Viikonloppu oli pitkästä aikaa vapaata tai ei se nyt ihan kokonaan ollut vapaata. Aina pitää olla jotain pientä ohjelmaa viritettynä. Lauantaina lenkkeiltiin Fyran ja Bellan kanssa Johannan ja Jackyn kanssa. Aluksi piti mennä Mustialaan lenkille, mutta vaihdettiin se sitten Saareen kun ilma oli kovin tuulinen. Kiva hieman vaihdella kohteita välillä. Tehtiin ensin lenkki ja sen jälkeen hieman treenailtiin tokoa.

Otettiin ruutua kahdella ruudulla joissa oli pitkä väli. Vein lelut ruutuihin ja lähettelin Fyraa sinne. Hyvin löysi ruudun, vaikka musta tuntui että välillä se keskittyi johonkin ihan muuhun. Fyra on kyllä aika hauska tapaus, sen kanssa ei voi treenata kauhean vakava ilme naamalla. Sitä saa nauraa lähes tulkoon joka kerta kun se keksii jotain hauskaa... Bella-Mummokin kokeilin ruutua ja hyvinhän Mummokin sen osasi. Jackyä tämä mummon osaaminen selvästi ihmetytti Katsoi muutaman kerran kun Bella "treenasi". Lisäksi otin Fyran kanssa seuraamisen pätkiä jossa kontakti oli hyvä ja lopuksi muutama suora luoksetulo. Kivaa treenailua ja lenkkiä, kiitos siitä Johannalle!.

Sunnuntaina korkattiin sitten tämän vuoden kisat. Alunperin mun suunnitelmissa oli totaalitauko tammi-helmikuu. Kun tilanne Duon kanssa on mitä on niin tulin siihen tulokseen, että mun on vaan mentävä kisoihin ja kisattava. Mitä pidemmälle olisin tämän vuoden starttia siirtänyt niin sen vaikeammaksi se mulle olisi tullut. Onneksi tein vielä lauantaina tuon yhteenvedon edellisestä vuodesta niin mulle tuli superhyvä mieli mennä kisoihin.

Niin me sitten lähdettiin Fyran kanssa kaksistaan kohti Hyvinkäätä ja Janakkalan Koirakerhon kisoja. Olin ilmoittanut Fyran kahteen starttiin, hyppikselle ja agiradalle. Saavuttiin kisapaikalle tuntia aikaisemmin ja sain hyvin kannettua häkit ja tavarat sisälle lämpimään halliin. Käytiin pitkällä lämppärilenkillä ja saavuin sisälle 15 min ennen rataan tutustumista. Kaskummaa kun vuosi vaihtuu mutta jotkut tavat vaan pysyvät vakiona eli myöhästyin sitten rataantutustumisesta. Siellä kentällä oli täysi kuhina päälle. Kuoma-saappaat jalassa ja täysi toppavarustus päällä kauhealla kiireellä radalle. Mulla oli hiki!.

Molemmilla radoilla tuomarina toimi Anne Savioja. Hyppis oli jouheva, mutta sieltä löytyi kyllä vääriä hyppyjä, suuntia sekä putkia. Tarkka rata, mutta ei mitenkään ylipääsemätön. Onneksi se jäi helposti mieleen kun mun tutustumisaika jäi vähiin. Fyra starttasi loukan loppu päässä joten sain hyvin miettiä vielä rataa. Fyran rata meni kivasti, mutta Fyra liukasteli tosi pahasti Se veti sliipat useampaan otteeseen ja mitä enemmän se liukasteli sitä varovaisemmaksi mun ohjaus muuttui. Saatiin kyllä radalta nolla ja etenemisnopeus oli 4,1 m/s. Sillä lohkesi sij. 3./27. Hyvä kisavuoden aloitus kun ekasta startista heti nolla ja sijoitus!.

Jos mulla on tapana myähästyä rataantutustumisesta niin toinen missä en ole koskaan paikalla on palkintojenjako. Olen lähes tulkoon aina kävelyttämässä koiria tai sitten en ole vaan tajunnut että me ollaan palkinnoilla. Tämän osalta meidän vuosi alkoi paremmin sillä me ei missattu tällä kertaa palkintojen jakoa. Mentiin Fyran kanssa pokkaamaan uusi lahjakortti kisoihin sekä lelu ja ruokaa. Mua nauratti Fyra kun se ihan röyhisteli rintaansa ja käveli kuin prinsessa konsonaan palkintojen jakoon. Aivan kuin kaikki olisi taputtaneet juuri hänelle

Agirata oli myös profiililtaan kiva muutamaa kiperää paikkaa lukuun ottamatta. Tällä kertaa seisoin radan vieressä kuin tatti joten en myöhästynyt tutustumisesta. Olisi varmaan pitänyt myöhästyä jos tuloskin olisi ollut sen puitteissa parempi?. Tälle radalle Fyra lähti selvästi varovaisemmin kuin edelliselle. Se suoritti rataa ihan nätisti kunnes minä tein pakkovalssin ja toiselle hypylle sylivekki-persjätön joka hieman sitten epäonnistui... Fyra suuntasi hyppynsä väärään suuntaan ja sen jälkeen alkoi katsomaan putkea. Ei mennyt sinne kun huusin, mutta hyppäsi hypyn takaisin eli tältä radalta hylly. Hyvähän se on uusi hylly saada tämän vuoden palkinnoille

Fyra Hyvinkäällä 15.01.2012 HR: 0 (-4,41) sij. 3./27.