Perjantaina tehtiin ravilenkkejä. Mulla jonkinlainen syndrooma noihin, onneksi voisi olla pahempiakin laatuja... Tein kahdessa erässä hieman yli puolen tunnin ravitukset ja sen jälkeen pakkailin lauantaita varten kassia valmiiksi.

Launtaina lähdettiin heti puoli ysin jälkeen kohti Helsinkiä ja Tuomarinkartanon Ryhmänäyttelyä. Mulla oli itse näyttelyyn ilmoitettu Fyra valioihin ja Duo veteraaneihin. Sain puhuttua itselleni seuralaiseksi Tolpan joka päätti lähteä katsomaan näyttelyjä 4 vuoden tauon jälkeen. Tolppa on viimeksi ollut kesäkuussa 2007 Tuurin näyttelyssä mukana, se viimeinen Duon näyttely valioluokassa. Mukaan otetttiin varmuuden vuoksi myös Bella-mummo turistikoiraksi. Kukaan ei olisi jaksanut niitää protestipissoja mitä se olisi tehnyt kun oltaisiin palattu kotiin. Lucas jäi siis viettämään laatuaikaa papan kanssa.

Matkalla satoi vettä lähes koko ajan. Mua hieman jännitti koski kyseessä oli Tuomarikartano ja nurmikenttä. Märkä nurmikko ja länderi ei välttämättä ole maailman paras yhdistelmä Saavuttiin paikalle juuri hyvin. Ranskanbulldogit olivat avoimen luokan narttujen kohdalla. Heti näkyi tuttujakin Kipan porukkaa ja Erna. Kamat kasaan ja kehän odottelua.

Ländereitä oli näyttelyyn ilmoitettu 6 kpl, 1 uros ja pentu sekä muut 4 oli narttuja. Tuomarina ländereillä toimi Kroatilainen Natasa Blanusa. Tuntematon tuomari ainakin minulle, tai en ainakaan muista koskaan olleeni.

Nopeasti tuntui aika menevän ja Fyra pääsi kehään. Se oli kyllä niin ihana Sitä on kyllä niin kiva esittää kun se oikeasti tykkää tosta hommasta. Mun mielestä sen näkee myös näistä allaolevista kuvista jotka on ottanut Taija Forsten. Suuri kiitos valokuvaamista! Nämä on aina positiivisia yllätyksiä kun joku heiluu kameran kanssa kehän laidalla.

Valioluokka Fyra & Roppa

Fyran kehän ajan Tolppa piti Duoa valmiina kehän laidalla. Se ei välttämättä ollut hyvä idea koska Duo kuumi tosi paljon Ensi kerralla se täytyy ottaa suoraan häkistä... Duo meni kehään 4 vuoden tauon jälkeen ja se kyllä näyttikin siltä. Ihan kuin jostain pysty pellosta revitty. Pitänee vissiin näyttää useamman näyttelyhihnaa kun kahdesti ja opetella liikkuminen myös kaikilla alustoilla. Duo meni kuin nelivetoinen putkikassi. Sain se lopulta ravaamaan, mutta oli se vaikeata. Treeniä lisää!. Pöydällä olo meni ihan kivasti, mutta kyllä sitäkin harjoitella. Hieman jännitti sitä. Mua niin hymyilytti kun Tuomari alkoi Duon pöydällä ollessa kehumaan Fyraa mulle. Selitti englanniksi kuinka kaunis se on ja hyvin rakentunut. Olin niin ylpeänä, että unohdin kokonaan Duon esittämisen ja kehumisen...

Olin hieman pihalla näiden uusien sääntöjen kanssa, mutta myös Duo sai erin ja SA sekä oli ROP-veteraani. Paras narttu kilpailussa mulla oli siis kaksi narttua ja minä olin yksin esittämässä. Ei auttanut muu kuin työntää Duo ja pari namia Tolpan käteen. Tolppa sai elämänsä ekan kerran tulla näyttelykehään esittämään Duoa Ihmettelin kun se ei tyrmännyt ideaa vaan kiltisti käveli kehään (eikä ilmeisesti saanut traumoja). Tolppa oli vaan hieman pihalla käskin vaan seisottamaan ja kävelemään perässä. No ei se sitä ainakaan raville saanut tai en ainakaan usko. Mun keskittyminen meni niin Fyraan etten ehtinyt paljoa Duoa taakse katsomaan.

PN-kehää

Niin siinä sitten kävi,että Duo sijoittui neljänneksi ja Fyra oli ensimmäinen eli PN-1! Päästiin vielä kiertämään kehää uudelleen ympäri kun valittiin ROtunsa Paras ja se oli Fyra!.


VSP Cello ROP Fyra

ROP-Veteraani Duo

Nice girl of excellent type, in excellent conditition. Excellent bone. Beatifull strong head. Excellent pigmentation. Correct earset. Nice neck & topline. Excellent front & well developed chest. Excellent angulation. Correct, typical movement. Correct tailset & carriage. Nice temperament.

ROP Fyra

Beautifull girl of excellent size & bone. Beatifull head of excellent proportions. Nice expression. Correct earset. Beautifull neck & topline. In all of her parts very close to the standard. In excellent condititon. Very beatifull, steady mover. Excellent tailset & carriage.

Kaikki kuvat ©  Taija Forsten

Olipas kiva nähdä pitkästä aikaa tuttuja länderinaamoja!. Juttua olisi varmasti riittänyt pidemmäksi ajaksi. Kotimatkalle lähdettiin puolen päivän jälkeen sillä emme jääneet ryhmiin. Käytiin vielä Jumbossa hieman kiertelemässä, mutta sieltä ei onneksi löytynyt yhtään mitään. Melkein ahdisti koko paikka kun siellä oli niin paljon ihmisiä ja älyttömän lämmintä.

Kotona meitä oli vastassa iloinen jellonapoika joka sai valtavia hepuleita. Oli vissiin nauttinut olostaan kun kukaan ei ollut kiusaamassa. Nopeasti ruokaa naamaan ja lenkille Johannan ja poikien kanssa Riihivalkamaan. Lenkki meni mainiosti, koirat rallitteli lähinnä Fyra ja Jacky. Fyralla oli koko rintapieli kokonaan voikukista keltainen Ainakin oli hauskaa!. Kiitos naapurikatulaisille!.