Lauantaina soviittiin aamutuimaan treffit Loten kanssa ABC:lle. Pakkasin tytöt mukaani ja Lotte ja Daniel pomppasivat huoltoasemalta meidän kyytiin. Suunnattiin Lietoon Tsaun järjestämiin 20v juhlaepiksiin. Paukuteltiin henkseleitä jo menomatkalla, mutta päätavoitteena oli pitää hauskaa ja viettää hauska päivä rakkaan harrastuksen parissa. Me oltiin innokkaana jo paikalla tunti ennen kisojen alkua. Ilmoitin ainoastaan Fyran kisaamaan ja tottakai me otettiin osaa kaikkeen mahdolliseen: pujottelukisaan, Knock Out-kilapailuun, agilityradoille: mölli ja avoin. Lisäksi Daniel ja Fyra muodosti parin Twin winner-kilpailuun.

Käveltiin lämmittelylenkki ja käytiin maistelemassa ihanaa mansikkakakkua, oli hyvää Kaikilla säkäryhmillä pyöri koko ajan joku kisa joten en ihan hirveästi pystynyt seuraamaan Loten ja Danielin menoa (näin ainoastaan agilityradat). Medit aloitti pujottelukisalla joka käytiin ulkona. Kävin ilmoittamassa Fyran kilpailuun, saatiin tehdä kolme toistoa. Pujottelukisassa oli yksi hyppy kepit ja putki sen jälkeen kepit takaisin se lähtöhyppy oli myös maali. AIkaa otettiin sähköisellä ajanotolla. Tein Fyran kanssa kolme toistoa ja sain sen hyvin hetsattua. Ihmetys olikin sitten suuri kun mulle kerrottiin, että vain ekasta suorituksesta saatiin aika. No kokeiltiin sen jälkeen vielä kuusi kertaa, mutta sähköinen ajanotto ei halunnut toimia. Joten Fyralle jäi vain yksi tulos pujottelusta voimaan. Olisin saanut ottaa myöhemmin kaksi uusintaa käsi ajanotolla, mutta sain tarpeeksi jo koko pujottelusta siinä vaiheessa. Fyra sijoittu pujottelukisassa sijalle 3./8. aika oli 11,28s.

Tämän jälkeen me päästiin Knock Out-kisan pariin. Tämä oli mulle ihan uutta ja aloin heti kovasti jännittämään. Kisa käytiin kahdella radalla jossa oli sama estejärjestys. Rata koostui 14 esteestä ja kisa käytiin siis parikilpailuna. Lähtömerkki tuli käsillä ja sen jälkeen mentiin niin kovaa kun päästiin. Se joka voitti radan (pyrkimyksenä tietenkin nolla) pääsi jatkoon. Fyran ensimmäinen pari oli mittelspitz Oona. Fyra voitti tämän kilpailun nollalla ja oli ennen maalissa. Päästiin siis jatkoon. Semifinaali sujui myös Fyran osalta hyvin, tehtiin nolla ja voitettiin parimme. Finaalissa meillä oli vastassa vesikoira Reima. Jotenkin mua jännitti ihan suuresti. Oltiin saatu kaksi hyvää nollaa alle ja nyt oli kaikki tai ei mitään tilanne. Kummasti se katse meni suorituksen aikana sinne naapuriradalle... Fyra sai radalta nollan ja Reima sai vitosen eli Fyra voitti Knock Out kisan Tosi hienoa kun saatiin tehtyä pienellä ajalla kolme nollaa samalta radalta. Fyra oli tohinaa täynnä koko ajan.

Tämän jälkeen me saatiinkin sitten tovi odotella omaa vuoroamme, sain rauhassa kävellä koirien kanssa sekä katsella Loten menoa Danielin kanssa. Lotte ohjasi avoimella radalal tosi hienosti Danielia. Vaikea rata ja he suorittivat sen tosi hienosti!. Todella hyvää kehitystä!. Fyran kanssa me päästiin ensin mölliradalle, se oli kivan simppeli. Pitkät estevälit tuottivat hieman ongelmia minkä vuoksi meille tuli putkelta kielto (säästin yhden askeleen...) Lisäksi palkkasin nenäkosketukset kontakteilla (puomi ja aa). Tällä radalla oli aivan sama tulos, koska eihän Fyraa voi mölliradalla kuitenkaan sijoittaa.

Vikana päästiin sitten itse avointen kisaradalle. Rata oli pitkä n. 185m Mulla alkoi kyllä jaloissa startit painamaan, mutta Fyra jaksoi vielä hyvin!. Rata oli tosi haastava episten kisaksi. Fyra oli koko ajan kuuliainen, yhtä pientä karkausta lukuunottamatta. Yhdessä välissä piti tehdä tiukka takaakierto, mutta Fyra ampui edessä olevalle esteelle (niin kuin mölliradalla mentiin). Sain kuitenkin huudettua vielä pois sieltä. Fyra sai radalta hyvän nollan ja selvän voiton Palkintojen jaossa mulle tuli hyvä mieli kun yksi kisaaja tuli kehumaan Fyraa. Fyran radan voi katsoa Live Streamista kohta on n. 12.16 kohdalla

Käytiin hakemassa koiria autossa ja odotettiin kokonaiskisojen tuloksia. Niitä saatiin sitten odotella aika pitkä tovi. Niin siinä sitten kävi, että Fyra voitti Iron Dog-tittelin!. Pujottelu+Knock Out+avointen agiradalta sai pisteitä ja parhaimmat pisteet kerännyt koira sai tuon tittelin. Tässä oli siis kaikki minit, maksit ja medit mukana. Hiphei!!!. Lisää menestystä tuli sitten vielä Twin Winner kilpailussa missä Fyra ja Daniel sijoittui sijalle 2.! Hyvä meidän tiimi! Palkinnot olivat aivan huiput saatiin moneen kertaan meidän osllistumismaksu (yht. 19€) takaisin. Kiitos Lotelle ja Danielille seurasta, te ootte meidän onnenkaluja!.

 

Fyran palkintosaldo:

  • Lahjakortti Turun Koirafysioon Tanja Kotille 60min käsittely
  • 20€ lahjakortti Karvakorviin
  • 3 kpl lahjakortteja Tsaun järjestämiin agility/tokokilpailuihin
  • 3 kpl tuotekasseja jotka sisälsivät: Aptus Attapectin, Aptus Multidog Vita ja Aptus Bucadog
  • lelu
  • 4 pussia Racinel herkkuluita palkaksi

Sunnuntaina Fyra pääsi heti käyttämään lahjakorttinsa Tanjalle Tanja tuli käsittelemään Forssan koiria. Olin varannut kaikille ländereille ajan. Käsittely aloitettiin Bellalla joka yleensä stressaa eniten. Lisäksi kuvittelin Bellan hieman vierastavan outoa ympäristöä ja Tanjaa. No eipä ollut mitään ongelmia. Mummo antoi hyvin käsitellä itsensä, vaikka ei Tanjalla ole koskaan käynytkään. Bellalla oli lantiossa jumia sekä niskassa oli tosi pahat jumit nikamissa. Lisäksi löytyi kireyttä munuaisista, keuhkoista sekä suoliluusta. Duolla oli sitten pientä pöhötystä joka johtui jumissa olevasta maksasta ja pernasta. Lisäksi keuhkoista löydettiin jumeja. Vikana pääsi Fyra jolla ei sitten ollut mitään erikoisempaa, hieman lantio oli oikealta jumissa sekä oikea munuainen. Muuten terverakenteinen ja hyväkuntoinen tyttönen. Tanja käsittelee hieman erilailla kuin Leena joten tulee koirat hoidettua vielä kokonaisvaltaisemmin. Iso kiitos Tanjalle käsittelyistä ja Anulle järjestelyistä!. Kivaa kun ei tarvitse itse ajaa minekkään