Tiistaina käytin Duoa eläinlääkärissä kun se vaikutti jotenkin oudolta. Liikkeet oli vaikeat eikä se päässyt edes sohvalle/sängylle. Kakkaaminen teki vaikeaa, kellahti taaksepäin kyykätessä. Olin aivan varma, että siellä on syöpää tai jotain ei niin kivaa. Mentiin eläinlääkäriin ja Jukka totesi samantien että Duo laahaa molempia jalkoja. Puhuin oireet ja Jukka totesi heti että vaikuttaa selkäongelmalta ja välilevyltä. Duohan kuvattiin 2007 selästä koska "menetti" selkälinjansa (tästä voi lukea silloiset mietteet). Duolla todettiin silloin yksi ahdas nikamaväli ristiselässä jossa oli silloin venähdys. 2008 Duo kuvattiin uudelleen pahanlaatuisen syövän takia muutosta ei ollut silloin tapahtunut.

Duo rauhoitettiin kuvausta varten ja ne kuvat... Tässä olisi muutama ilman mitään kaunisteluja.

Ylläolevista kuvista näkee kuinka yksi nikamaväli on kokonaan luutunut yhteen kiinni. Nikamien välistä sojottaa luupiikejä selkäytimeen. Ei tässä voi muuta sanoa kuin: on tuolla koiralla aivan uskomaton kipukynnys, miten ihmeessä se on pystynyt aksaamaan vielä kuukausi sitten ja voittamaan piirinmestaruuden kaksi kuukautta sitten?.

Olin jo valmis jättämään Duon pöydälle, mutta Jukka sanoi kortisonilla olevan hyviä vaikutuksia. Kortisoni laskee turvotusta jolloin selkäydin saa lisää tilaa. Näin olleen Duo saa enemmän tuntoa jalkoihinsa. Kipuja Duolla ei ole mikä on tärkeintä. Jalat tuntuvat ainoastaan voimattomilta samalla tavalla kuin ihminen jolta menee välilevy. Duo sai ekan kortisoniannoksen pistoksena ja seuraavat kaksi viikkoa Prednisonia 5mg 1 tbl  kerran päivässä 7 päivää ja sen jälkeen 1/2 tablettia kerran päivässä seuraavat 7 päivää. Kyllä yhdelle koiralle voi sattua kaikki paska elämänsä aikana... Seuraamme tilannetta ja toivon että Duosta saisi vielä maailman parhaan lenkkikaverin