Jussia vietin hieman pidempään sillä olin vielä maanantain ja tiistain vapaalla. Luksusta kun oli 4 vapaata putkeen. Tuli taas suunniteltua ja tehtyä kaikenlaista ohjelmaa. Alkuviikon projekti oli puupinojen kasaus ja sitä projektia riittää. Ei riittänyt maalta tuodut aluspuut ja niitä saatiin  hakea vielä lisää. Onneksi mulla oli maailman ahkerimmat apupojat Aamulla menin porukoille ja siellä mun apulaiset oli jo työhaalarit päällä työn touhussa Tekivät kovasti hommia lakisääteiseen ruokataukoon asti jonka jälkeen vapautin pojat tehtävästä. Eihän alle kouluikäiset voi tehdä töitä enempää kuin kolme tuntia... Näillä puilla luulisi takan lämpenevän ainakin seuraavat kaksi vuotta.

Iltapäivällä mentiin Iiriksen ja poikien kanssa lenkille Hunnarille. Tehtiin mäkikävelyt mäessä ja sen jälkeen käveltiin tunnin lenkki. Pojat kävi hieman kahlailemassa mäkilammilla. Lucas olisi varmaan jäänyt sinne seisoskelemaan pidemmäksikin ajaksi. Metsässä oli ihanan viileätä, mutta auringossa oli aika lämmintä. Tykkään silti Kiitos kavereille!. Lenkin jälkeen heitin ylimääräiset koirat porukoille ja mentiin Dogitiimin kurssille tokoilemaan. Aluksi otettiin hyppyä. Tehtiin se ensin alokasluokan liikkeenä ja sen jälkeen ns. leluhyppynä. Fyra haki hypyn takaa ketun ja toi sen takaisin. Ihan kivaa vaihtelua. Häiriöluoksetuloa tehtiin niin, että 4 koiraa istui rivissä ja niitä kutsuttiin vuorotellen. Fyra istui nätisti paikallaan ja pysyi hyvin. Hieman vahvistin toisten luoksetulon yhteydessä omalla käskyllä. Oman vuoronkohdalla Fyra tuli heti vauhdikkaasti, hyvä niin!. Loppuun otettiin paikallamakuu. Asfaltti tuntui lämpöiseltä jonka vuoksi Fyra oli hieman levoton. Täytyy siis treenata erilaisilla alustoilla. Kävin Fyran palkkaamassa kerran kun reunimmainen koira lähti liikkeelle. Pysyi hyvin!

Tokoilujen jälkeen heitin Lucaksen pesulle ja samalla föönasin sen. Pojan korvasta löytyi pieni punkki Ällöttäviä otuksia. Se oli onneksi niin pieni ettei ollut varmaan vielä edes imenyt verta. Tytöillä suojat on käytössä, mutta Lucakselle en laittanut kun suunnittelin sen pesemistä. Punkkiaineiden teho menee kun koira pestään shampoolla. Illalla käytiin vielä Minnan ja poikien kanssa Elonkierrossa lenkillä. Treenattiin koirien kanssa hieman näyttelyjuttuja, tulevia reissuja varten. Tosin osa meidän ajasta taisi mennä näyttelyhihnojen vertailuun   Minna treenaili tyttöjen kanssa ja minä testailin poikia. Homma toimi ihan kivasti ja luulen että paranee vaan sitten oikeissa näyttelyissä. Lähdettiin vielä pitkälle iltalenkille Elonkiertoon ihanassa auringonlaskussa. Tehtiin mulle uusi reitti jota en ole koskaan aiemmin kävellyt. Koirat sai juosta vapaana ja me saatiin rauhassa juoruta. Tosin yksi ihmeellinen suipponokka lintu vainosi meitä pitkin tovin, en ymmärrä mikä sen ongelma oli?. Lintua en kyllä tunnistanut... Kiitos Minnalle!.

Tiistaina otettiin hieman rennommin, juoksin asioilla ja hoitamassa kaikenlaista paperia. Iltapäivällä lähdettiin Fyran kanssa Siuntioon Vappu Alatalon viimeiselle hyppykurssille. Tehtiin kääntymistä ja korkeuden arvioimista. Kääntyminen oli hyvää, mutta Fyran mielestä se oli tosi tylsää treenattavaa. Sen sijaan korkeuden arviointi oli tosi kivaa!. Fyra olikin aika mainio heinäsirkka Rima nostettiin 50cm asti ja saatiin lupa pitää sillä korkeudella silloin tällöin yhtä rimaa treeneissä. Hyppytyyli on hyvä ja Fyra osaa hyvin arvioida korkeuden. Fyra (ja länderit yleensä) ovat Vapun mukaan kuin heinäsirkkoja. Pitkät jalat joissa on hyvät kulmaukset sekä valtava ponnistusvoima. Sen vuoksi perä saattaa hypyssä nousta välillä todella korkealle koska koira on kuitenkin rakenteeltaan kevyt. Olen tämän huomannut Fyrassa aiemmin kun olen valokuvia katsellut, että välillä sitä ponnaria löytyy hieman liikaakiin reidestä. Tämä ei kuitenkaan ole mikään negatiivinen asia. Katsotaan jos ensi keväänä sitten jatketaan jatkokurssilla hyppykoulua.  Tolppa toi vielä illalla muut koirat kotiin hoidosta ja Lucas oli sitä mieltä että hänellä oli ollut tooosi tylsä ilta. Äijä haki vinkupallonsa ensin häkkiin ja sen jälkeen kun me oltiin menty nukkumaan niin poika roudasi pallonsa sängyn alle ja alkoi vinguttamaan siellä palloa... Muuten kiva juttu, mutta kello oli 01.30...

Keskiviikkona oli aksatreenien vuorossa. Tehtiin Iiriksen ja poikien kanssa lämppärilenkki Paavolan metsässä ja mentiin tekemään rataa kentälle. Tällä kertaa oli mun radantuonti vuoro ja olin katsonut sellaisen 17 esteen mittaisen pätkän yhdestä kirjasta. Pientä tekniikkaa, mutta myös vauhtia. Mun jalat oli taas ihan jumissa edellisenpäivän pumpista. Nämä kaksi harrastusta ei sovi yhteen peräkkäisinä päivinä. Kolmannen oman koiran kohdalla jalat eivät enää tuntuneet niin kireiltä... Tein pari pätkää muutamassa erässä. Kovin paljoa en toistoja ottanut lämpötilan vuoksi. Kaikilla tytöillä palkkasin rataa 10 esteen jälkeen ja sitten jatkettiin siitä suoraan loppuun. Treenit meni ihan kivasti, vältettiin ansaputket sekä kuljetuksissa että aan ohituksessa. Kivat treenit, kiitos asianosaisille!

Torstaina pidettiin hieman huilia kun käytiin keräämässä nimmareita naapureilta lupalappuihin. Tein kuitenkin tyttöjen kanssa kahdessa erässä ravilenkit ja Fyran kanssa tokoiltiin alokasluokan liikkeitä läpi koulun pihalla. Otin yhden yli pitkän matkan paikallamakuun ja se oli ok. Tänään perjantaina me oltiin tosi reippaita. Aamulla hieman ukkosti seitsemän jälkeen ja olin jo ihan pettynyt että joudutaan muuttamaan suunnitelmia. Kahdeksan aikaa ukkonen kuitenkin hellitti ja me mentiin tyttöjen ja Iiriksen & poikien kanssa aamulenkille Paavolan metsään. Jatkettiin lenkin jälkeen aksailua Pukon kentällä. Tehtiin samaa pätkää kuin keskiviikkona nyt vain hieman sovellettuna. Teemana oli pimeä putkikulma sekä välistävedot. Lopuksi vielä keinun tömähdystä erikseen ja lopuksi vielä yhdessä puolentunnin jäähdyttely. Oli kiva mieli mennä töihin kun oli aamusta asti ahertanut