Sunnuntaina meidän piti kisata tyttöjen kanssa Salossa, mutta eipä me sitten päästy matkaan. Mulla oli ihan tajuttoman kipeä maha lauantaina, se kip alkoi jo Riihivalkaman lenkillä ja jatkui koko illan Yöllä alkoi ihan armoton päänsärky. En uskaltanut lähteä minnekkään kun en oikein tiennyt onko mulla a) migreeni vai b) vatsatauti jota on meillä töissä ollut viime viikolla. Jotenkin ajatus siitä, että kisapaikalla saattaa tulla tavaraa molemmista päistä ei kauheasti innostanut Otin jo aamuyöstä kaikenlaista nappia naamaan ja olo oli jo päivällä parempi. Ilmeisesti se oli sitten jotain migreeniä. Mulla on pari kertaa ollut jotain sen tyyppistä, onneksi niitä ei tule kauhean usein...

Iltapäivällä käytiin lenkkeilemässä Iiriksen ja poikien kanssa. Meillä oli oikea älämölö kerho. Kivasti alkaa siniset pojat jo haukkumaan kun ne näkee meidän auton. Tosin ne taitaa yhtyä haukkumiseen siinä vaiheessa kun mun koirat pitää ääntä. Koirat rallitteli pitkin poikin Syrjäharjua. Tykkään kovin tuosta lenkistä kun se on yli tunnin mittainen ja osamatkasta mennään hihnassa ja osa ilman. Fyra ja Milou keksi loppulenkistä uuden leikin: sen nimi oli raparalli. Ensin näytti tosi kivalta kun ne juoksi pitkin peltoa peräkanaa. Sitten vasta huomattiin että koko pelto oli kokonaan savea ja mutaa. Kiitos vesisateiden. Fyrasta tuli myös blue merle. Se niin kovin haluaa olla samanlainen poikien kanssa Pääasia on että koirilla on kivaa!. Tosin olisi ollut hauska ottaa kuva koirista ennen lenkkiä ja jälkeen lenkin... Kiitos juttuseurasta Iirikselle ja pojille omien koirien juoksuttamisesta.

Lenkin jälkeen mun oli pakko heittää Lucas pesuun, koska se oli ihan mutainen ja se oli myöskin jäänyt pari kertaa Fyran pissasuihkun alle. Äijä on kyllä niin tampio: haistelee maata eikä yhtään huomaa jos joku käy kusemassa päälle Siinä samassa föönauksessa, parturoin Mummokoiran pään ja otin mahavillat sekä kyljet alas. Bella näyttää ihan Taru Sormusten herran Klonkulta... Bella on persoonallinen... Illalla tein vielä kevyet ravilenkit tyttöjen kanssa mentiin aika rauhallista tahtia kun mun päässä hieman pyöri.

Maanantaina käytiin dogitiimin tokossa. Teemana oli häiriötreeni. Tehtiin seuraamista  merkkien, pallon, ruokakupin ja noutokapulan seassa. Fyralle seuraaminen pallon ja kapulan ohitse oli pahin, mutta hyvin me selvittiin!. Muutama toisto lisää ja häiriötä lisättiin. Anu kulki vierellä ja vaihteli rytmiä sekä antoi käskyä ja heitteli palloa nenän edessä ja ohitse. Fyra keskittyi ihan kympillä. Ei mitään ongelmaa Toisena kokeiltiin liikkeestä maahanmenoa kaikkien harveleiden keskellä. Se oli sitten meille vaikeampaa, mutta toisella kertaa se jo onnistui. Ekalla kerralla Fyra hieman ihmetteli tavaran paljoutta Tehtiin myös häirittyjä kaukoja. Anu yritti kyllä kaikkensa, kulki takana ja vingutti lelua sekä heitteli lelua. Fyra ei reagoinut ollenkaan Olin tosi yllättynyt miten hyvä keskittymiskyky sillä on. Olisin luullut että se olisi singonnut kaikkialle. Hyvä Manki!. Lopuksi otettiin vielä parin minuutin paikallaolo joka sujui hyvin. Sen jälkeen vauhdikas ja iloinen luoksetulo. Oli kivat treenit ja aurinkoinen ilma, kiitos Anulle!.

Kotona treenasin vielä näyttelyjuttuja Duon kanssa. Treenatan nyt ravaamista käskyn alla ja ilman hihnaa. Maassa on tällä hetkellä alusta kiintopisteenä. Yritän opettaa katsomaan suoraa eteen eikä mua. Näyttää ainakin hyvältä tässä vaiheessa, mutta mun pitää vielä miettiä tuota käsky sanaa voiko se olla sama kuin ravilenkeillä eli pelkkä ravi?. Eihän se kyllä silloinkaan katso mua vaan menee suoraan eteenpäin. Kaikesta saa vaikeata kun miettii liikaa...