Maanantaina oli vuorossa meille vuoden vikat aksat maneesilla (Fyra meinaan aloitti juoksunsa). Teemana oli tällä kertaa välistä vedot ja putkesta putkeen, radantuojana toimi Iiris.

Aloitettiin aksa lämppärilenkillä Bellan ja Fyran kanssa saatiin Johanna & Jacky mukaan. Itse treenit meni kivasti sain pari tosi hyvää rataa, joissa sain heitettyä Fyran tosi hyvin takaakiertoon ja itse irtosin kauemmaksi. Mulla oli aluksi ongelmia välistävetojen kanssa, koska juoksin pyllistelemään ihan liian kauaksi jolloin Fyra otti hypyn väärin. Kiitos vaan huomautuksesta paikallaolijoille!. Muuten rata sujui ilman ongelmia. Kiva ilta

Tiistai aamuna oli pienen miehen salonkipäivä. Ensin pesua ja fööniä. Sen jälkeen mentiin moikkaamaan Outia jossa Lucas pääsi pitkästä aikaan trimmiin. Edellinen kerta oli heinäkuussa ja karva oli kasvanut sen mukaisesti. Oli aika hullunkurisen näköinen kun toinen jalka ylikarvainen ja toinen puoliksi ajeltu. Lucas taisi ekaa kertaa elämässään nauttia trimmistä. Outi on niin taitava Tietty kaikki leijonatytötkin piti käydä moikkaamassa sekä pari hirveä... Ne olikin sitten jännittävämpiä, pieni miäs oli kirjaimellisesti pieni miäs skotlanninhirvikoiran rinnalla. Hovileijonan duunauksen jälkeen pystyi hyvin menemään vielä töihin. Kiitos jellonamamma!

Ennen ja jälkeen:

Karvaperse ja kaljupylly

Tapaturmasti 8 vkoa ja leikkauksesta 6 vkoa. Lihaskatoa havaittavissa, mutta ei niin paha kuin kuvittelin...

Tänään torstaina oli vuorossa Piiran käsittelyt. Aamulla lähdettiin koko jengin kanssa kello 06.45 kohti Halikkoa. Kävelin pitkästä aikaan aamulla neljän koiran kanssa aamukävelyn. En ole tätä tehnyt 8 viikkoon, se tuntui tosi isolta sirkukselta. Yhden jalkaa varottava, yhden selkää varottava, yhden juoksu ja Bella on muuten vaan mummo

Aloitettiin käsittely Bellasta. Bella oli viimeksi mutkalla lantiosta ja selästä kierteellä. Nyt ranka oli suorana ja selässä vain pientä jäykkyyttä. Mummo on hyvässä kunnossa oleva 11-vuotias veteraani.

Lucas pääsi toisena käsittelyyn. Katsottiin ensin lihaksistoa joka on hieman toispuoleinen leikkauksen vuoksi. Voimantunnetta tulisi saada nyt kehitettyä enemmän ettei taannu tietylle tasolle. Aloitettiin helpommasta kyljestä vaikka olisi pitänyt kipeästä puolesta. Lucas on sen verran jästipää joten aloitettiin helposta koiran ehtojen mukaisesti. Vasenpuoli oli aika hyvässä kunnossa, mutta oikea oli sitten tosi pahasti jumissa etuosasta. Lucas on siirtänyt painoa eteen takajalalta. Käsittely teki selvästi välillä kipeää. Paikkoja saatiin kuitenkin auki Lopuksi tehtiin sidontaleikkiä jossa näki kuinka oikeanpuoleisesti Lucas menee, mutta muutaman kävelytoiston jälkeen jalka saatiin paremmin käyttöön ja Lucas käveli suoraan. Tätä sidontaa tulisi harrastaa joka päivä 5-10 minuutin ajan. Tyynylle peruuttamista sekä etuosan nousua tyynylle ja sieltä namin pudottamista oikealle puolelle sekä pääntaivutusta jolloin painoa siirtyä taakse. Peruuttamista tulisi tehdä myös niin että pää on alhaalla. Leena käski myös mittaamaan jalat jotta kehityksen näkisi paremmin.

Kolmantena käsittelyyn pääsi murheenkryyni Duo. Katsottiin ensin Duon selkäkuvat ja Leena totesi että ne voisivat olla huonommatkin. Monella 1-vuotiaalla (mm. malit) saattaa koko selkäranka olla täynnä spondyloosia. Duolla se on vain yhdessä kohdassa eikä välttämättä pahimmassa paikassa. Lisäksi ranka on suora eikä spondyloosista mutkalla. Koska tilanne on vielä akuutti ja kipeä. Ei sitä kohtaa voitu tietenkään käsitellä. Duo oli edestä hyvin jäykkä, se on luonnollisesti siirtänyt painoa oikealle etuosaan. Vasenpuoli on selvästi heikko ja hieman hutera. Ilmeisesti välilevy on enemmän sinne suuntaan vinksallaan. Selkärankaa saatiin pois mutkalta ja Duo jopa venytteli käsittelyn aikana jalkojaan. Selän pitäisi olla lämpimässä, kylmää vältettävä: BOT-takkia ja alustaa sekä kaurapussia. Lisäksi saatiin jumppaohjeita mm. sidontatekniikka jolla saa paremmin takaosan käyttöön (5-10min)sekä peruuttamista, dyn-airille peruuttamista jne. Lepoa lenkkien osalta ja hidasta kävelyä jotta käyttää molempia takajalkoja.

Leenan mukaan Duolle olisi suurta apua akupunktiosta ja laserista. Tätä tulisi antaa vielä tämän vuoden puolella. Selkäydin aukot saisi paremmin tilaa -> voiman tunne tulisi paremmaksi.

Vikana käsittelyyn pääsi Fyra. Manki oli oikein hyvässä kunnossa. Ranka suora ja muutenkin oikein priima tyttö Kiva kun edes jonkun kohdalla voi huokaista helpotuksesta... Samalla varailtiin taas aikoja ensi vuodelle, Leena on kyllä ihan huippu!. Aamupäivän Halikon reissuun jälkeen oli vielä kiva mennä koko päiväksi (illaksi) töihin. Onneksi töihin pääsee lepäämään...