Järjen vähyyttä tai typeryyttä oli ilmoittaa tyttöjä tiistain iltakisoihin Tampereella. Silloin kuin ilmo meni umpeen se tuntui vielä hyvältä idealta. Kun Liettuan reissu alkoi häämöttämään niin tiistain kisat alkoivat vielä enemmän ahdistamaan. Lähemmäksi 6 tunnin yöunien jälkeen töihin (maanantai-iltana palasin sieltä Vilnasta). Töistä suoraan kotiin ja lähtö kohti Tamperetta ja Tamskin tallia.

Olin ilmoittanut tytöt sillä tavalla, että Bella & Duo menivät kaksi rataa ja Fyra vain yhden radan (hyppyradan). Tämä sen vuoksi koska iltakisoissa oli ainoastaan kaksi kisaa kolmosille ja en tiennyt yhtään miten väsynyt Fyra olisi reissun jäljiltä. Ei tuntuisi niin pahalta jos jättäisi vain yhden radan väliin. Perille päästiin hyvissä ajoin, kisapaikka oli meiltäpäin katsottuna hyvässä suunnassa. Piha oli hieman ahdas ja sain auton kahden ensimmäisen hallin väliin (vika halli oli kisapaikka). Piha oli ihan vetinen lumesta ja vedestä. Tein lämppärilenkin ja käytiin tyttöjen kanssa katsomassa miltä halli näyttää. Halli oli ihan kivanoloinen ulkoa, mutta sisältä se oli pieni. Ovesta kun pääsi sisälle oli lähtö- ja maalialue ihan oven edessä. Tilaa oli siellä todella vähän. Vasemmassa reunassa oli yleisölle pieni kaistale. Pohja oli hyvin erikoinen, kumimatto. Hyvin liukas sulaneen lumen vuoksi, mutta kun kengät kuivasi tuli pitoa hieman liikaakiin. En kauheasti tykännyt alustasta. Pidemmän päällle jos siellä treenaisi säännöllisesti voisin uskoa, että siellä hajottaa oman koiransa.

Illan tuomarina toimi Kari Jalonen. Ensimmäisenä päästiin hyppyradan pariin jossa mulla oli kaikki kolme koiraa mukana. Tytöillä oli noin 7 koiraa väliä joten sain ihan vauhdilla vaihtaa koiria. Rata oli mun mielestä tosi kiva Jalosen radat sopii meille tosi hyvin. Siellä sai kaasutella, mutta hieman piti jotain osatakkin. Duo pääsi mun koirista ensimmäisinä. Se oli ihan kaistapää kun se pääsi autosta ulos. Hieman yli viikon tauko aksasta ja koiran silmät vaan pyöri päässä. Ehkä se parin yön takainen 40h tunnin valvominen putkeen teki sen, että mun olo oli tosi rento Ei jännittänyt yhtään ja olo oli muutenkin tosi kiva. Duo lähti todella hyvin. Jätin sen kolmen esteen taakse odottamaan ja se jopa pysyi siellä hyvin. Rata sujui todella kivalla fiiliksellä. Hieman oli pohjan kanssa ongelmia. Duon kääntymiset oli hieman huonoja ja keppien pujottelu oli surkea. Taisi tassuissa olla pitoa hieman liikaa?. Meni hyvin sisälle, mutta ajautui kepeistä ulos, mutta korjasi hienosti oikeaan väliin itse. Saatiin tulokseksi kuitenkin nolla ja etenemisnopeaus oli jotain 4,03m/s luokkaa. Kaikinpuolin kiva rata. Nopeasti hakemaan Bellaa autosta. Bella oli hyvin innoissaan menossa aksaamaan. Mun mielestä on niin kivaa kun se ei vanhemmiten enää stressaa noista ahtaista lähdöistä ja maaleista. Nytkin se pystyi ihan hyvin repimään lelua ja muutenkin hömpöttelemään. Mummo oli varsin mainio koko radan ajan. Harmi vaan kun se pääsi kulmahypyn hyppäämään edestakaisin, rata olisi muuten ollut nolla. Bellaan alusta vaikutti kaikista suuriten. Sen meno oli jotenkin tosi pompottavaa, musta tuntui ettei se päässyt radalla kunnolla eteenpäin vaan se nousi vaan ylöspäin?. Fyran starttia mietin kaikista pisimpään, mutta kun Manki vaikutti innostuneelta niin päätin viedä sen starttiviivalle. Fyralla oli ihan erilainen meininki kuin viime kisoissa Besti In areenalla. Se kuumisi hyvällä tavalla ja oli muutenkin reteen oloinen. Ehkä se valeraskaus meni nyt ennätysajassa ohi? (juoksun loppumisesta kuukausi). Fyra jäi todella kauniisti istumaan ja sain sen hyvin otettua kolmen esteen takaa vastaan. Nyt Fyra liikkui pohjaan nähden tosi hyvin. Hieman meillä oli rytmivaikeuksia kepeillä (johtui vissiin pitävästä pohjasta). Tuntui tosi kivalta mennä yhdessä rataa. Tulokseksi saatiin nolla ja etenemisnopeus oli jotain 3,98m/s luokkaa. Alkaa olemaan Fyran normaali vauhtia, hyvä niin Lopputuloksissa Duo sijalle 3./32. ja Fyra 6./32

Lähdin kävelyttämään hieman koiria ja palasin autolle. Huomasin heti, että jaahas agiradan rataantutustuminen on alkanut kun ulkona ei näkynyt ketään. Myöhästyin varmaan pari minuuttia tutustumisesta ja mun oli tosi vaikea päästä radalle sisälle. Rata oli mun mielestä haastava tai sitten mun järki ei vaan juossut enää niin hyvin. Mulla oli pieni paniikkiradan muistamisen kanssa saati ohjauskuvioiden valinnoissa mutta sain tehtyä jonkinlaisen suunnitelman. Ennen Duon rataa edellinen koira hyökkäsi maalialueella toisen koiran päälle. Mulla oli pieni hiki jättää Duo lähtöön kun ajattelin onko se toinen koira saatu jo kiinni (tuomari kyllä odotteli ennen kuin antoi lähtöluvan). Lähtö meni hyvin, sain tehtyä alun niin kuin olin ajatellut, mutta sitten oli jäljessä tosi pahasti. Duo pelasti muutaman kerran tilanteen itse. Keinulta se hyppäsi alas ennen kuin keinu laskeutui alas. Siitä femma, sen jälkeen otettiin kontakteja kunnolla ja poltettiin aikaa. Tämän vuoksi yliaikaa ja ratavirheitä se viisi.  Bella oli sitten ihan omassa elementissään se kiehui ja viipotti ihan omiaan. Mentiin radalla niin sekaisin että mentiin sitten lopulta suorinta tietä maaliin. Kummallisesti noille vanhemmille koirille alkaa tulemaan omaa tahtoa?

Palkintojenjaon jälkeen lähdin kävelyttämään koiria tehtiin sellainen lähemmäs puolen tunnin lenkki. Mulla alkoi olemaan nakit silmillä pienten univajeiden vuoksi. Kun me päästiin kisapaikalle oli kaikki sieltä jo lähtenyt. Portti oli laitettu söpösti kiinni Mulle tuli tuskahiki kun mun auto oli siellä porttien sisäpuolella. Aikani tutkittua ja kauhukuvat silmissä huomasin että lukkoa ei oltu painettu kiinni. Saatiin siis auto ulos portista. Hyvillä mieliin ajeltiin kotiin ja kello kävi lähemmäs 24 kun lopulta päästiin kotiin sisälle lenkin jälkeen... Tehokasta menoa edelleenkin, ei tarvinnut edes kissaa sanoa kun nukahdin sänkyyn...