Lauantaina lomalaisen kello soi 05.30. Ei paljoa naurattanut siinä vaiheessa kun kampesin itseni väkisin ulos ja lähdettiin aamulenkille. Kello 07 olin hakemassa Iiristä ja shelttipoikia meidän mukaan. Olin saanut houkuteltua Iiriksen ilmoittamaan molemmat pojat näyttelyyn. Pitihän sitä kokeilla jos näille kahdelle pojalle iskisi myös näyttelykipinä Luulin näyttelyn olevan paljon lähempänä mitä se todellisuudessa oli. Sinne oli Forssasta tunnin ajomatka Ajttelin lähinnä 45 minuuttia... Onneksi oltiin ajoissa liikkeellä. Tunnelma ei noussut menomatkalla kovin kattoon sillä pilvet oli huolestuttavan tummia. Kun perille päästiin kasin aikoihin, alkoi sitä vettä sitten satamaan ja sitä sadetta riitti koko päivän muutamaa pientä taukoa lukuunottamatta. Käytiin näyttämässä rokotuspaperit ja laput tarkistuspisteessä ja odoteltiin pitkä tovi autossa ennen kuin lähdettiin ulos shelttikehän laidalle. Pojilla tuomarina oli Marja Talvitie. Sheltti urospentuja oli 2 kpl ja avoimia uroksia 7 kpl. Siniset pojat pärjäsivät oikein hienosti.

Milou (Pilvimarjan Iso Klaus) ROP-pentu

Nemo (Funny Trick's Amazing Race) EH

Länderikehää saatiin sitten odotella useampi tunti. Siinä välissä me ehdittiin näkemään Lotte ja Daniel kehässä. Ihana Daniel oli PU-2

Daniel (FI Mva &  JV-09 & NordJV-09 Tempramentia Sort Est Jete)

Länderikehää ennen istuttiin autossa yli tunti ja katseltiin sadetta. Onneksi meitin auto oli hyvässä paikassa parkissa. Sieltä näki koko ajan kehien kulkua. Hieman ennen kehää käytiin kävelyllä vesisateessa. Sen jälkeen kuivattelin niitä autossa. Vettä tuli koko ajan ihan kiitettävästi. Näyttelyalueen epätasainen ja pitkä nurmikko ei ollut mikään paras mahdollinen herkkätassuisille länderineidoille. Mentiin kehänlaidalle aikalailla viime tingassa. Olin tosi "iloinen" kun hieman ennen meidän kehää alkoi vielä ukkonen jyrisemään. Minä kun pelkään ukkosta. Onneksi sade lakkasi juuri ennen meidän kehää.

Ländereitä oli näyttelyyn ilmoitettu 4 kpl ja tuomarina toimi Pirjo Aaltonen. Molemmat tytöt esiintyivät kehässä hyvin. Hieman jännitin märkää alustaa, mutta molemmat ravasivat hyvin, hieman ehkä "varpaisilteen" Helsingin näyttelystä viisastuneena Duo odotti vuoroaan häkissä josta kävin sen nopeasti hakemassa. Fyra ja Duo olivat peräkkäiset koirat (valio ja veteraani). Tuomari tutki koirat todella tarkkaan ja laski vielä hampaatkin. Veteraani uros vielä mitattiin mittatikulla   Fyra sai erin ja SA:n.

Mulla piti hieman kiirettä koirien vaihdon ajan, mutta hyvin sain homman hoidettua. Duo esiintyi veteraaniluokassa erinomaisesti. Varmaan kaikista parhaiten mitä se on ikinä tehnyt. Tuntui siltä kun menin sen kanssa kehään, että se oli päättänyt olla parempi kuin "pikkusisko". Häntä kaarella se tepasteli todella hyvällä ravilla. Ei mitään kiskomista eikä putkikasseilua. Duo sai myös Erin ja SA:n eli molemmat olivat mukana PN-kehässä.

Kehätoimitsija kysyi onko minulla toista esittäjää ja vinkkasin Iirikselle kehänlaidalta kehään. Toimitsija naurahti: onko se noin helppoa? Iiris esitti Fyran ja minä Duon. Molemmat esiintyivät erinomaisesti ja meitä liikuteltiin moneen kertaan. Hämmästyin suuresti kun tuomari totesi minulle, että veteraani voittaa! Olin aivan ihmeissäni ja totesin: todellako? En olisi ihan heti uskonut, mutta onhan Duokin nätti tyttö ROP-kehässä oli sitten veteraanit. Duo 8,5 vuotta ja Milou 10-vuotta, meitä liikuteltiin jälleen moneen kertaan ja tällä kertaa Duo veti pidemmän korren olemalla sekä ROP & ROP-veteraani Ilmeisesti tuomari ei ole vaihtanut linjaansa sillä Duo on ollut hänellä ROP myös Riihimäellä 2005 sekä Paraisilla 2006. Hienoa kun koira on ilmeisesti hyvin säilynyt Onnea Miloulle ja Kristiinalle!. Sekä iso kiitos Iirikselle handlaus avusta, se meni erinomaisesti. Saat esittää Fyran toistekkin

Palkintojen kanssa meinasi käydä hassusti. Kehätoimitsija oli antanut laput väärin ja minä olin saanut Miloun paperit. Onneksi tapasin vielä Kristiinan ja saatiin laput vaihdettua. Mentiin hakemaan palkintoja niin meille todettiin: tällä on jo haettu pokaalit?! Olin ihan ihmeissäni miten se voi olla mahdollista. No sitten tajusin että Kristiina oli ehtinyt hakemaan pystit Duon lapulla... Joten Miloun paperilla ei oltu haettu mitään. Kristiinalle soitin ja hän kertoi jo lähteneensä kotiin. Aikani siinä ihmetellessä me saatiin sitten pokaalit mukaan... Onneksi palkintopöydän takana oli tuttuja Käytiin vielä kiertämässä kojuja koirien kanssa, mukaan tarttui muutama leluhiiri sekä Lucas sai pinkit pinnit Hieman aluksi mietin voiko pojalla olla pinkkiä, mutta nykyään se on muodikasta... Lähdettiin kotiin juuri ennen uutta vesisadetta, ei tehnyt mieli jäädä ryhmiin kastumaan uudelleen. Kotiin päästiin hieman ennen kolmea, hieman väsyneenä. Iso kiitos Iirikselle kivasta päivästä, uusiksi?.

Näyttelypuudelit: Nemo, Milou, Fyra ja Duo

PN-2 Fyra ja PN-1 & ROP & ROP-veteraani Duo

Tänään sunnuntaina otettiin hyvin rennosti. Nukuttiin pitkään ja oltiin kotosalla. Kummallisesti tuli melkein koko päivän pyörittyä netissä tutkimassa MM-karsintojen tulospalvelua... Iltapäivällä käytiin Elonkierrossa lenkkeilemässä ja tapaamassa erilaisia eläimiä. Illalla tein vielä tyttöjen kanssa ravilenkit ja jumppailtiin Dyn-Airin kanssa. Rento vapaapäivä!.