi. Koirat sai temmeltää koko lenkin vapaana. Pikkuisen oli lunta tullut maahan niin saatiin hyvää voimatreeniä   Daniel joutui tietysti koonsa puolesta kaikista kovimmalle... Fyralla & Daniella oli tosi hauskaa keskenään ne juoksivat ja pirstasivat ihan hassuina. Lopuksi piti vielä tehdä perinteisen autonympärijuoksut. Manki painoi sähköjäniksen tavoin pitkin parkkista. Hassut koirat!. Kiitos Lotte lenkkiseurasta!.

Lenkin jälkeen huilittiin hetki ja sitten heitin vielä kahdessa erässä tyttöjen kanssa 45 minuutin ravilenkit. Ensin Fyra ja sitten perään Bella & Duo. Ravi onnistui pienellä pakkasella huomattavasti helpommin. Ei tarvinnut yhtään sanoa vaan molemmissa "erissä" ravattiin nätisti. Hikisenä ja naama punaisena lähemmäs 4 tunnin päiväulkoilun jälkeen oli hyvä mennä illaksi työpaikkakoulutukseen Pumpuliin...

Torstaina Fyra & Duo pääsi pitkästä aikaan aksaamaan Hitti-Areenalle Jaakon oppeihin. Viime viikolla ei oltu mun flunssan takia. Mummokin pääsi mukaan turistikoiran virkaa hoitamaan. Jaakolla oli tosi kiva rata Me jopa onnoistuttiin siinä ihan kohtalaisen hyvin. Fyra oli ihan huippu ja totesin parin suorituksen jälkeen että lopetetaan treenit nyt tähän kun menee niin hyvin. Lopuksi otettiin vielä keinua ja Jaakko käski meidän tekemään erilaisia kuvioita keinulla. Olin tyytyväinen Mankiin ja ennen kaikkea itseeni. Duon kanssa meni muuten tosi hyvin, mutta sen kanssa mulla on suuria vaikeuksia rytmityksen kanssa. Juoksen ihan lähelle esteitä kun koiran pitäisi irrota ja kädet vispaa kuin heinämiehellä. Duo kun ei kuumuessaan ota kauhean hyvin esteitä edestä vaan keskittyy lähinnä siihen haukkumiseen ja huutamiseen. Aikansa Jaakko potki persuksille niin meilläkin alkoi homma sujumaan. Hyvän mielen treenit Loppu jäähdyttely vielä Anskun, Svingin & Hepun kanssa ja maailma oli ainakin tuhat kertaa parempi paikka. Tein varmaan ennätyksen sillä olin kotosalla jo 23 jälkeen ja lenkiltä päästiin sisälle jo kello 24!. Pääsin jopa "ajoissa" nukkumaan.

Tänään mentiin heti pirteänä muutaman tunnin unien jälkeen pitkälle lenkille ja mäkikävelemään. Käveltiin taas eri temmoilla ja kuvioilla mäkeä ylös ja alas. Ollaan varmaan tosi huvittavan näköisiä... Pirteän aamulenkin jälkeen oli kiva lähteä illaksi töihin kun sai aamulla valoisalla lenkkeiltyä. Pitkänä viikonloppuna on luvassa töitä, töitä ja töitä...