Tänään maanantaina oli jälleen vuorossa perinteinen aksavuoro. Mulla oli tällä kertaa "kunnia" valita rata joten päädyin allaolevaan kuvaan kun aikani kirjoja selailin. Eipä olla maneesilla montaa kertaa raahattu aata esille. Maneesi alkoi lokakuussa ja ollaanko kerran se sinne viety?. Radan valkkasin juuri tuon aan vuoksi ja koska meitä ei ollut kuin 4 ihmistä paikalla niin ei sinne silloin muita kontakteja paljoa viitsi kantaa. Matkaa vajasta kuin kymmenkunta metriä, mutta jäisellä pihalla se on aika paljon Rata saatiin nopeasti rakennettua ja otettiin rata kahdessa erässä ensin mustat numerot ja sen jälkeen valkoiset numerot.

 

Minä sain taas juosta kun paikalla ei ollut kuin Nemo ja sitten mun kolme muuta medikoiraa. Kyllä kunto ainakin nousee ja muisti paranee. Tosin tuosta muistista en ole ihan varma... Ekalla (mustat) radalla ei ollut suuria ongelmia oikein minkään kanssa. Otin 3. aan oikealta puolelta ja leikkasin koiran eteen aan jälkeen ja koirat menivät itsenäisesti takaakiertoon. 10. hypy leijeroin eli menin itse hypyn ohitse putken puolelta. Aan jälkeen koilin ensin saksalaista, mutta kun se ei onnistunut Duon kanssa niin ei kokeillut muilla. Duon rytmin sekoitti varmaan alastulonpalkakus?. Joten kokeilin sitten whiskyleikkausta ja se sopi siihen paremmin ja kääntyivät hyvin putkeen.

Tokalla radalla (valkoiset) kokeilin 5. hypylle sylivekkiä ja se onnistui hyvin lukuunottamatta Mummoa jolle asiaa ei ole opetettu No kun se otettiin pari kertaa yksittäisenä Bellan kanssa niin se sitten alkoi sujumaan myös radalla. Mummo ei vaan voinut aluksi uskoa että liike voi pysähtyä eikä hänen tarvitse pysähtyä... 7. hypylle tein leikkauksen ja koirat kääntyivät hyvin 8. hypylle kun käskytin vasemmalle jopa Fyra. Ehkä viime viikkoisesta härdellistä oli jotain apua?. Sitä tulee kuitenkin treenata vielä paremmaksi.

Kaiken kaikkiaan oli oikein kivat treenit. Koirat olivat hyvin innokkaita siitä kertoo muutama Duon hampaan jälki käsivarressa sekä etumuksesta rikkinäiset housut (takaosasta en mainitse enään mitään...). Fyralla hieman keitti ja se sinkoli. Totesin ettei sitä kannata hetsata lähdössä jos en saa itse etumatkaa. Se tietää katastrofia Mummo oli tapansa mukaan mainio vaikka vikalla radalla se meinasi 10. putken mennä koko ajan väärästä päästä sisälle. Piti vain tarpeeksi aikaisin kääntää ja kutsua. Toisin kuin Duolle ja Fyralle. Aan kontaktitkin osuivat hyvin, vaikka sitä ei ollakkaan treenattu pitkään aikaan. Mummo nyt vetokontakteillaan osuu jos minä vaan vedätän. Duon alastulot oli supereita: vauhdikkaita ja alastulon paikka hyvä. Fyralle tein pari läpijuoksua nopealla vapautuksella ja muutaman pidon. Selvästi aan treenaamattomuus näkyi siinä etten pystynyt niin hyvin irtoamaan kuin esim. puomilla. Tätä pitää sitten keväällä treenata kun esteet on ulkona. Kai me tuo aa ainakin kerran vielä raahata maneesiin? Ohjaajat saavat ainakin kuntoilla. Kiitos treenikamuille ja erityisesti Johannalle Fyran jäähdyttelystä (eli pusukävely Jackyn kanssa) isojen tyttöjen välissä.