Sunnuntaina lähdettiin puoli kasin aikaan ajelemaan kohti Järvenpäätä. Olin ilmoittanut Fyran kahteen agistarttiin, agilityradalle ja hyppyradalle. Otin ainoastaan Fyran mukaani ja muut koirat jäivät kuono kiinni ikkunassa katsomaan auton perävaloja. Mulla oli niin orpo olo kisapaikalla kun ei ollut perinteistä sirkus härdelliä mukana. Tuntui ettei kisoissa edes olisi ollut kun ei ollut mikään stressi kuka koira menee seuraavaksi ja koska sen pitää olla lähdössä sekä ehdinkö vaihtamaan koiria. Ihan liian helppoa Bella ja Duo olisi sen vuoksi sivussa kisoista koska tiesin, että molemmat saattavat olla hieman epäkunnossa Piiralla joten kaipasivat huilia käsittelyn jälkeen. Duolla oli vielä lauantaina Kotin käsittely. Toisaalta on myös välillä todella rentouttavaa ja kivaa kisata yhdellä koiralla. Pystyy keskittymään kunnolla rataan eikä tarvitse miettiä mikä onnistuu minkäkin koiran kanssa.

Medit olivat aloittamassa päivän ensimmäistä rataa kun me kurvattiin paikalle. Rauhassa ilmoittautumaan ja lämmittelylenkille Fyran kanssa. Fyra oli kyllä niin tohkeissaan kun pääsi yksinään aksakisoihin. Se kulki niin häntä kippuralla ja kantoi leluansa koko ajan. Mulla vaan oli niin outoa kun kukaan ei kiljunut eikä räksyttänyt takaluukussa, miten sellaistakin voi kaivata?. Toisaalta ehkä ihan hyvä sillä itselläni oli ääni kokonaan poissa eikä kurkusta meinannut tulla oikein mitään ääntä. Molemmilla radoilla tuomarina toimi Rauno Virta. Raunon teemana oli: on opittava juoksemaan jotta pärjäämme maailmalla. Sen kyllä huomasi Radat oli tosi pitkiä. Ensimmäisenä oli aksarata ja sillä oli pituutta 170 metriä!. Ihanneaika oli laskettu 3,6m etenemän mukaan. Radan profiili oli mielestäni kiva ja haastava. Sellainen virtaviivainen jossa oli mukana teeman mukaisesti vauhtia: Rataprofiili Fyra kulki mielestäni hyvin, puomin alastulo oli himpun verran hidas. Otti hieman liiankin huolellisesti alastulon, kepeillä tein ex tempore ohjausmuutoksen kun huomasin juoksevani niin lujaa että pääsin keppien oikealle puolelle suoraan eikä tarvinnut tehdä persjättöä keppien lopussa. Radan ainoa -tyhmä- virhe tuli esteeltä numero 14. Putken jälkeiset esteet tulisi ohjata huolella, mutta minä vain viiletin enkä katsonut Fyraa. Manki tuli esteen ohitse ja tämän vuoksi kiellosta 5 virhettä joka oli radan ainoa virhe. Sijoitus 10./26. ja etenemä kiellosta huolimatta 3,89m/s.

Hyppyrata oli sitten 153 metriä pitkä ja oikein mukava rata oli sekin. Tykkäsin tästäkin: rataprofiili. Rata meni Fyran kanssa todella kivasti, muutama pitkä kaarre siellä pääsi syntymään kun en ottanut koiraa tarpeeksi tiukasti. Mentiin kuitenkin rennolla fiiliksellä maaliin asti ja tulokseksi saatiin nolla sij. 6./26. Etenemä oli radalla 4,33 m/s. Ihan kelpo vauhtia, nyt tulisi miettiä mitä teen kepeillä erilailla treeneissä ja kisoissa sillä tuntuu että Fyra pujottelee ne hitaasti. Tosin treeneissä aina juoksen ja kisoissa kävelen... Oikein kivat kisat näin yhdenkin koiran kanssa. Saa Fyra hieman kokemusta olla ainoana koirana matkassa mukana. Kotona oltiin jo kello 13 aikaan iltapäivällä. Kannatti olla aamulla ahkera niin jaksoi koko illan viilettää taas pitkin poikin!. Bella & Duo olivat hiukan näreissään kun näkivät aksakassin olleen mukana, mutta aika nopeasti ne rauhoittui kun pääsivät tontille kaivamaan kuoppia Ehkä tätä yhden koiran tekniikkaa voisi kokeilla joskus toistekkin

© Virpi Vaistomaa

Fyra Rauman kisoissa heinäkuussa

Ja kotona olleet kannustajat:

© Tytti Käyhkö

© Virpi Vaistomaa

BellaDonna Raumalla

© Tytti Käyhkö

Sekä tietysti myös... Duo