Perjantaina mulla oli vapaata. Heräsin ihan törkeän väsyneenä ja huonosti nukkuneena. Jotenkin Duon tilanne vaan pyörii koko ajan mielessä. Kortisoni kuurin loputtua on tilanne mennyt kuin lehmän häntä alas päin. Mua sattuu katsoa koiraa joka on aina tottunut menemään ja tekemään. Kotona on ollut orpoa kun viimeisen viikon aikana mulla on ollut vain Fyra ja Bella omassa kodissa. Lucas ja Duo on viettänyt aikaa porukoilla, yhdessä nuo ovat päivät mutta yöt eri osoitteissa. Lumessa näkee niin hyvin kuinka Duo laahaa jalkojansa   Ei se jaksa paljoa kävellä, pikkasia kävelyjä kahdesti päivässä.

Päivällä kirosin lumimyrskyä. Kuinka voi ilma olla niin kamala?. Melkein vaakatasossa sai kävellä ulkona Bellan ja Fyran kanssa. Pakko oli kuitenkin lähteä ajamaan Hämeenkyröön. Varasin ajoaikaa reilusti lähemmäs kolme tuntia. Normaalisti sinne kestää ajaa 1h 40 minuuttia, mutta nyt ilma oli niin kaamea että pakko oli varata ylimääräistä. Puoli tuntia hengailin Ideaparkissa, muuten käytin koko ajan. Eipä paljoa kovempaa kuin 70km/h uskaltanut ajaa.

Leena suositteli meille viime kerralla akupunktiota ja laseria selkään. Otin hänen vinkistään yhteyttä eläinlääkäri Olaf Walteringiin ja Akupunktion erikoisklinikkaan. Löysin suoraan perille, vaikka epätoivo meinasi iskeä kesken kaiken. Tilat olivat suuret ja tilavat. Duoa hieman jänskätti ja mua varmasti tuplaten. Olaf tutki ensin Duon selkäkuvat. Vuoden 2007 kuvista ei hänenkään mielestään löytynyt poikkeavuuksia. Uusimpa kuvia hän tutki pitkään ja tarkasti. Paikka on kuulma hieman hankala th11-13 sillä juuri tuossa kohtaa kulkee paljon hermoja.

Käsittelyksi Duo nostettiin pöydälle, on hieman vaikea kertoa selkeästi mitä Duolle tehtiin. En ole ikinä ollut moisessa käsittelyssä joten kaikki oli minullekkin uutta. Olaf käsitteli Duoa koko ajan todella nätisti ja Duo rauhoittui tapansa mukaan hyvin pöydälle kyljelleen. Duolle annettiin aluksi selkään akuutti laseria (selkä akuutti vaiheessa: turvotusta ja arkuutta).

"Laserhoito on nopea, kivuton, tehokas ja vaaraton hoitomuoto ilman sivuvaikutuksia.   Laserhoidolla on kipua lievittävä, tulehduksenvastainen ja kosketusarkuutta vähentävä vaikutus. Hoito stimuloi kudosten aineenvaihduntaa, kiihdyttää regeneraatioprosesseja, parantaa mikroverenkiertoa ja kiihdyttää immunologisia prosesseja. Laserhoidossa käytetään ns. pehmeitä lasersäteitä, joiden vaikutuksesta: kipureseptoreiden herkkyys alenee (kipua lievittävä vaikutus), kudosten verenkierto ja aineenvaihdunta parantuu, turvotus vähenee (tulehduksia hoitava vaikutus), veren hapensidontakyky nousee, verentuotantokyky paranee. Laserhoidolla hoidettavan alueen tulehduksen tuntomerkit (kipu, turvotus) vähenevät tai häviävät, hoito auttaa tavallisesti nopeasti. Kipu saattaa kasvaa tai ilmestyä vuorokauden sisällä hoidon jälkeen lasevalon käynnistettyä paranemisprosesseja. Kipu on ohimenevää ja sitä voidaan pitää myönteisenä reaktiona hoitoon." Teksti lainattu sivulta Miia Manner.

Tätä laseria annettiin kahdella erilaisella koneella ensin selkään isommalla laitteella joka muistutti hieman suurta kaukosäädintä sen jälkeen pienemmällä laitteella jolla käsiteltiin mm. reidet ja tassut. Laseria annettiin eripituisissa jaksoissa, kone piippaili koko käsittelyn ajan. Lopuksi Duolle annettiin vielä akupunktiota selkään laserin avulla kahdesti. Käsittely tuntui ilmeisesti todella kivalta, koska Duo nukkui pöydällä rauhallisesti. Käsittelyn jälkeen Duo oli hyvin iloinen Sen silmät loisti ja se suorastaan nauroi. Häntä vipattaen se käveli pitkin tutkimushuonetta. Mun tuli niin hyvä mieli. Olafin mielestä tilanne on "ödeemä" eli tulehdus selässä joka aiheuttaa hermojen kramppauksen.  Tilanne paranee heti kun tulehdus (turvotus) saadaan selästä pois.

Saatiin mukaan yhtä liuosta jota annetaan kahdesti päivässä kaksi pikku pulloa loppuun sekä selkään laitettavaa lämpö spraytä jota laitetaan kahdesti päivässä ennen ulkoilua (hierotaan kipualueelle). Seuraava kerta on 10 vuorokauden kuluttua ennen joulua. Tällöin akuutin vaiheen pitäisi olla ohitse ja tilanne parempi. Tässä ajassa tulisi nähdä myös antaako hoitovastetta. Eläinlääkäri varoitti seuraavien päivien kivuista ja väsymyksestä. Jos tätä on niin se on vain merkki vasteesta.

Kotiin päästiin lopulta parin tunnin ajomatkan jälkeen. Onneksi osa matkasta oli jo paremmassa säässä. Porukoiden pihalla Duo sai pikku hepulin. Mun tuli niin iloinen mieli kun näin sen pitkästä aikaan juoksevan pihalla ja höpsöttelevän, miten mun ikävä tuota piirrettä