Tiistaina käytiin heti aamutuimaan mäkikävelemässä läheissä montussa aamulenki yhteydessä. Sen jälkeen kikkailtiin vielä pihalla keppien kanssa. Töiden jälkeen mentiin tokoilemaan Feeniksille jossa Fyran lisäksi oli paikalla Jacky ja Ruu. Saatiin pientä häiriötä kun toisessa päässä kenttää oli jalistreenit ja pari muuta pikku poikaa potki jalkapalloa meidän vieressä seinän kautta. Otettiin kaksi paikallamakuuta, pidempi ja lyhyempi. Pidemmän ajan n. 2min 15 sek otin hieman lyhyemmältä matkalta. Fyra oli koko ajan tosi rauhallinen ja seurasi vain minua. Viereinen koira nousi istumaan, mutta Fyra pysyi makaamassa. Kävin palkkaamassa tästä. Lyhkäsen ajan n. 45 sek otin pidemmältä matkalta ja vapautin lelulle suoraan eteen. Oli hyvä!. Selvästi alkaa kehittymään

Fyran kanssa treenattiin merkkiä ja sen taakse pysähtymistä. Muisti tosi hyvin jutun idean vaikka ei olla koko talvena sitä tehty. Lisäksi otettiin liikkeestä seisomista takapalkalla ja lopuksi tolpan kiertoa lelupalkalla. Fyran uusi käyttämätön jäniksennahka oli tosi kiva ainakin Mankeroisen mielestä. Munkin mielestä se oli kiva koska siinä olipitkä köysi perässä niin saatiin paremmin taisteltua. Fyralla oli koko treenien ajan tosi hyvä vire päällä. Tykkäsin Treenien jälkeen tein Fyran kanssa 45 minuutin ravilenkin Viksbergissä ja Bellan & Duon kanssa samanmittaisen ravilenkin Kuustossa. Hieman vaihtelua maisemiin.

Keskiviikkona oli koirien huilipäivä. Torstaina mulla oli vapaata joten aamusella tehtiin puolentoista tunnin lenkki ja treenailtiin jälleen keppikuvioita takapihalla. Niiden kanssa on kyllä kiva kikkailla En tiedä onko niistä mitään hyötyä, mutta ainakin vaihtelua meille. Iltapäivällä lähdettiin Halikkoon tapaamaan Leena Piiraa.Mulla oli käsittelyajat varattu kaikille koirille. Ensin hoidin pari työasiaa Salon YA:ssa ennen kuin mentiin Leenan vastaanotolle.Fyran ja Duon viime kerta oli helmikuussa ja Bellan & Lucaksen joulukuussa.

Bella aloitti mun koirista ja se oli aika pahasti jumissa Mummossa ei ole yleensä ollut mitään vikaa ja nyt sen selkäranka oli ihan mutkalla vasemmalle. Se selittää sen viime aikaiset "levottomat jalat" iltaisin. On vaihdellut paljon nukkumispaikkaa ja samalla hieman örissyt menessään. Mummo kaatui pari kertaa tosi pahasti tässä kuussa. Latttarin lenkillä se juoksi Fyran perässä ja kaatui omiin jalkoihinsa. Teki mahtavat kuperkeikat selänkautta. Juuri tuollaisista menee ranka mutkalle. Käsittelyn jälkeen ranka oli parempi, mutta köyristi edelleen selkää. Hoidoksi BOT. Duo oli aika hyvässä kunnossa tosin sen kyljet oli taas tosi kireät. En ymmärrä miten ne menee aina niin jumiin. Toivottovasti Tanja löytäisi kesäkuun alussa syyn (jos johtuu esim. sisäelimistä). Bellalle & Duolle myös parin viikon nokkoskuuri aineenvaihdunnan lisäämiseksi. Fyra oli hyvässä kunnossa siitä ei löytynyt mitään suurempaa ihmeellisyyttä, takajaloissa oli pientä kireyttä pupujahdeista Lucas sai kehuja hoikentuneesta vyötäröstä Pojalla oli Si-nivel jumissa ja pieni miäs oli muutenkin koko käsitttelyn ajana aika levoton miäs. Ei meinannut millään keskittyä hoitoon vaan olisi puuhannut omiaan (sijaistoimintoa?).

Perjantaina menin töiden jälkeen Pukon kentälle kuuntelemaan Vuorelan Lotan kontaktikoulutusta. Luennossa ei sinäänsä tullut mitään uutta. Tuli ainakin olo, että olen jotain opettanut oikein Mukavasti kuitenkin on aina kiva kerrata asioita ja verestää muistia. Koulutuksen jälkeen tein kevyet tokoilut Fyran kanssa. Hirveästi en tehnyt koska edellisenä päivänä oli ollut Piiran käsittely. Paikallamakuut jätin suosiolla väliin. Fyra teki hyppyä. Se oli hyvä, vaikka ei ollut estettä nähnyt syksyn jälkeen. Ongelmana on nyt se, että ennakoi kovasti. Täytyy nyt palkata pysymistä ja rauhassa odotella. Muuten liike sujuu hyvin. Lisäksi tein kontaktikävelyä sekä "paskajäykkää"perusasentoa.

Viikonloppu meni töiden merkeissä päivystyksessä. Lauantaina tehtiin jälleen heti aamusta pitkä aamulenkki ja treenailtiin avokulmia takapihan kepeillä. Fyra on kyllä näissä aika mainio!. Mummo on hyvä kakkonen, mutta Duon tekniikassa on parantamisen varaa eniten. Lisäksi treenasin päällejuoksua sekä persjättöä keppien lopussa. Lucaskin pääsi tekemään kepit pitkästä aikaan (pari kertaa ottanut viime vuonna). Äijä yllätti totaalisesti koska osasi vielä pujotella Lisäksi tein paikallamakuun Lucaksen ja Fyran kanssa. Molemmat ok. Töiden jälkeen mentiin Tolpan kanssa Elonkiertoon kävelylle. Siellä oli tosi rauhallista, ei mikään ihme kun kyseessä oli vappuaatto ja vielä alkuilta. Saatiin ihan rauhassa lenkkeillä. Koirilla riitti virtaa ja Manki leikki koko lenkin ajan Ossi-Oravan kanssa (pehmolelu). Otti omia spurtteja pitkin matkaa, hassu otus

Tänään sunnuntaina herättiin aikaisin ja saatiintehdä pitkä aamulenkki ihan rauhassa. Koska mulla oli niin hyvin aikaa ennen töihin menoa niin kävin aksakentällä tekemässä hyppyjumpat ja keinun tömähdys treenit. Molemmat sujuivat hyvin. Pientä haparointia oli alussa Bellan & Duon kanssa. Menivät todella etupainotteisesti, mutta korjasivat hyvin muutaman toiston jälkeen. Eipä olla hyppyjumppaa kauheasti tehty tänä keväänä, olisiko tämä ollut toinen kerta?. Hyvää muistutusta ennen Vapun hyppykoulua.

Töiden jälkeen käväisin kummipojan 7-vuotissynttäreillä ja sen jälkeen oli hyvä tehdä täydellä vatsalla ravilenkit Fyran ja Bellan & Duon kanssa. Mua jotenkin huvitti lenkillä miten koirat muuttuu vanhemmiten. Bella & Duo oli nuorina likkoina kovia pupujen jahtaajia kuten Fyra puhkuu nyt niiden perään. Ravilenkillä pomppi isokokoinen jänö 5 metrin päästä tien poikki, molemmat tytöt B & D jatkoivat ravaamista eivätkä edes vilkaisseet jänöä. Vaan kulkivat kuin ne puput tulisivat aina vierellä. Fyra olisi siinä vaiheessa jo kiskaissut perään. Niin ne viisastuu vanhetessaan tai sitten laiskistuu