Keskikesän juhla meni meidän osalta aika rennoissa merkeissä. Perjantaina apteekki oli auki kolme tuntia joten ilmoitin itseni vapaaehtoiseksi työntekijäksi. Iltapäivällä lähdettiin sitten tyttöjen kanssa ajelemaan kohti Tuorlaa ja juhannus agilitykilpailuja. Meillä on ko. karkeloista ollut muutaman vuoden tauko. Ollaan aiemmin osallistuttu vuonna 2007 ja 2008. Kiva paikka ja oikein mukava tunnelma & rentoa meininkiä

3-luokille oli tarjolla kaksi starttia agirata ja hyppyrata. Kun kaikki kolme tyttöä oli ilmoitettu kilpailuihin niin tämä tiesi sen että minä saan juosta 3 starttia/luokka. Oikein mainio kuntotesti jota en ole kauheasti harrastanut muuten, kaksi kertaa aiemmin?.

Ensin meillä oli vuorossa Anne Saviojan hyppyrata, koska luokassa oli 60 kisaajaa niin sain tyttöjen välillä ihan kivasti väliä. Annella oli kiva rata ja ihanneajatkin oli ihan ok. Ihanneaikaan pääsi muistaakseni 3,6 metrin etenemällä. Mulla oli ensimmäisenä vuorossa Fyra. Fyra otti taas ihan hirveästi kierroksia. Nämä kierrokset oli taas sellaisia negatiivisia. Oli kuin kuumakalle, räyhäsi ja rätkötti. Starttiin sentään vähn rauhoittui. Rata oli ihan nätti ja ok, mutta ihan ei ollut sellaista parasta virettä mitä on ollut. Ihanneaika alittui melkein -10 ja etenemä oli 4,53m/s. Sillä sijoittui sijalle 12./60. Duo pääsi keskimmäisenä starttiin ja se sitten oli taas perinteinen Duudson... Otin 2. esteellä pakkovalssilla vastaan ja huomasin koiran olevan jo kädessä kun merkkasin estettä. Varasti, perkule! Jatkettiin siitä huolimatta rataa ja se oli aika kaoottinen. Putkesta Duo kääntyi takaisin kun luuli ilmeisesi mun menevän eri suuntaan siitä vitonen ja vielä yksi kielto ennen keppejä. Tulokseksi siis radalta 10 ja aika alittui kuitenkin lähemmäs -6s ja etenemä 4,08m/s... Bella-mummo koira pääsi vikana baanalle. Mua niin nauratti ja samalla itketti kuinka täpinöissään se oli. Häntä heilui ja korvat oli kuin propellit päässä sekä silmät nauroi, Mummo Mummon kanssa sain tehtyä onnistuneen pakkovalssin heti alussa!. Mummo ei todellakaan osaa mitään hienouksia, mutta hyvin se pysyi lähdössä sen aikaa kun menin 2. esteelle vastaanottamaan. Mummo yritti 4. esteellä putkeen mentäessä mennä numerolapusta sisälle. Siinä kului ihan kivasti aikaa kun Mummo yritti väkisin vääntää siitä sisälle. Saatiin kuitenkin radalta nolla ja aika alittui jonkunlähemmäs  -8s, etenemän ollessa jotain 4,33m/s eli hyvä Bellan hyppyradaksi putken episodista huolimatta. Bellalle sija 15./60.

Aika nopeasti ratojen jälkeen saatiin mennä pienelle kävelylle ja odottamaan agiradan tutustumiseen pääsyä. Kisat käytiin kahdella kentällä, sai koko ajan olla tarkkana koska oma tutustuminen on. Agiradalla tuomarina oli Minna Räsänen. Hänen radoilla en kauheasti ole käynyt, kerran vuoden 2008 SM-kilpailuissa muistaakseni. Rata oli mulle tosi vaikea. Liikaa pyöritystä joihin en keksinyt oikein mitään sulavaa ohjausta. Koko ajan meni koiralta vauhti pois. Fyra pääsi ekana ja se rata oli tosi tahmeaa hylsyyn asti. Fyra otti yhden hypyn vääriinpäin, sen jälkeen mentiin rata vauhdikkaasti loppuun. Duon rata oli asteen verran parempi. Tosin me saatiin  keppien pujotteluvirhe kun Duo aloitti 2. välistä kepit (ohjaaja töpeksi) ja sitten ennakoin liikaa Fyran hylsy kohtaa joten Duo otti sitten kiellon. Muuten rata oli jo aika sujuvaa menoa. Rata meni hyllyksi tokalla vikalla hypyllä kun en tehnyt takaakiertoa. Viimeisenä radalle pääsi Bella. Bella oli ihan mahtimummo!. Sairaan upea ja hyvä rata joka onnistui kokonaisuudessaan todella hyvin. Ei yhtään virhettä, paitsi... Bella hyppäsi pituuden vinosti eli yksi kulmatolppa jäi sivusta väliin. Tämän vuoksi hieno nollarata oli hylly... Mummo tietty (ja minä myös) oli maalissa nollan arvoinen koira, vaikka tulos ei sitä taululla ollut Rata oli ilmeisesti aika vaikea koska 60. koirasta taisi alle 10 saada nollatuloksen.

Tuorlasta lähdettiin ysin jälkeen ajelemaan kotiakohden. Rauhallista oli siinä vaiheessa jo juhannusliikenne teillä. Hyvät kisat ja rento jussifiilis!. Saatiin sitten ekat nollat ensi vuodelle kasaan, jospa vielä muutama saataisiin ennen ensi vuoden SM-kisoja

Alla vielä muutama Sirpa Saaren ottama valokuva Fyrasta jussikisojen hyppyradalta.

Kuvat ©  Sirpa Saari

Lauantaina ja Sunnuntaina käytiin kyläilemässä ja aksailemassa kentällä. Tehtiin hyppyjumppaa sekä erilaisia ohjausversioiden kokeiluja teemana: R&R!. Tulosta (?) on ehkä havaittavissa sen verran, että Fyra kuumeni ensimmäisen kerran sen verran että nappasi mua kädestä takin lävitse. Duon kanssahan tämä on ihan normaalia aksaa... Kivaa kun ei ollut minnekkään kiire eikä kummoisempaa ohjelmaa. Kiitos vaan kaikille meidän Jussiin viettoon osallistuneille!.

Sunnuntai iltapäivänä tehtiin vielä Iiriksen ja poikien kanssa lenkki Mustialaan. Äijät kävi samalla hieman järvessä kahlailemassa, Lucas oli siellä varmaan seissyt loppuillan. Tosin pieni miäs taisi käydä myös hajusta päätellen jossain paskaojassakin. Lämpimässä autossa haisi mukavasti lehmänpaskan hajuinen sängynlämmittäjä Parkkiksella tehtiin vielä KO-treenit Fyralla ja Nemolla 3 min paikalla makuu (eka toukokuun kisojen jälkeen) sekä otettiin seuraamista käskytettynä sekä ruutua jossa Iiris palkkasi alustan painamisesta. Lopuksi Fyra sai katsella Miloun touhuja ja sen jälkeen vauhdikas luoksetulo. Kyllä se jonkin verran patoaa, vaikka istuu/makaa ihan hiljaa paikallaan tolpassa kiinni. Koulutytöt ei hauku eikä riuhdo... Tästä voisi ottaa mallia Bella & Duo.

Iltalenkki tehtiin hieman erilaisissa maisemmissa Aulangon golfkentän läheisyydessä. Toimitettiin muutama rakennuspaperi Hämeenlinnaan ja mentiin iltalenkille Aulangolle. Siellä oli tosi kaunista! Ihan sielu lepäsi, vaikka kerran joku huusi Fore! minä kyllä kuulin Ford! ja ihmettelin miksi se autoa huutaa... Hyvä etten saanut pallosta päähän...

Fyra ei ole vielä ymmärtänyt kuopan kaivamisen iloja