Tiistaina mulla oli vapaapäivä. Olin kyllä niin sen tarpeessa, jotenkin tälläin kesällä kaipaa enemmän vapaata. Kummallista?. Käytiin heti aamutuimaan mäkikävelemässä läheisessä soramontussa. Taidettiin tyttöjen kanssa kivuta mäki neljä kertaa ja Lucas kiipesi vain kerran Tosin se olisi kovasti halunnut enemmän, mutta jotenkin olen sen kanssa tooosi varovainen. Pitkän aamulenkin jälkeen, omia asioita hoitamaan kaupungille. Iltapäivällä tehtiin vielä koirien kanssa iltapäivälenkki niin että veljenpojat tuli pyörillä mukaan. Käytiin tutkimassa tontin kaadettuja puita.

Iltapäivällä lähdettiin Siuontioon. Hypättiin Fyran kanssa Anjan autoon jossa oli myös Johanna & Jacky ja tietty myös Jaffi. Fyra oli hieman ihmeissään kun ensin mentiin Johannan pihalle ja sinne tuli vielä Anjakin. Ei meinannut pieni länderi ymmärtää kuinka kaikki voi olla samassa paikkaa?. Suurin ihmetys Mankeroisen mielestä oli varmaan siinä vaiheessa kun hän ei päässyt Jackyn kanssa peuhaamaan takaluukkuun vaan joutui häkissä takapenkille. Käytiin Vappu Alatalon hyppykoulutuksessa kurssia oli suunniteltu jo syksyksi, mutta päädyttiin lopulta kevät/kesään. Tarkoituksena olisi käydä Siuntiossa kolme kertaa hyppykoulutuksen merkeissä.

Ensiksi meillä oli tunnin pituinen luento. Koirat saivat makoilla sen ajan meidän vieressä pihalla. Nätisti ne odottivat, vaikka eivät häkeissä olleet. Fyra lähinnä keskittyi nurmikolla kierimiseen sekä kävi aina välillä pusuttamassa Jackyä. Koirien lämppäämisen jälkeen aloitettiin varsinaiset hyppelyt. Ensin katsottiin korkeushyppyä yhdellä hypyllä ja sen jälkeen okserilla ilman vauhtia. Lopuksi tehtiin vielä 5 hypyn hyppysarjaa. Aluksi kokeilin namipalkkaa kun olen sitä käyttänyt hyppyjumpissa. Vaihdoin kuitenkin kettuun ja vire nousi heti. Namilla Fyra oli lievästi etupainoinen, mutta lelulla se ongelma katosi kokonaan. Olin tosi tyytyväinen kun Fyra jaksoi niin hyvin tehdä hommia lämpimästä ilmasta huolimatta. Fyran hyppytekniikka oi hyvä. Ainakaan vielä siitä ei löytynyt mitään pahaa sanottavaa. Fyra osaa hypätä ja ponnistaa hyvin sekä siirtää voimaa etuosasta takaosaan. Kotiläksyksi saatiin hyppyjumppa jossa kehitetään vielä enemmän voimansiirtoa. Fyran lihaksistossa eikä syvissä lihaksissa ei ollut moitittavaa. Joten jatkamme sammalla mallilla Illalla oltiin hieman ennen 22 jälkeen kotona. Nilkat ja koko keho oli täynnä Siuntion äkäisiä hyttysiä joita oli ainakin miljoona Kiitos Anja ja Johanna!.

Keskiviikkona oli taas oikea hulinapäivä töissä. Illalla otettiin sitten ihan rennosti. Kävin iltasella Fyran ja Duon kanssa tunnin juoksulenkilllä. Loppuosassa vaihtelin tempoja, tein kovia kiihdytyksiä ja palautteluja. Kiihdytyksiä tein myös ylämäkeen, haluaisin itselleni vielä lisää räjähtävää voimaa. Juoksulenkin jälkeen tein vielä kevyemmät ravilenkit kahdessa erässä johon pääsi myös Bella mukaan.

Torstaina olu vapaapäivä tai harraste työpäivä. Pussikoirat järjesti kahden startin kisat Talsoilan kentällä 1-2-luokille. Siellä tuli hilluta koko aamu- ja iltapäivä. Tolppakin oli valjastettu toimintaan mukaan buffan merkeissä. Kummallista kuinka voi polttaa itsensä, vaikka ei tunne että on lämmin?. Päivä oli aurinkoinen ja tuulinen. Tunnelma kisoissa oli erinomainen ja homma pelasi hyvin. Seurakamut tekivät hyviä tuloksia mm. Jackylle kaksi Luvaa ja Rokalle vitosella voitto Kisojen jälkeen koirat lenkille ja sen jälkeen mentiin Fyran & Duon kanssa Tanja Kotin käsittelyyn.

Fyra pääsi ensin käsittelyyn. Se otti kaiken taas niin lungisti. Tanja totesi, että häntä on vissiin hieman käsitelty. Fyrassa ei ollut mitään suurempaa ongelmaa. Pientä kireyttä etuosassa ja vasemmalla puolella lantiossa. Sisuskalut ok. Duolle tehtiin perusteellinen sisäelinhoito ensimmäistä kertaa. Viime kerralla kun olin Tanjalla (Fyra helmikuussa) kyselin voiko koiraa jolta on syöpäpoistettu tehdä tälläistä hoitoa. Vastaus oli kyllä ja se olisi muutenkin erittäin hyvä asia. Duon sisuskalut oli aikamoisessa tilassa Kaikki alkoi jo päänupista joka oli aivan jumissa, sitä ei meinattu saada ollenkaan auki. Munuaiset ja virtsarakko olivat kipeät, mutta pahimmassa jamassa oli sydän ja keuhkot. Duo oli kuin kuuma kivi Tanjan käsittelyssä niin kovin se hehku lämpöä kun aineenvaihdunta lähti liikkeelle. Sydän oli kuulma ihan muljahtanut käsittelyssä. Kylkien ainaiseen jumitukseen löytyi syy keuhkoista jotka olivat pahassa kunnossa. Tanja puhui ettei koskaan ole tuntenut sellaista rusahtelua keuhkojen käsittelyssä. Duon hengityskapasiteetti on ollut huono. Tanja myöskin totesi, että Duo ei taida paljoa näyttää kipuansa. Sitä se ei tee ikinä, menee vaikka pää neljäntenä jalkana viimeiseen asti... Käsittelyn aikana muisteltiin taas vanhoja aikoja ja minä jopa yllätyin omasta muististani. Muistan hyvin tarkasti vielä jotain alkuaikojen kisoja ja tuloksia jotka eivät edes liity minuun. Hassua Tanja on kyllä tosi mukava ja hyvä käsittelemään koiria. Tykkään kovin, tukee hyvin Piiran tekemiä hoitoja.