Lauantaina reippailtiin heti aamutuimaan Iiriksen ja shelttipoikien kanssa. Käytiin Saaressa lenkkeilemässä. Kummasti pakkasten hillittyä oli pilkkijät valloittaneet jäät. Muita siellä ei kyllä näkynyt, no ei varmaan mikään ihme yhdeksältä lauantai aamuna... Mulla oli vaan tytöt mukana kun Lucas on taas kipuillut perjantaista asti Tuntuu niin turhauttavalta kun äijästä ei löydy mitään vikaa ja silti se menee kotona seiniä pitkin eikä nosta saparoaan edes kunnolla. Kipulääkettä olen nyt antanut pari päivää ja nyt se vaikuttaa jo paremmalta. Tytöillä oli ainakin hauskaa, Mummo taisi taas pitää kaikista kovinta jöötä. Se on kyllä sellainen hellapoliisi vanhemmiten, että huhhuh!. Kyllä kaikki saa elää kurissa ja nuhteessa. Pahaa se ei tee, mutta ääni on aika kamala. Haukkua rötköttää niin että nielurisat näkyvät. Kiitos Iiriksellä aamulenkistä.

Lenkin jälkeen oli hyvä mennä töihin. Töiden jälkeen menin nopeasti hakemaan Fyran porukoilta ja mentiin eläinfysioterapeutti Tanja Kotin käsittelyyn. Tanja oli tullut Forssaan käsittelemään koiria ja mielenkiinnosta varasin Fyralle ajan. Tanjan tunnen entuudestaan jo 90- puolesta välistä Forssan Palveluskoirien ajoilta. Siinä menikin Fyran käsittely nopeasti vanhoja muistellessa Itse käsittely meni todella hyvin. Fyra oli hieman aluksi ihmeissään kun mentiin tuttuun paikkaan, mutta kaikki koirat olivat poissa. Olohuoneessa käsittelymatto jonka päälle laitettiin seisomaan. Pieni länderi oli hieman ihmeissään. Hyvin Fyra antoi käsitellä sillä oli koko ajan häntä tapissa. Rangasta ei löytynyt poikkeavuuksia. Etuosa ja sen syvät lihakset ovat todella hyvät (mäkitreeni on ollut avuksi!) keskiosan ja takaosan syviä lihaksia tulee treenata nyt enemmän.  Niissä oli vielä parantamisen varaa. Näihin saatiin hyvät ohjeet.

Fyra sai kehuja mahtavista muskeleista Onhan sille kasvanut todella hyvä lihaksisto, mutta sen eteen ollaan tehty paljon töitä erilaisella liikunnalla. Fyralla oli pientä jäykkyyttä lantion seudulla, ilmeisesti juoksujen seurauksesta (loppumisesta viikko).Tanja käsitteli myös sisäelimiä joiden liitoskohdissa löytyi jumeja. Suurimmat jumit löytyi kilpirauhasesta joka osaksi selittää sen että Fyra tekee valeraskauttatja kerryttää nestettä vartaloonsa. Lisäksi virtsarakon päältä. Tämä on varmaan peruja sieltä pentuna sängystä tippumisesta joka oli tosi kova pamaus. Tanja sanoi, että Fyralla on todella korkea kipukynnys. Itsekkin olen tätä epäillyt sillä en ole kuin kerran (silloin pentuna kun hyppäsi sänkyyn ja mäiskähti parketille selälleen) kiljuvan. Fyra on sellainen "hammasta purren" tyyppi joka kestää lähes tulkoon mitä vain ilman että ilme värähtää. Tanja käsittelee hieman eri tavalla koiria kuin Leena Piira ja sen vuoksi tämä tukee hyvin toisiaan. Voin kyllä suositella ja varmasti kokeillaan toistekkin Iso kiitos järjestäjälle!.

Käsittelyjen jälkeen Fyra oli hieman väsynyt ja tänään sunnuntainakin on ollut huomattavasti rauhallisempi. Kun Fyra huilasi niin sai muutkin koirat lepopäivän. Minä sen sijaan paiskin töissä pitkän päivän, mutta onneksi huominen on vapaata. Sen jälkeen vielä 4 aamua ja meikäläisen viikon talviloma häämöttää. Sitä odotellessa