Voi autuutta. Mulla oli pitkästä aikaan 3 päivää vapaata putkeen eli ihan pidennetty viikonloppu. Ehdittiin puuhailemaan vaikka mitä kivaa koirien kanssa ja ilman. Perjantaina muut koirat oli vielä levossa joten Fyra sai viettää privat aikaansa. Me käytiin Fyran kanssa pulkkamäessä jotta se ei olisi niin huvittavan näköistä niin otin veljenpojat mukaani. Fyralla oli tosi hauskaa niin kuin meillä kaikilla.Totta kai me vietiin porukalla koirat pienelle kävelylly. Eemeli talutti Fyraa ja Onni Lucasta, mulle jäi Duo & Bella. Oltiin aika pahasti solmussa moneen otteeseen ja taidettiin olla myös hyvin äänekäs porukka... Lisäksi me lenkkeiltiin ja ulkoiltiin paljon, välillä saatiin hyvää seuraakin kun Iiris ja pojat lähti meidän mukaan Syrjäharjulle launantaina. Tehtiin hieman yli tunnin mittainen lenkki ja Fyra sai juosta poikien kanssa. Lenkin teemana taisi olla Fyra vastaan pojat, peli näytti lähinnä amerikkalaiselta jalkapallolta jossa Fyra kantoi mun lapasta (pallon sijaan) ja teki läpijuoksuja poikien lävitse. Ainakin oli kivaa kun sai vipeltää vapaana. Vielä ei hanki kantanut Fyraa ja porukan kevyintä Milouta se kantoi. Fyraa harmitti ihan vietävästi kun se yritti mennä pellolla perään, mutta upposi lumeen. No ehkä se kohta kantaa lihapullaakin

Käytiin me hieman tokoilemassakin jopa kahtena päivänä. Perjantaina Prismalla ja lauantaina Feeniksillä. Fyra pysyi vielä koossa perjantain tokotuksissa, mutta lauantaina Manki lähti sitten ihan lapasesta. Se juoksi pitkin poikin kenttää ja autojen ympäri. Välillä se sai Jackyn mukaansa. Otin sen hetkeksi kiinni ja kohta oli taas sama meno päällä Se juoksi autojen ympäri, välillä se kävi moikkaamassa Jackyä takaluukussa ja jatkoi taas matkaansa. Hieman oli ylimääräistä energiaa ja intoa. Saatiin me jotain treenattuakin. Molempina päivinä tehtiin ruutua, lauantaina täydeltä matkalta. Toimi hyvin, nyt pitäisi myös välillä tehdä ilman näkyvää palkkaa. Lisäksi treenailtiin törppö seuraamista, liikkeestä seisomista, seuraamista ja käännöksiä, merkkiä ja tunnarissa oman vientiä niin että Johanna vei sen. Ei ongelmaa. Pitää nyt taas alkaa vaan tehdä liikkurin kanssa tunnaria. Johanna antoi meidän liikkuri ongelmaan hyvän neuvon ja sitä pitää kokeilla. Fyrahan kuvittelee, että liikkuri varastaa tunnarikapulan. Mun viemänä se osaa sen, mutta liikkurista se on hieman hämillään. Paljon vaan vahvistusta niin kyllä se siitä alkaa rullaamaan.

Tänään sunnuntaina mun kello soi kello 05.15. Hetken aikaa pohdiskelin syntiä syviä ennen kuin sain tehtyä ylösnousemuksen. Jotenkin vapaana sunnuntaina noin aikainen herätys tuntuu kyllä aika pahalta. Olin kyllä niin onnellinen joustavista kisajärjestäjistä sillä olin ilmoittanut Fyran kahteen starttiin Helsingin HSKH:n järjestämiin agikisoihin Vuokkoset-Areenalle. Olin automaattisesti ilmoittanut A ja B-startiin koska erilistä luokkajärjestystä ei annettu ja halusin peräkkäiset startit. Ylläri olikin suuri kun kisa järjestys olikin A-C-B. Eka startti olisi vielä ollut kello 8.00 sain onneksi sähköpostilla vaihdettua Fyran C-starttiin ja mun piti olla perillä vasta kello 9 ja sain myös ne peräkkäiset kisat.

Itse Vuokkoset-Areena oli kiva kisapaikka. Sinne me mennään taatusti toistekkin. Pohja oli mielestäni erinomainen ja halli oli sisältä tilava. Ulkona sai hyvin autonparkkiin, isoista lumikinoksista huolimatta ja bonuksena vielä että kuulutukset kuului ulos. Ainoana miinuksena oli se, että sinne kestää täältä Forssasta ajaa aika kauan. Paikka on sen verran idässä, että sellaiset 1h 40 minuuttia meni talvikelillä ilman ruuhkaa ja rivakasti ajettuna. Mennessä menin Riihimäen kautta mutta takaisin tullessa tulin Vanhaa 120-tietä. Suurin piirtein ajassa sama aika, kilometrejä en huomannut katsoa.

Medeillä oli tuomarina Seppo Savikko. En ole pahemmin Sepon radoilla käynyt. Kerran vuonna 2010 ATT:n kisoissa syksyllä. Haastavia ratoja oli silloin, eikä ne nytkään mitään helppoja ollut. Teknisesti mielestäni vaativia, hyppyrata oli mielestäni enemmän vauhdikkaampi ja suorempi vaikka siellä taisi pahemmat ansat olla. Fyra seurasi kilpailuja häkistä häkkialueella. Se oli taas aluksi aika kierroksilla eli räyhäsi. Rauhoittui kuitenkin ekan startin jälkeen enkä sitä siitä vielä toistaiseksi komenna ettei "tunnelma" latistu.

Meidän ensimmäinen agirata oli haastava alkuinen ja siellä oli paljon sellaisia vientejä sekä takaakiertoja. Fyra oli tosi täpäkkä jo ennen starttia ja oli kovasti apina-lelun kimpussa. Otettiin rata aika rennosti. Mulla oli hieman hissuttelua kun en ollut pohjan pitävyydestä aivan varma niin ohjaus oli hieman varovaista. Yksi kökkö valssikin sinne tuli (niin kuin Ansku totesi ) mutta muuten se tuntui ihan kivalta menolta. Saatiin radalta nolla ja lopputuloksissa sijoituttiin sijalle 2. /24. Etenemä oli Fyralla 4,02 m/s. 

Tehtiin jäähdyttelylenkki entisen seurakaverin Annen ja sheltti Helmin kanssa ennen kuin päästiin hyppyradan kimppuun. Se oli sitten profilliltaan vauhdikas, mutta siellä oli sellaisia ansoja kuten väärän putken päät. Sarjahypyn toinen este osoitti suoraan väärään päähän. Lisäksi se oli profiililtaan sellainen, että mun oli tosi vaikea sitä muistaa. Olin koko ajan hyvin epävarma muistamisestani. Kun radalla tuli paljon niitä hylsyjä putkien vääristä päistä aloin miettimään jos vaihdan suunnitelmaan siihen "varmaan" mutta onneksi pääsin kuitenkin tuosta ajattelusta irti ja sain tehtyä sen radan minkä olin aluksi ajatellut ja se kohta onnistui Fyran kanssa hyvin. Olin jopa edellä. Muutenkin rata sujui varsin verkkaisesti vaikka se pääsi alussa tosi pahasti kaartumaan ja teki pitkät kaarrokset 3.-4- esteille. Olin taas "hieman" myöhässä valssini kanssa... Fyra pujotteli myös hyvin kepit, vaikka aluksi pelkäsin sitä aloitusta. Halli oli muuten auringolta piilossa, mutta juuri keppien aloitukseen paistoi todella kirkas talviaurinko. Ajattelin jos se jotenkin peilaa ja koira ei näe niin hyvin, mutta olin väärässä. Hyvin se meni!. Lopun kaksi estettä oli hieman tyhmästi kun päästiin Fyran edelle, olisi pitänyt tehdä siihen jotain toisin koska se kohta oli hidas. Saatiin rata ilman virheitä maaliin ja Fyra sijoittui kovassa seurassa sijalle 3./26. eli me saatiin myös tuplanolla  Etenemä oli 4,68 m/s eli aikas hyvä kaikesta huolimatta!.

Mä olin kyllä niin iloinen meidän onnistumiseen ja siihen yhteiseen säveleen mikä nyt on löytynyt. Fyra vaan tuntuu paranevan vanhetessaan niin kuin länderit yleensä. Palkinnoksi Fyra sai lihatikkuja ja juomakupin sekä koiran ensiapupaukkauksen. Niitä terveyssiteitä en saanut, vaikka hieman niitä odottelin kun sentään Vuokkoset-Areenalla oltiin... Tästä on taas hyvä jatkaa keväämmällä!.

Fyralle tuplanolla Helsingin agilitykilpailuista 26.02.2012.

Agilityradalta sij. 2./24. ja Hyppyradalta 3./26. Hyvä Manki