Perjantaina olin sopinut että Tolppa tuo tytöt Prisman parkkikselle viideltä. Siellä ne sitten tönötti mun auton vieressä kun pääsin töistä. Mentiin siitä suoraan Pukon kentälle hieman tokoilemaan. Otettiin paikallamakuu. Otin pitkällä matkalla n. 20 metriä 2min 30 sek. Fyra pysyi tosi hyvin eikä ottanut häiriötä. Vaan oli rauhallinen, hyvä Sen jälkeen otettiin seuraamista hihnassa, ilman hihnaa. Nämä palkatta ja lopuksi luoksetulo josta palkka. Vikaksi otettiin vielä hyppyä. Fyra on tämän osalta hieman liian innokas. Se varastaa koko ajan hypylle. Hyppää tyytyväisesti esteen taakse Mun pitää vaan nyt palkata sitä odottamista...

Tokoilujen jälkeen mentiin Iiriksen ja poikien kanssa Paavolan metikköön lenkille. Tarvottiin siellä lähemmäs tunti ja mietittiin miten ne vanhat reitit meni. Harmi kun siellä on tehty paljon hakkuita. Taidettiin kyllä aika ajoin olla ihan pihalla meidän sijainnista... Koirilla oli kyllä tosi hauskaa. Fyra ja pojat (+Duo) veti sellaista rallia pitkin mättäitä että huhhuh!. Pelkäsin jo että käy köpelösti siellä risujen seassa. Nuoriso kirjaimellisesti rallitteli perjantain kunniaksi Kiitos Iirikselle ja sinisille. Lenkin jälkeen kovalla kiireellä kotiin ja sieltä suoraan pumppiin. Hieman oli väsynyt olo, tein kyllä normipainoilla ja hieman lisäilinkin, mutta syke ei meinannut millään nousta tarpeeksi ylös.

Lauantaina mulla oli vapaata. Tehtiin aamusesta pitkä lenkki ja aloitin sen jälkeen ikkunoiden pesu projektin. Pesin jokaisen välin ja taisi niitä ikkunoita kertyä isoja ja pikkuisia yhteensä 15. En valita, seuraavassa kodissa niitä tulee olemaan tupla määrä... Siinä vierähti mukavasti koko aamu- ja iltapäivä.

Iltapäivällä oltiin sovittu lenkki Johannan ja Jackyn kanssa Lattariin. Mulla oli koko jengi mukana ja ääni oli taas sen mukainen... Herranjessus sitä meteliä ja menoa!. Kyllä hetken aikaa taas tanner tömisi ja heinköt rytisi. Ilma tuntui tosi lämpöiseltä sen kyllä huomasi koiristakin. Väsyivät ehkä hieman nopeammin kuin yleensä. Johannalla oli kamera mukana joten tässä hieman kuva satoa lenkistä. Kiitos kavereille!

Fyra teki karhunkaadon

Kamuista otettiin myös muutama yhteispose. Fyra käytti tilanteen härskisti hyväkseen ja suudelmoi Jackyä tapansa mukaan

Kuka jahtaa ketä?

Kuvat ©  Johanna Kuusi

Illalla mentiin vielä Pukon kentälle hieman treenailemaan tokoa. Tällä kertaa otettiin ihan kilpailunomaisesti. Aluksi alokasluokka joka aloitettiin luoksepäästävyydellä. Se oli ok. Sen jälkeen paikallamakuu. Fyra ei mennyt ekoista käskyistä maahan, huomio oli jossain muualla kuin minussa. Pysyi hyvin kisamatkan (20m) ja 2 minuuttia. Ei meinannut vaan millään nousta ylös istumaan. Pitää nyt ottaa sitä ja vähentää etupalkan käyttöä.

Sen jälkeen otettiin muutamia liikkeitä ilman palkkaa. Iiris toimi meidän käskyttäjänä. Otettiin seuraaminen ilman hihnaa ja se meni Fyramaisesti ihan kivasti. Välillä tiivistä, mutta sitten taas löystyy. Ei ainakaan jätätä Seuraamisen jälkeen liikkeestä maahan joka oli hyvä. Edelleen se maasta istuminen tuotti vaikeuksia. Tämän jälkeen luoksetulo joka hyvä. Liikkeestä seisomisessa meni istumaan. Kentän laidalta sanottiin että tein tosi vahvan käsiliikkeen (kehän ulkopuolella jälkikäteen koitettuna se ei tarvi kättä vaan sana riittää, pitää olla itse tarkkana). Lopuksi hyppy jossa se varasti sinne taas... Iiris antoi hyvän neuvon, että ollaan hieman kauempana. Nyt ollaan aikalailla esteessä kiinni. Saadaan paremmin pelivaraa jos meinaa karata. Kiitos Iirikselle käskyttämisestä ja muille asianosaisille treeniseurasta.

Tänään sunnuntaina lähdettiin ennen yhdeksää ajelemaan kohti Hämeenkyröä. Siellä oli 3-luokille 3 starttia eli kaksi kisaa joka tytölle. Mua niin nauratti kun päätin ilmoittautua Ylökin kisoihin. Löysin kaksi lahjakorttia vuodelta 2007 toinen oli maaliskuulta ja toinen syyskulta yhteensä 14€ arvoisia. Niissä ei ollut mitään aikarajaa joten päätin ne nyt käyttää. Olen kyllä aikaisemminkin tutkinut Ylökin kisoja, mutta eivät ole koskaan meille sopineet eivätkä järjestä useasti kisoja.

Ajomatka oli yllättävän pitkä, navi antoi ajaksi 1h 41 minuuttia ja kutakuinkin se aika siinä meni. Mua ihmetytti kovin mikä massa tapahtuma oli Pirkkahallissa kunnes muistin että siellä oli Tampereen KV... Kisapaikka oli jossain yleisellä kentällä jossa oli hyvä hiekka pohja. Sain auton tosi hyvään ja viileään parkkiin. Lämpötila nousi päivän mittaan melkein hellelukemiin ja kuivalla hiekalla se vasta tuntuikin lämpöiseltä (punainen naama ja kädet...)

Kisat käytiin samanaikaisesti kahdella radalla. Aikataulut oli koko päivän edellä 15-45 minuuttia. Tuomarina toimi Henri Luomala sekä Anders Virtanen. Päivän radat oli tosi pitkiä 161-170 metriä pitkiä. Sai juosta ihan kunnolla. Meillä medeillä oli ekana B-rata joka oli Luomalan. Mummo starttasi heti alussa ja sain sen kulkemaan ihan hyvin, vaikka hieman siellä taas sooloilin ja vaihdoin suunnitelmia (valsin kautta kepeille vaihtui avokulma keppeihin). Bella oikein mukavasti ja teki nollan Fyran rata oli hieno. Kolmanneksi vikalle esteelle asti jossa oli vinokulma hyppy. En vetänyt tarpeeksi joten sieltä tuli kielto, siihen asti se oli nolla.... Sitten vika hyppy jäi suorittamatta. Se muuttui sitten hyllyksi kun en korjannut. Fyra liikkui mielestäni tosi hyvin. Parhaimpia agiratoja 3-luokassa, ehdottomasti!. Luokassa ei montaa nollaa tullut yhteensä 8 kpl. Bella sijoittui hienosti sijalle 3./29. Etenemänopeus oli Bellaksi hyvä 4,06m. Hyvä mummo!!!

A-rata oli Anders Virtasen käsialaa. Tykkäsin kovin senkin profiilista. Tällä radalla mulla oli ohjaksissa Bella & Duo. Molemmille tuli radalta femmat. Ihan tyhmät sellaiset... Bellan kanssa tuli kosketus puomin kontaktin jälkeen ja Duoa en taas tukenut yhtään keinulla vaan se hyppäsi keinun alastulon. Mun olisi pitänyt vetää kädella, mutta kun se on niin hyvin tullut rajalle asti. Nyt vaan katsoin enkä vaatinut sitä. Tytöille peräkkäiset sijat Duo 8./30. ja Bella 9./30.

Vikana oli sitten vuorossa hyppyrata joka alkoi 45 minuuttia ennen arvioitua aikaa. Tällä radalla tuomarina toimi Luomala ja mulla oli mukana Duo ja Fyra. Kiva rata jossa oli muutama kämmäys paikka. Mun kämmit ei taas onnistunut niissä oikeissa paikoissa vaan jossain muualla. Duon rata oli tosi hyvä. Hypppäsi hyvin, onnistuin vain ottamaan kiellon tosi helpossa kohtaa kun mun kädet alkoi taas nousemaan kohti taivasta.Radalta tulokseksi vitonen. Fyran kanssa mua sitten ahdisti se mun Duon kanssa tehty typerä kielto joten meno oli aika  takkuista esteelle 7. asti. Sen jälkeen alkoi homma luistamaan ja saatiin tehtyä loppujen lopuksi ihan hyvä nolla. Fyralle sij. 4./26. etenemä 3,98 ja Duolle vitosella 11./26.

Bella-mummo  sij. 3./29.

Täytyy sanoa, että olen aikas tyytyväinen tulostasooni. Yleensä mulla on näissä kuuden startin "elänkokeissa" tullut 2-4 hyllyä. Nyt mulle tuli vaan yksi ja muutenkin tulostaso oli aika hyvä: kaksi nollaa, kolme vitosta ja yksi hylsy. Vitosen radat oli aika likimain nollia eikä Fyran hyllykään huono ollut. Hyvät kisat!. Bella sai taas uuden lahjakortin Ylökin kisoihin toivottavasti käytetään se neljän vuoden kuluessa

Illalla oltiin hieman ennen kuutta kotona. Sellainen yhdeksän tuntia vierähti reissussa. Hetki oltiin kotona ja lähdettin vielä Anoppilaan kyläilemään koko sakin voimin. Koirat oli ylllättäen taas aika innokkaita. Kummasti ne tietää mistä saa paljon makkaraa