Alkuviikko meni aksan parissa. Käytiin pomppimassa maanantaina, tiistaina ja keskiviikkona. Fyra oli kaikissa kolmessa, Duo kahdessa ja Bella-Mummo yhden kerran. Maanantaina lähdettiin heti mun töiden jälkeen kohti Turkua Hitti-Areenalle. Käytiin hakemassa Johanna ja Jacky mukaan reissuun. Jacky, Fyra & Duo oli takaluukussa ja Bella-turisti takapenkillä häkissä. Menomatkalla Fyra & Jacky yrittivät hieman pussailla ja Duo oli sitä mieltä ettei sellainen ole soveliasta.

Itse Hittiksellä meitä oli vastassa Elina ja piiitkä vaikea rata. Oli kyllä tosi kuuma ilma, mutta hyvin koirat jaksoi silti tehdä hommia. Fyra teki rataa ensin ja se oli aika haastava. Mun valssit oli myöhässä, mutta kun ne saatiin kohdilleen niin oli se aika maketa menoa. Kauhealla vauhdilla ilmaan mitään varmisteluja, välillä en edes tiennyt missä mun koira on ja onko se mennyt edes kaikkia esteitä. Makeeta Duo pääsi lopuksi hetkeksi aksaamaan ja sen kanssa rata meni myös ihan kivasti. Mun pitäisi nyt vahvistaa noita "seinääpäin" keinuja itsenäisemmäksi sekä miettiä sitä mun ohjausta ja niitä linjoja, aina oltava 1-2 estettä edellä. Bella pääsi Jackyn ollessa radalla tekemään pikku puomia ja aata. Mummo oli hyvin tärkeänä!. Paluumatkalla ei kuulunut enää yhtään vastalausetta Duon osalta, taisi molemmat tytöt olla karhun kainalossa Sellainen lähemmäs kuuden tunnin reissu siitä sitten tuli kun käveli vielä kotona lenkin. Huh!.

Tiistaina käytiin aamulla jo pitkällä lenkillä sekä mäkikävelemässä. Illalla Tolppa toi Fyran töihin ja me lähdetiin siitä suoraan Somerolle aksaamaan. Käytiin tutkimassa miltä näyttää Klosnereiden paimenkoulu Fyra ei kuitenkaan päässyt paimentamaan vaan kokeili aksaa Aneten opissa. Ihan kokeilu mielessä käydään pari kertaa Somerolla aksailmessa kun matka sinne ei ole niin kauhean pitkä (25min). Ilma oli kyllä tosi kuuma, aurinko porotti suoraan kentälle. Anetella oli suunniteltuna sellainen hieman yli 20 esteen rata jossa sai tehdä tekniikkaa. Fyra kulki lämmöstä huolimatta hyvin, mutta mattopintaiset kontaktit olivat hieman hitaat. Parini kuitenkin koko ajan kun otettiin toistoja. Luulen, että suurin ihmetys oli sorapohja ja mattokontaktit. Yleensä mattopintaisia ollaan otettu keinonurmella tai matolla. Päästiin rata kolme kertaa läpi ja kokeilin paria eri tekniikkaa muutamaan kohtaan. Ihan kivaa, toivotaan että ensi kerralla on viileämpi ilma!.

Keskiviikkona oli vuorossa omat aksat. Käytiin ensin Iiriksen ja poikien kanssa tunnin "lämmittelylenkillä" Paavolan metsässä. Siellä metsässä oli ihan viileätä, tosin joku oli taas turmellut meidän reittiä Lucas teki tapansa mukaan isoja mutakylpyjä... Se oli taas yltä päältä ihan kurassa. Jostain kumman syystä koirat oli paljon rauhallisempia lenkillä. Kenttä oli onneksi puoliksi varjossa ja menin treenien aikana kokonaan varjoon. Iiris oli radantuojana ja meillä oli ihan haastellinen rata. Se oli 20 estettä pitkä jossa piti mm. leijeröidä puomi. Koira meni lähes suoran putken puomin alta ja sen piti suorittaa toisella puolella olevat kepit itsenäisesti kun ohjaaja jäi puomin toiselle puolelle. Olin niin tyytyväinen kun Fyra osasi tämän heti, Bella & Duo tarvitsivat yhden toiston. Muuten radan oli nättejä ja mulle jäi tosi hyvä mieli!. Duo veti ittensä ihan piippuun kun se meni taas kuin höyryveturi. Tanjan käsittely teki ilmeisesti tosi hyvää... Keppien pujottelukin parantui ja Duosta tuli "joustavampi". Mummo koira oli ihan höperö Se meni lähdössä heti ihan hassusti. Edessä suoraan hyppy ja Mummo kaartaa oikealle "vauvarenkaalle" joka on siis pelkkä autonrengas maassa pystysä ja hyppäsi sen!. Siis ei me olla sitä otettu ikinä Mummo on kyllä niin hassu ettei sille voi muuta kuin nauraa...

Torstai oli vapaapäivä tai sanan "vapaa" voi laittaa lainausmerkkeihin jo heti kättelyssä. Aamulla kello soi jo ennen kuutta. Koirat lenkille ja sieltä sitten aamupalan jälkeen koko sakki autoon ja lähdettiin moikkaamaan Leena Piiraa Halikkoon. Saavuttiin sovitusti hieman etukäteen sillä mulla oli kolmelle koiralle aika, mutta sovittiin että Lucaskin käsitellään tällä kertaa uudelleen. Aloitettiin Mummo koirasta jolla oli lukon alkua S1-nivelessä vasemmalla puolella. Bellalla on viime aikoina ollut paljon pissaongelmia (juo vettä ja pissaa sohvat...) joten saatiin neuvoksi kokeilla karpalojauhetta tai c-vitamiinia joka happamoittasi virtsaa. Bella kun on aina juonut itsensä kylläiseksi. Eikä sekään ole helteellä hyvä juttu jos juo vettä liikaa. Muuten Mummo oli mainiossa kunnossa. Duolla oli pientä jumia rintarangassa, mutta kyljissä ei ollut mitään vaivaa Katsotaan pysyykö tämä näin vain tuleeko muuttumaan... Fyra oli hyvässä kunnossa pientä kireyttä toisessa takajalassa, mutta muuten ok. Fyra heittäytyi heti kyljelteen kun tuli häkistä ulos  Tiesi hyvin tarkkaan mitä tuleman pitää. Poika osasi käyttäytyä erinomaisesti. Suurta hämmennystä aiheutti se, että Lucas heittäytyi ensimmäistä kertaa itse vaikealle kyljelle. Se oikea kylki mikä me aina käsitellään vikana ja "huijataan" Lucasta menemään sille. Nyt se heittäytyi itse makuulle. Lucaksella oli pientä jumittumaa munuaisten päällä ja sen juomiseen tulisi kiinnittää huomiota. Lucaksen tulisi juoda enemmän lisäksi sille tulisi käyttää rentoutumisen kannalta BOT-takkia. En sitä ole pojalla kauheasti käyttänyt kun se ei kauheasti pidä pukemisesta, mutta tykkää kuitenkin takeista...

Olin Iltapäivällä jo kahdentoista jälkeen kotona ja päätin sitten hetken huilimisen jälkeen lähteä mattopyykille Lamminrantaan. Pesin kaikki matot ja vielä takaluukun koirapeitteet, hyvä minä! Tämäkin työ tehtynä ennen kesälomaa samaten kuin ikkunoiden pesu, en muista olenko ikinä pessyt jo kesäkuussa mattoja?. No ne laitetaan vasta elokuussa takaisin. Nautitaan hetki matottomista lattioista. Koska mulla oli rutkasti energiaa siivosin vielä koko huushollin ja illalla kävin vielä kuntoilemassa. On se hyvä kun koirat ei voi liikkua käsittelyn jälkeen, mutta itse menee kuin tuulispää!.