Sunnuntaina kisattiin meidän osalta vuoden vikat aksakisat. Lähdettiin Fyran kanssa kohti Lietoa aamulla kello 7 jälkeen. Oli tosi pimeätä ja hiljaista. Onneksi mulla oli nyt käytössä molemmat etuvalot Ajelin viikon sammuneilla valoilla ja käytin sumuvaloja näkemiseen. Eivät ole kauhean hyvät.

Oli jotenkin tosi hassu fiilis kun oli vain yksi koira mukana, ihan kuin ei olisi koiraa edes mukana. Piti pari kertaa oikein kurkata takaluukkuun, että onhan siellä eläin mukana.

Fyra oli ilmoitettu kolmeen starttiin joissa kaikissa tuomarina toimi Anne Viitanen. En ole Viitasen radoilla kovin montaa kertaa onnistunut (tehnyt nollaa). Haastavia ratoja ja mielenkiintoista vääntämistä oli luvassa myös tänään. Onnistuin tapani mukaan sössimään asioita helpoissa kohdissa.

Ekalla aksaradalla tehtiin nollaa 15. esteelle asti kunnes olin huolimaton putkeen lähetyksessä ja Fyra meni ohitse. Siitä vitonen ja sen jälkeen multa pimeni viimeiset 4 estettä ennen maalia joten mentiin vain maaliin jotain reittiä. Tästä tulokseksi siis hylly.

Tokalta aksaradalta hain itselleni hieman asennetta lisää. Rata oli mielestäni haastellinen, mutta kiva. Tälläiselle dementikolle ei välttämättä kaikista paras... Saatiin tehtyä perusvarma nolla rata, vaikka se ei kaunis ollutkaan. Aikamoista varmistelua ja huutamista. Nolla kuin nolla ja sillä sij. 4./29.

Hyppyrata oli meidän päivän paras rata, vaikka tulokseksi tuli hylly. Rata oli päivän vaikein ja minä epäonnistuin helpoimmassa kohdassa. Törkkäsin Fyran hypylle ja lähdin juoksemaan kovaa vauhtia koska halusin tehdä kahden esteen päähän sokkarin. No minä juoksin, mutta Fyra kääntyi niin pienesti siltä hypältä että juoksi sen yhden hypyn ohitse. Voi hitsiläinen, pitäisi varmaan muistaa ottaa koira mukaan ohjaukseen  Tämä rata oli kuitenkin vauhdikas ja muuten hyvä hyllystä huolimatta.

Fyran toisen radan nolla oli meidän 7. "keräysnolla" SM- ja MM-kilpailuihin joten Fyra saa osallistua ensi vuonna 2012 hänen ensimmäisiin SM- ja MM-karsintoihin Todella kiva kun tulokset tuli näin nopeasti ja helposti kasaan, voi rauhallisin mielin kisata keväällä ilman tulospaineita.

 ©  Henri Luomala