Isot tytöt eli Bella ja Duo. Miten muuten hassua, että puhun edelleenkin isoista tytöistä? Todellisuudessa kaikki on samankokoisia, mutta Fyra on kaikista massakkain ja vahvin. Fyran kuuluisi ollla isoin ja Mummo olisi vastaavasti kääpiö... No anyway: isot tytöt pitivät loppu viikon vapaata. Remmilenkkiä rauhallisesti torstaina ja perjantaina n. tunnin lenkkejä 2-3 kertaa päivässä tuulitakit päällä. Fyran kanssa olen hieman yrittänyt puuhailla vaikka sairastuvan asukas vie paljon huomiota. Torstaina en uskaltanut lähteä porukoilta minnekkään, mutta tehtiin Fyran kanssa juoksulenkki. Fyra oli canicross-vehkeissä ja juostiin sellainen about 10km lenkki. Taisi aikalailla olla Suvi-illan lenkki. Aikaa meni kokonaisuudessaan lämmittelyjen ja jäähdyttelyn jälkeen tunti. Oma juoksu tuntui tosi kevyeltä, olisin voinut juosta vielä lisää. Fyran ravi on parantunut huomattavasti. Ennen se ei pystynyt ravaamaan kunnolla juoksuvauhdissa vaan meni hillitöntä peitsiä tai sitten laukaksi. Nyt se on pidentänyt niin hyvin askelta, että pystyi koko ajan ravaamaan. Voi olla, että se myös keskittyy paremmin kun on yksin mukana. Ei tule voimakasta kilpailuviettiä. Tehtiin nopeita spurtteja mäkiosuuksilla ja sain kivasti sykkeen nousemaan.

Perjantaina mulla oli vapaata. Nukuttiin aamusella pitkään ja tehtiin reipas ulkolenkki. Hoidettiin hieman potilasta ja kävin sopimassa hieman asioita kaupungilla. Iltapäivällä lähdettiin Fyran kanssa autoilemaan ja otettiin Lotte & Daniel kyytiin. Suunnattiin Elinan yksärille Hitti-areenalle. Oltiin hyvin innokkaita ja minulla oli tooosi raskas kaasujalka sillä oltiin yli kolmevarttia ennen tunnin alkua perillä. Olin kaavaillut perinteistä puolta tuntia... Tehtiin sitten kunnon lämppärilenkki tuulisessa maisemassa, onneksi aurinko paistoi koko ajan. Elinalla oli hyvin mielenkiintoinen rata. Jessus! Esteitä olisi ollut vaikka kuinka paljon, mutta 25 esteeseen me tutustuttiin ja siihen me myös Fyran kanssa päästiin. Teemana oli valssit.... Jos Jaakko sanoi edellisellä viikolla, että ne on ysäri kamaa niin ei ne ollut nytkään paljoa parantuneet

Muistettavaa!. Valsseissa: piirrä 45 asteen kulma, kerro puolitoista askelta ennen ponnistuspaikkaa, koiranpuoleinen käsi ja jalka. Valssi on valmis kolmella askeleella ja siinä vaiheessa kun koira on ponnistamassa. Ihmisnuolessa odota enemmän -> melkein pysähtyy, nyt lähden liian aikaisin pois. Sen vuoksi valuu. Kontakteilla pyri juoksemaan aina ohitse kun se on mahdollista -> nopeuttaa. Rataantutustumisessa älä aina valitse sitä ensimmäistä vaihtoehtoa, mieti myös muita ja katso esteitä kaikista suunnista.

Oli niin kiva koulutus, tykkäsin tosi paljon. Elina on kyllä niin taitava kouluttaja, selkeä ja rauhallinen. Tosin mun pitäisi mennä yksäreille ilman koiraa. Treenata itse vain niitä tekniikoita ja lopuksi viideksi minuutiksi ottaa koira esille... Kiitos Lotelle ja Danielille seurasta! Ensi Lauantaina voitetaan kaikki mennen tullen parikisassa, eiks joo?