Maanantaina kaahailin heti töiden jälkeen Pilvenmäelle Dogitiimin koulutukseen. Meillä oli tänään aiheena: ohjattu nouto, kaukot sekä luoksetulo häiriönä. Ohjattua noutoa tehtiin kaaviona. Kaksi törppöä jöiden väli seurattiin -> käännös ja lähtö törpön kohdalla liikkeestä seisominen. Tämän jälkeen ohjattu kapula ensin oikealle sitten vasemmalle. Liikkeestä seisominen onnistui ensimmäistä kertaa lukuun ottamatta hyvin. Ekalla kerralla Fyra meni istumaan, en tiedä johtuiko flunssan aiheuttamasta äänen menosta, seuraavat kerrat oli mahtavat. Pysähtyi kuin seinään kun minä annoin käskyn hiljempaa. Ohjatun suunnat meni myös kivasti, eipä olla tätä ennen tehty kapuloilla. Ekalla kerralla Fyra hieman ihmetteli kun kapula oli pystyssä, Manki hieman ihmetteli miten tuon saa kaadettua. Seuraavilla kerroilla ei mennyt enää lankaan Oli kiva huomata, että Fyra osaa suunnaat hyvin ja palkkautuu kivasti kapulallakin. Tosin sitä perusasentoon tuloa pitäisi treenata. Ei varmaan riitä jos tiputtaa kapulan jaloille?.

Seuraavaksi otettiin kaukoja useamman kerran maahan-istu. Tässä mun pitäisi vaihdella mun rytmitystä. Välillä hitaammin ja välillä nopeammin, tulee aika samalla temmolla aina. Välillä käydä palkkaamassa myös pysymisestä. Sarjan jälkeen koira vapautettiin suuntakäskyn mukaisesti alustalle (eli kapulan tilalla alusta). Tämä toimi kivasti ja kivaa vaihtelua. Fyra tykkäsi kovin ja oli hyvin tärkeänä. Vaihdot oli erinomaiset, Anun sanojen mukaisesti nappi suoritus Lopuksi vielä koirakujalla luoksetuloa. Anu hieman hetsaili Fyraa ja Manki hieman kiihtyi Siitä tuli ihan pimeä. Pitäisi vissiin ottaa Anu aksaan hetsaamaan Fyraa lähdöissä...

Tiistaina oli myöhäinen aamu joten tehtiin kaikenlaista kotosalla. Hieman aksailtiin sekä tokoiltiin kotipihalla. Muutama taloprojektiin liittyvä juttukin tuli tehtyä ja illalla hieman enemmän töiden jälkeen. Tänään keskiviikkona, lähdin jo kahdeksan aikaan koirien kanssa hoitamaan projekti asioita. Tosin koirat joutuivat istumaan koko ajan autossa. Ysiltä oltiin sovittu treffit Johannan ja poikien kanssa kentälle. Mentiin aluksi kävelylle Paavolan metikköön. Koirilla riitti sitten hieman virtaa. Mentiin niin kovaa, että tanner vaan tömisi jalkojen alla. Huhhuh!. Olivat kuin eivät olisi kuukausiin nähneet. Lenkin jälkeen aksailtiin kentällä. Tehtiin pihalla olevista esteistä sujuva pikku rata. Fyra ja Lucas sai olla kentän laidassa kiinni. Bella & Duo pitää niin kovaa meteliä kentällä että ne saivat istua takaluukussa odottamassa vuoroaan. Fyra on aina odottanut tosi hiljaa vuoroansa. Se on vaan maannut ja tuijottanut, ilmeisesti jonkin verran kuitenkin patoaa. Nyt se sitten jo vinkui Pientä levottomuutta ja vinkunaa, en puuttunut siihen ollenkaan. Ihan hyvä juttu, päätin sitten treenata sen kanssa ekana. Fyra kulki tosi hyvin ja hyvällä vireellä. Tykkäsin!. Duon kanssa treenit meni onnistuneesti ja Bella sitten höpsöili hieman omiaan mutta kyllä me se rata onnistuneesti saatiin mentyä. Lucas oli sitten omasta mielestään kentän kovin aksaaja kun lopuksi pääsi menemään putkea ja keppejä. Pieni miäs oli kovin iloinen ja niin PRO! Kiva fiilis treenien jälkeen. Lopuksi vielä jäähdyttely Paavolassa ja se sujui samalla energialla mitä lämmittely. Se oli oikein kunnollista sammal agilityä metsässä. Lenkin jälkeen olisi vaan saanut yksi rypeminen olla vähemmän. Lucas "hovikoira" päätti käydä viileentymässä likaisessa vedessä. Äijän naamakin oli kokonaan vihreän-harmaan liman peitossa ja se haju Se oli sanoin kuvaamaton, meinasin oksentaa kotimatkalla. Porukoilla pesin pojan vedellä koska mulle tuli ihan sairaan kova kiire töihin. No ei se haju mihinkään kadonnut,.Tolppa oli sitten pessyt Lucaksen elämänsä ensimmäisen kerran jopa  kahdesti shampoolla sekä föönannut äijän. Se haju vaan tuntui jäävän nenään kiinni... Kiitos Johannalle aamuseurasta!.