Löysin muutaman kuvan viime viikonlopun agikisoista. Nämä on aina kivoja yllätyksiä kun oma koira on osunut kameraan

Fyra

Duo

Kuvat ©  Jukka Pätynen

Maanantaina mulla oli vapaapäivä. Se tuli taas tarpeeseen viikonlopun rientojen jälkeen. Kävin heti aamusella stepissä Loten kanssa ja sen jälkeen hieman asioilla. Iltapäivällä kävin Pukon kentällä, mutta me ei treenattu ollenkaan vaan palkkasin Danielin rengasta. Pystyin olemaan treenaamatta ja lähdettiin lenkille Paavolan metsään. Mulla oli koko revohka mukana ja Lotella molemmat perhoset. Kesken lenkin alkoi kova sadekuuro, mutta ei se meitä haitannut onneksi oltiin metsässä suojassa. Juttua riitti paljon ja olisi varmaan riittänyt vielä pidempäänkin?

Metsälenkin jälkeen tein tyttöjen kanssa ravilenkit jonka jälkeen lähdin Dogitiimin tokokurssille. Aiheena oli tällä kertaa alokasluokan tokokoe. Aluksi tehtiin paikallamakuu jossa Fyra oli Hyrrän ja Pawan keskellä. Oli rauhallisesti koko ajan, miinuksena: meni toisella käskyllä maahan kun keskittyi kaikkeen muuhun. Itse koesuoritus meni kohtalaisesti. Molemmat seuraamiset meni hyvin, tosin ilman hihnaa: Fyra hieman haisteli nurmikolla ollutta tuoksua johon hieman murahdin. Sen jälkeen seurasi nätisti. Liikkeestä maahanmeno ja istuminen sujui tällä kertaa hyvin. Luoksetulossa tuli vasta toisella käskyllä kun taas ihasteli "katsomoa". Hyppy otettiin korkeana jonka Fyra kielsi mutta hyppäsi toisella. Ollaan nyt tarkoituksella otettu hieman korkeata hyppyä ettei totu matalaan. Tuomareista kun ei ikinä tiedä mitä ne laittavat. Jäi ihan kiva mieli, mutta aina on jotain uutta mikä hieman "kusee" sillä hetkellä. Olishan se nyt ihan outoa jos kaikki menisi aina täydellisesti. Saatiin koulutuksen lomassa mehua ja kakkua Divan tokon EHPM-hopean ja joukkuekullan vuoksi. Onnea paljon Anulle!

Tiistaina mentiin koko revohkan kanssa Pukon kentällä. Mulla oli aikamoinen möly autossa kun koko revohka (lähinnä tytöt) luulivat pääsevänsä aksaamaan. Mentiin kuitenkin kentälle tokoilemaan porukalla. Otettiin Fyran kanssa kaksi paikallamakuuta. Hieman yli 2min makuu lyhyemmällä matkalla ja sitten toinen lyhyempi makuu pidemmällä matkalla. Molemmissa Fyra makasi hyvin. Nyt meni ekasta käskystä maahan. Tätä tulee taas vahvistaa vaihteeksi. Lisäksi otettiin seuraamista käskytettynä. Se meni ihan kivasti vaikka mulla oli hieman suunnat hukassa. Pidettiin muutenkin tosi hauskaa ja Fyran mielestä oli tosi kivaa viilettää ketun kanssa pitkin kenttää. Lisäksi otettiin luoksetuloa joka oli superhyvä! ja lopuksi vielä hyppyä korkealla josta se kielsi taas aluksi mutta hyppäsi toisella. Tätä tulee vahvistaa... Kiitos kimppatokoilijoille!.

Keskiviikkona meillä oli sitten omalla kentällä Elina Jänesniemen koulutus. Oli tosi kivaa kun ei tarvinnut itse ajella mihinkään vaan suhahtaa omalle kentälle saamaan huippuoppia. Mulla oli koulutuksessa mukana Duo ja Fyra. Tykkäsin taas Ellusta tosi paljon. Hän on kyllä niin taitava kouluttaja joka osaa katsoa koirakohtaisesti oikeat ohjauskuviot. Rata oli pitkä siinä oli varmaan lähemmäs 32 estettä. Minä tutustuin vain numeroon 19 asti, mutta otettiin lopuksi esteelle 25 asti rata. Fyra sai kehuja hyvistä kontakteista sekä draivista joka on taas hetkellisesti ainakin löytynyt. Kokeilin erilaisia tekniikoita alkuun mm. niistoa, takaakiertoa ja poispäin käännöstä. Nämä onnistuivat hyvin samaten kuin pakkovalssi ja päällejuoksu. Uutuutena sain kokella flippiä sekä vastakäännöstä. Se tuntui todella metkalta Huomasin myöskin että Fyra osaa todella hyvin putki-puomi-aa erottelut tosin se tuli uutena että tämä tulee kertoa jo 7 metriä ennen kyseistä kohtaa eli muutama este ennen käskytetään jo kiipeämään. En tiedä olenko koskaan kuullut tai sitten olen lahjakkaasti unohtanut... Olin taas koulutuksen jälkeen ihan täpinöissäni. Näitä lisää!

Torstaina meillä oli jälleen kimppatokot Pukon kentällä. Tällä kertaa otin ainoastaan Fyran mukaan. Otettiin jälleen kaksi paikallamakuuta. Ensimmäinen oli joku 3 min pitkä ja jollain 10 metrin matkalla. Toinen oli sitten täydellä ehkä hieman yli pitkällä matkalla 2 min. Molemmissa Fyra makasi hyvin, mutta meni taas toisella käskyllä maahan kun kyttäsi naapuria. Otettiin myös pieni pätkä seuraamista sekä hyppyä joka onnistui tällä kertaa ilman kietoja. Treenien päätteeksi Fyra pääsi vielä moikkaamaan Minnalla hoidossa ollutta Rasmuksen tyttärenpentua pientä 12 viikkoista koikkerityttöä. Pentu oli aika suloinen ja taisi Fyrakin siitä tykätä koska yritti kovin kutsua pentua leikkimään kanssaan. Hyvät treenit ja hyvä mieli!